Muusikoiden.net
22.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vanha Ibanez kaipaa fiksailua. Mistä aloittaa?
1
melonart
20.07.2012 02:15:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ibanezin halpiskitara jostain 90-luvun lopulta on alkanu oikutella ja tekis muutenkin mieli vähän viritellä sitä paremmaks. Kyseessä on kolmemikkinen, vähän stratotyylinen skeba, jossa kaksi yksikelaista mikkiä ja tallamikkinä kaksikelainen. Kokemusta ei oo kitaran elektroniikan kanssa säätämisestä, mut nyt houkuttais kokeilla.
 
Eli: ensimmäinen ongelma on se, et ääni katoaa aina välillä kesken soiton. Viittais ilmeisesti jonkinlaiseen kosketushäiriöön tms. Missäköhän vika vois olla ja miten sen vois paikantaa? Piuhasssa ei ole vikaa. Muutenkin rahisee paljon, joten pitäis tällekin asialle jotain tehdä. Ehdotuksia?
 
Toinen juttu, mitä mietin on se et voiskohan tohon vaihtaa (suht pienellä vaivalla) esim. Seymour Duncanin yksikelaisen kaulamikiks ja kaksikelaisen tallamikiks ja onko operaatiossa mitään järkeä?
 
Kolmanneks haluisin tietää, mitä välineitä/tarvikkeita tarviin näihin toimenpiteisiin?
 
Kiitokset, jos vaan joku viitsii jakaa viisautta.
 
ReBeat
20.07.2012 03:48:13 (muokattu 20.07.2012 03:49:23)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

melonart: Eli: ensimmäinen ongelma on se, et ääni katoaa aina välillä kesken soiton. Viittais ilmeisesti jonkinlaiseen kosketushäiriöön tms. Missäköhän vika vois olla ja miten sen vois paikantaa? Piuhasssa ei ole vikaa. Muutenkin rahisee paljon, joten pitäis tällekin asialle jotain tehdä. Ehdotuksia?
 
Pätkiminen ja rahina voi johtua likaisista tai kuluneista potikoista. Hanki PRF 7-78 spraytä ja suihkuta sitä hiukan potikoiden sisään. Sen jälkeen kääntelet potikoita ääri-asennosta toiseen muutaman kymmenen kertaa. Kitaran mallista riippuen pääset potikoihin käsiksi kun avaat elektroniikkaonkalon suojaluukun tai otat kitarasta pleksin auki (jos siinä sellainen on).
 
Tuo potikoiden suihkuttelu on vain väliaikainen hoitokeino. Rahina palaa myöhemmin takaisin. Lopulta potikat kannattaa vaihtaa kokonaan uusiin.
 
Tarkasta myös kaikki johtojen kolvaukset ja muut liitoskohdat.
 
Toinen juttu, mitä mietin on se et voiskohan tohon vaihtaa (suht pienellä vaivalla) esim. Seymour Duncanin yksikelaisen kaulamikiks ja kaksikelaisen tallamikiks
 
Kyllä voi.
 
onko operaatiossa mitään järkeä?
 
Tää on sitte sun päätettävissä. Kuinka paljon soundi merkitsee sulle ja mikä on paremmuuden ja nautinnon määrä.
 
mitä välineitä/tarvikkeita tarviin näihin toimenpiteisiin?
 
Tarvitset PRF 7-78 sprayn ja ristipäisen ruuvimeisselin. Mikinvaihtohommiin tarvitset ruuvimeisselin lisäksi kolvin & tinaa.
 
melonart
20.07.2012 13:34:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehkä mieluummin vaihtaisin noi potikat samalla, niin ei olis niin tilapäinen ratkaisu. Kelasin, et myös ton plugin, johon piuha tulee vois vaihtaa johonkin laadukkaaseen. Onks nois potikoitten vaihdossa jotain oleellista huomioitavaa? Minkälainen kolvi olis riittävän hyvä? Pärjääkö yhdellä vai tarviiko pari eri tehoista/kokoista?
 
JAK
20.07.2012 16:48:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

melonart: Ehkä mieluummin vaihtaisin noi potikat samalla, niin ei olis niin tilapäinen ratkaisu. Kelasin, et myös ton plugin, johon piuha tulee vois vaihtaa johonkin laadukkaaseen. Onks nois potikoitten vaihdossa jotain oleellista huomioitavaa? Minkälainen kolvi olis riittävän hyvä? Pärjääkö yhdellä vai tarviiko pari eri tehoista/kokoista?
 
Lämpötilansäädöllä varustettuja juotoskolveja saa kyllä ja sellainen mielellään, kyllä kitaraelektroniikan kanssa pärjää pelkällä paukkupiuha-kolvilla, mut saapahan oikean tinan sulamislämpötilan edes jotenkuten lähelle. Tollasia halvimpia romuja saa kyllä melkein jo isommasta marketistakin perustavarana.. Ainut vaan että nykyään, aika pitkään jo, voimassa olevan RoHS-direktiivin seurauksena poistui lyijy tinasta ja tilalle tuli korkeamman sulamislämpötilan omaava aines. Joten sen verran pitää katsoa paketin kyljestä että pääsee tarpeeksi korkeille lämpötiloille. Onnistuu sitten juotoksetkin hieman paremmin :)
 
SWOLLEN EYE VIEW Oma bändi. Jossain Death metallin harmaalla alueella liikutaan.
Krice
20.07.2012 20:46:37 (muokattu 20.07.2012 20:52:21)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

melonart: Kelasin, et myös ton plugin, johon piuha tulee vois vaihtaa johonkin laadukkaaseen.
 
Tai vain uuteen. Arvelen että vika on siinä tuon kuvauksen perusteella. Tinakolvin ei tarvitse olla mikään huipputekninen tai tehokas, mulla on Bilteman 15W kolvi, ei ollut muuten erityisen kallis. Sellainen vieteriteline on lisäksi kätevä, johon kolvin voi laittaa.
 
h.e.k.a
28.07.2012 10:20:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JAK: Ainut vaan että nykyään, aika pitkään jo, voimassa olevan RoHS-direktiivin seurauksena poistui lyijy tinasta ja tilalle tuli korkeamman sulamislämpötilan omaava aines. Joten sen verran pitää katsoa paketin kyljestä että pääsee tarpeeksi korkeille lämpötiloille. Onnistuu sitten juotoksetkin hieman paremmin :)
 
Kotona voi edelleen käyttää huoletta lyijyllistä tinaa, tätä myös suosittelivat Yleiselektroniikassa käytettäväksi (helpompi,varmempi ja parempi vaihtoehto)...
 
"isi, katso, tuo yksi kitara on ihan rikki!" - 3v. tytär DLX-musicin kitaraosastolla kommentoi Jacksonin RR3:sta...
melonart
13.08.2012 21:51:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Okei, kiitoksia neuvoista. Aion nyt vaihtaa Seymour Duncanin ykskelaiset kaulaan ja keskelle ja kakskelaisen tallamikiks. Samalla vaihdan volume- ja tone-potikat, jakin ja mikinvalitsimen (5-asentoinen). Kytkentäkaavio noihin Duncaneihin vaan hakusessa. SD:n sivuilla ei löydy tota vaihtoehtoo, missä tallamikkinä olis kakskelainen. Osaisko joku neuvoo kytkentäkaavion tai löytyiskö jostain netistä?
 
Karvamammutti
13.08.2012 21:54:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

melonart: Okei, kiitoksia neuvoista. Aion nyt vaihtaa Seymour Duncanin ykskelaiset kaulaan ja keskelle ja kakskelaisen tallamikiks. Samalla vaihdan volume- ja tone-potikat, jakin ja mikinvalitsimen (5-asentoinen). Kytkentäkaavio noihin Duncaneihin vaan hakusessa. SD:n sivuilla ei löydy tota vaihtoehtoo, missä tallamikkinä olis kakskelainen. Osaisko joku neuvoo kytkentäkaavion tai löytyiskö jostain netistä?
 
Otappa ihan silimä käteen ja kato :D
 
http://www.seymourduncan.com/suppor … hematics.php?schematic=HSS_1v_1t_5w
 
Twinkle: "hyvät jätkät istuu mammutin vasemmalla ja oikealla puolella ja tuomitsevat sieltä eläviä ja kuolleita."
kivi
18.08.2012 15:22:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ReBeat: Pätkiminen ja rahina voi johtua likaisista tai kuluneista potikoista. Hanki PRF 7-78 spraytä ja suihkuta sitä hiukan potikoiden sisään. Sen jälkeen kääntelet potikoita ääri-asennosta toiseen muutaman kymmenen kertaa. Kitaran mallista riippuen pääset potikoihin käsiksi kun avaat elektroniikkaonkalon suojaluukun tai otat kitarasta pleksin auki (jos siinä sellainen on).
 
Tuo potikoiden suihkuttelu on vain väliaikainen hoitokeino. Rahina palaa myöhemmin takaisin. Lopulta potikat kannattaa vaihtaa kokonaan uusiin.

 
Toisaalta, jos et spreijaa sitä potikkaa nyt, niin saattaa hyvin olla että sillä on uus elämä edessä. Noi puhdistussprayt kun on vähän kuin dieselin jäänesto: kun käytät kerran, saat käyttää aina.
 
Itse tekisin niin, että avaisin potikat (ei tarvitse edes juotella irti jos juotokset ei lukitse kuorta paikalleen), tämä onnistuu yleensä pienellä ruuvimeisselillä ja nokkapihdeillä vääntämällä kuorta kiinnipitävät liuskat auki. Sitten varovasti hiomalla potikan "kärki" joka liikkuu siinä ferriittiradalla, puhtaaksi, ja ferriittirata pyyhkien kans. Lopuksi potikan kärkeä taivutetaan niin, että se osuu uuteen kohtaan ferriittirataa. Ferriittirata on kuin monikaistainen moottoritie jossa ajetaan aina vain yhtä kaistaa, kun kärkeä taivuttaa on tarjolla uusi ja kulumaton kaista.
 
Kivi
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)
melonart
29.09.2012 12:45:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Okei, nyt onkin sit osat hankittu ja ekat juotokset tehty. Mietin nyt parin vaihtoehdon välillä:
 
http://www.seymourduncan.com/suppor … hematics.php?schematic=HSS_1v_1t_5w
 
http://www.seymourduncan.com/suppor … ics.php?schematic=1h_2s_1v_1t_5w_as
 
Eli splittaanko ton kakskelaisen tallamikin vai teenkö tuon ensimmäisen kaavion mukaiset kytkennät?
Osaako joku sanoa, mikä on ero käytännössä? Miten soundit eroaa?
Onko jompi kumpi monipuolisempi tai selkeästi parempi vaihtoehto?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti