Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: SG nuotiokitara
1
rakinraato
29.06.2012 18:50:15 (muokattu 03.07.2012 10:50:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi,
ostin hypodilta nuotiokitaraksi pintakäsittelemättömän Noname SG:n. Bodyn piti olla vaahteraa, epäilen kovasti Harley Benton rakennussarjaksi ja Lehmukseksi. Ei haittaa. Tallassa Gotoh. Ruuvien, etenkin mikin ruuvin puutos harmittaa kyllä. Tarkoitus olisi tehdä tästä Iommi Old Boy hengessä, ei tarkkaan kopioiden kitara jonka kanssa voi olla sateessa ja nuotion loimussa huoletta. Sellainen huoleton ilonpitoon soveltuva soitin olisi tarkoitus aikaansaada. Soitettavuuttakin saisi olla.
 
https://picasaweb.google.com/111158 … SG_nuotiokitara#5760840018003157522
 
Mikitys on hieman auki, Dimebucker henkiset Duncan Designit on ihan tätä projektia varten. Ne nyt menivät kuitenkin kiinni toiseen kitaraan kokeeksi.
 
Bodyn pitakäsittelyä aloittelisin tervalla, ihan mustumisen ja hyvän pohjan crackleeraukselle aikaansaamiseksi. Vernissasta teen lakan pohjalle ja Nitroa päälle niin että kiehuu ja halkeilee. Sävyä ja maskia käytän monessa kerroksessa. Kaiken materiaalin täytyy kuitenkin löytyä kaapeista. En osta enää mitään.
 
Kysymyksiä olisi:
 
-Kaulan pintakäsittelystä:
Ajattelin öljytä ihan terassiöljyllä, en asekaupan mineraaliöljyllä (naptha). Haittapuoli on nitron kiehuminen, eli en voi sitten enää lakata. En kyllä aiokkaan kun kerran on puulla ja ei tahmaa. Kalustevahaakin olisi ja houkuttaisi kokeilla.
 
-Tunnistaako joku rakennussarjan josta tämä on tehty. Bodyn materiaali?
 
- Mielen mukaan voi kommentoida vapaasti ja ihan vaikka herjata tulevaa nuotiokitaristia.
 
Kumiankka
29.06.2012 20:57:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Harmi että moni kunnon aine on kielletty kun muka on haitallista terveydelle. Voisi jostain mummon mökin kellarista löytyä vielä oikeaa DDT:tä, ja siihen koktailiksi vielä jos löytäisi KY5 kyllästettä. Bodyn ja kaulan eniten vartaloon ja käsiin kosketuksissa oleviin osiin tietty kreosoottiöljyä. Soiton jälkeen on sitten hyvä kaivaa nenää ja raapia intiimejä paikkoja. Mites jäteöljy ja kivihiiliterva sitten? Olis ainakin halpaa. Bodyn ehkä laittaisin kuitenkin vaihtoon, ottaa tuosta kopiojyrsimellä mallin mutta tekee vanhan ajan paremmasta painekyllästetystä tai vanhasta ratapölkystä, jota marinoisin vielä bentseenissä. Vanhasta herätyskellosta vielä ne itsevalaisevat radiumit dotseihin. Pleksit ja hihna asbestinarusta ja levystä, samoin kantopussi
 
Gabe
29.06.2012 21:09:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Veikkaan samaa kuin sinä, eli benttonin rakennus sarjaa ja lehmusta. Eiköhän siitä tule ihan asiansa ajava nuotioskeba kuitenkin.
 
Elämäni tarkoitus on olla varoittavana esimerkkinä muille.
rakinraato
29.06.2012 21:26:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kumiankka: Harmi että moni kunnon aine on kielletty kun muka on haitallista terveydelle. Voisi jostain mummon mökin kellarista löytyä vielä oikeaa DDT:tä, ja siihen koktailiksi vielä jos löytäisi KY5 kyllästettä. Bodyn ja kaulan eniten vartaloon ja käsiin kosketuksissa oleviin osiin tietty kreosoottiöljyä. Soiton jälkeen on sitten hyvä kaivaa nenää ja raapia intiimejä paikkoja. Mites jäteöljy ja kivihiiliterva sitten? Olis ainakin halpaa. Bodyn ehkä laittaisin kuitenkin vaihtoon, ottaa tuosta kopiojyrsimellä mallin mutta tekee vanhan ajan paremmasta painekyllästetystä tai vanhasta ratapölkystä, jota marinoisin vielä bentseenissä. Vanhasta herätyskellosta vielä ne itsevalaisevat radiumit dotseihin. Pleksit ja hihna asbestinarusta ja levystä, samoin kantopussi
Kuullostaa hyvältä. Terva ei tosin ole kyllästeen vaan värin ja crackleerauksen vuoksi hitaasti kuivuvana pohjalla. Nopeammmin kuivuvia sitten pintaa kohden ja hyvä tulee. Saahan siitä nyt tosin melan kanoottiin jos pääsee varsinainen putoamaan. Kyllähan sitä tietysti voisi tilata kolmentonnin Gibsan pihalla kolhittavaksi, ai niin mutta mä oon vähätuloinen, ei se käy.
 
rakinraato
29.06.2012 21:28:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Veikkaan samaa kuin sinä, eli benttonin rakennus sarjaa ja lehmusta. Eiköhän siitä tule ihan asiansa ajava nuotioskeba kuitenkin. Se hyvinkin mihin sen ostin. Jos alkaa jurpimaan tai tulee kylmä sen voi hyvin vielä polttaakkin, onhan se sitä kuuluisaa polttopuuta. Kuvia tulee kun juna etenee kreosiittipölkkyjä pitkin kolkaten.
 
Kumiankka
30.06.2012 10:03:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No joo vitsiä hiukka heitin mutta noissa kyllästeissä on oikeesti *erittäin* ikäviä aineita joita ei tosiaan kannata laittaa mihinkään mitä käsitellään paljain käsin. Venehommista mulle on tullut sellainen käsitys ettei tervan päälle oikein voi laittaa mitään muuta kuin tervaa, tai tietysti voi mutta jos se säänkesto oli tavoitteena... Edes polttopuuksi ei kelpaa vaan voi ilmaiseksi viedä sinne rautakaupan pihalla olevaan lavaan. Tokihan olen nähnyt että myrkkypuun hukkapalat pilkotaan grillipuiksi ja sitten pienille viattomille lapsille ja raskaana oleville naisille ja herttaiselle pörröiselle koiralle paistetaan niillä sapuskat ja tuhkat laitetaan kasvimaalle.
 
Veneessä kestää älyttömän hyvin kun imeyttää pinnan hyvin epoksilla ja sitten vahat pois ja kevyt hionta ja isältä pojalle tyyppinen akrylaattilateksi pintaan.
 
Nuotiokitaroista en mitään käsitä, olen luullut että akustisella vedetään tuossa tilanteessa. Tuolta nuo sperzel tyyppiset ekana listassa koneistoksi
http://www.axesrus.com/Axe3x3Machine.html
 
Sitten tallaan piezolla varustettu tarvike joka mennee heittämällä entisiin tolppiin, ja Zoom A2:sta akustiset soundit patterilla toimivaan vahvistimeen, ja porukka ihmettelee miten hevikirveestä irtoaa stairway to heaven, niinkuin hiukka tälleen mutta SG:llä http://www.youtube.com/watch?v=ZKMsXBfXbbk
 
rakinraato
30.06.2012 13:21:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kumiankka: No joo vitsiä hiukka heitin mutta noissa kyllästeissä on oikeesti *erittäin* ikäviä aineita joita ei tosiaan kannata laittaa mihinkään mitä käsitellään paljain käsin. Venehommista mulle on tullut sellainen käsitys ettei tervan päälle oikein voi laittaa mitään muuta kuin tervaa, tai tietysti voi mutta jos se säänkesto oli tavoitteena... Edes polttopuuksi ei kelpaa vaan voi ilmaiseksi viedä sinne rautakaupan pihalla olevaan lavaan. Tokihan olen nähnyt että myrkkypuun hukkapalat pilkotaan grillipuiksi ja sitten pienille viattomille lapsille ja raskaana oleville naisille ja herttaiselle pörröiselle koiralle paistetaan niillä sapuskat ja tuhkat laitetaan kasvimaalle.
Totta, lueskelin terassiöljyn sisältöä ja onhan siinä niitä homeenestoaineita. Ennen ostin pellavaöljyä kun kohtuu läheltä sain. Pitää tilata kanisteri kotiin. En tosin usko että terassiöljyn homeenestoaine on sen kummempaa kuin esimerkiksi Uula tuotteen luonnonmukaisten maalien homeenestoaine, jota minulla on iso kanisteri kellarissa nytkin. Kyseessä ei siis ole kylläste vaan pellavaöljypohjainen liuottimella ohennettu terrasin vuotuiseen huoltoon tarkoitettu öljy. Melko harmiton. Uitin sitten lavan virittimen reikineen pöntössä, valuihan sitä muuallekkin ja pyyhin levitellen sen sitten kaulasta. Kaulan viimeistelin molemmin puolin Lemon oililla ja karhunkielellä. Lemon oil joka lienee pääosin mineraaliöljyä kuten tru oil ja naptha.
 
Tarkoitus on krakleerata, eli saada pinta halkeamaan nätisi. Toistaiseksi onnistuu hyvin. Terva on puun oma tuote ja palaa oikein hyvin tuottamatta mitään sen kummempia ympäristömyrkkyjä. Terva ja vernissa (keitetty pellavaöljy) kuivuvat hitaasti mikä on oiva ominaisuus tässä tapauksessa. Nitroselluloosalakan myrkyttömyydestä en ole ihan yhtä varma, ehkä en grillaisi sillä käsiteltyä puuta polttaen. Kitaraa ei siis pidä työntää nuotioon vaikka varmasti mieleen tulee.
 
Kumiankka:
Veneessä kestää älyttömän hyvin kun imeyttää pinnan hyvin epoksilla ja sitten vahat pois ja kevyt hionta ja isältä pojalle tyyppinen akrylaattilateksi pintaan.

Ei kun juuri noita muovimaaleja ajattelin välttää.
Kumiankka:
Nuotiokitaroista en mitään käsitä, olen luullut että akustisella vedetään tuossa tilanteessa. Tuolta nuo sperzel tyyppiset ekana listassa koneistoksi
http://www.axesrus.com/Axe3x3Machine.html

Siistit on, mennään tämä kesä näillä ja katotaan mitä laitetaan.
Kumiankka:
Sitten tallaan piezolla varustettu tarvike joka mennee heittämällä entisiin tolppiin, ja Zoom A2:sta akustiset soundit patterilla toimivaan vahvistimeen, ja porukka ihmettelee miten hevikirveestä irtoaa stairway to heaven, niinkuin hiukka tälleen mutta SG:llä http://www.youtube.com/watch?v=ZKMsXBfXbbk

Sama juttu, oikein hyvä systeemi. Mutta eikähän sitä tuolloin haeta se Landola jostain mukaan.
 
Vahvistimeksi olien ajatellut VOX MINI3.sta. Mustangissa ja Microcubessa taitaa olla acoustic simulator, en vaan ajatellut tarvita. Se Piezo sitten jos yleisö alkaa vaatia luomua.
 
hypodi
30.06.2012 17:44:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jep, ikäväkseni täytyy myöntää että lehmusta se todennäköisesti on... Kyselin kaverilta (Puuosien edellinen omistaja), että mistä se on ne hankkinu, niin t-kaupastahan se ja merkkiä ei muistanu = Benton... Jokatapauksessa innolla odottelen että mitä tästä valmistuu, itselläni ei kerinny muuta kun seinälle koristeeks ja välillä kun into riitti, niin jakso kasailla vanhoja osia siihen kiinni, ja tuli tosissaan vielä beatmannilta (r.i.p) ostettua halvalla tallaan Gotoh :D niistä piuhoista ei ole sitten mitään tietoa, että miten ne siellä on, koska en muista kolvasinko oikein, vaiko laitoinko vain kiinni testiksi siihen alkuperäiseen 2-haaraseen???
 
Mukavia kasailuhetkiä, ja hyvää kesänjatkoa! :D
 
rakinraato
03.07.2012 10:45:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuvia päivitetty ensimmäisen viestin linkkiin.
Alkaa jälleen yksi Old Boy mukaelma olla soittokunnossa. Olen tietoinen etteivät Duncan Designed 104:ssä ole magneetti mikin päällä ja että Old Boyn kaulalla on jonkinlainen p-90. Duncan Designed teksti lähti helposti tinnerillä.
 
Referenssikuvia jos joku ei tunne esikuvaa.
http://guitarsbyfender.yuku.com/reply/53331#.T_JKIZBZh9s
 
hypodi: Jep, ikäväkseni täytyy myöntää että lehmusta se todennäköisesti on... Kyselin kaverilta (Puuosien edellinen omistaja), että mistä se on ne hankkinu, niin t-kaupastahan se ja merkkiä ei muistanu = Benton...
No hieman taisi tulla ylihintaa. En enää jaksanut lähteä kauemmaksi hieman epäluotettavalla autolla. Kaula on todella jykevä, on siinä hieman totuttelemista.
hypodi:Jokatapauksessa innolla odottelen että mitä tästä valmistuu, itselläni ei kerinny muuta kun seinälle koristeeks ja välillä kun into riitti, niin jakso kasailla vanhoja osia siihen kiinni, ja tuli tosissaan vielä beatmannilta (r.i.p) ostettua halvalla tallaan Gotoh :D niistä piuhoista ei ole sitten mitään tietoa, että miten ne siellä on, koska en muista kolvasinko oikein, vaiko laitoinko vain kiinni testiksi siihen alkuperäiseen 2-haaraseen???
Ne olivat ainoastaan teipattuna, enkä tiedä miten. Revin johdot vaan irti. Potikoiden juotoksia en ymmärtänyt lainkaan, eivät ainakaan sovellu mihinkään tuntemaani kytkentaan. Purin juotokset kokonaan. Yhden potikan jouduin avaamaan, mutta sain elvytettyä.
 
Nyt sitten pitäisi saada se pristovahvistin hankittua.
 
Kefiiri
03.07.2012 11:40:04 (muokattu 03.07.2012 11:40:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rakinraato: Kuvia päivitetty ensimmäisen viestin linkkiin.
 
Villin näköinen peli... krakleeraus on onnistunut kiitettävästi =D
 
Miten tuo kaulaliitos, kun kaula on noin pieneltä alalta kiinni rungossa... antaako se periksi sivuttain tai muuten, jos taivuttelee? Konstruktio vaikuttaa hieman huteran sorttiselta.
 
rakinraato
03.07.2012 16:15:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kefiiri: Villin näköinen peli... krakleeraus on onnistunut kiitettävästi =D
 
Miten tuo kaulaliitos, kun kaula on noin pieneltä alalta kiinni rungossa... antaako se periksi sivuttain tai muuten, jos taivuttelee? Konstruktio vaikuttaa hieman huteran sorttiselta.

Kiitos hyvä ja aiheellinen huomio. Ensimmäinen asennus meni vinoon. Toisella sain sen ok. Nyt vääntelin voimalla ja kyllä vaan antaa periksi. Seuraavaksi kiristän akkukoneella varoen korkkausta. Onkos konsteja kitkan lisäämiseksi, siis liimaamisen sijaan? Ajattelin alunperin jopa sauman tiivistämistä esimerkiksi silikonisaumalla tai uretaanikitillä. Jos kitaraa säilyttä pystyssä ulkona ja esimerkiksi aamukaste valuu kaulaa pitkin saumalle, se imee varmasti aika voimalla sen itseensä. Tätä vehjettä varmaankin joutuu toisinaan huoltamaan.
 
rakinraato
05.07.2012 21:30:21 (muokattu 05.07.2012 21:31:32)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

... Vähän karhennusta kaulan puoleen ja ruuveja syvempään kaulalaatan senkkauspuolelle. Muovin jätin vielä laatan alle, sen poistolla saa myös hieman lisää otetta. Kaulalaatta, kuten kuvista näkyi, oli alunperinkin nurin senkkaukset alaspäin. Asensin sen ensin takaisin laatta nurin, nyt siis käänsin oikein. Eipä vielä tarvitse liimata. Ruuvit olivat samaa satsia, yhtä lukuunottamatta, heh hee. Ruuvinkolot kovetin liimalla. Kiinni on kohtuuhyvin toistaiseksi. Kohta ne sanoo: "soita Paranoid."
 
Gibsonit on aloittelijoille. Harley Benton vaatii jo enemmän.
Kumiankka
06.07.2012 05:41:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Uulan homeenesto on kasittääkseni lantrattua Sinesto B ainetta. Sinänsä mukava kun ei oo liuottimia, mutta kumihanskoja suosittelee valmistajan ohjeet
 
Mitäs teit otelaudalle? Lakkaa päälle? Kielet tietty ruostumattomat?
 
rakinraato
06.07.2012 12:37:53 (muokattu 06.07.2012 12:38:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kumiankka: Uulan homeenesto on kasittääkseni lantrattua Sinesto B ainetta. Sinänsä mukava kun ei oo liuottimia, mutta kumihanskoja suosittelee valmistajan ohjeet
 
Ok, pitää Suojata kädet kun sitä käyttää. Uulan homeeneston vaikuttavat aineet ovat
Trimetyylikookosammoniumkloridi (TMCC) ja 2-etyyliheksaanihapon natriumsuola. Mitä sitteen tarkemmin tarkoittaa en tiedä. Ammoniumkloridi ja natriumsuola ovat kyllä tuttuja. Taitaa merivesi ja ruokasuolakin ärsyttää ihoa pidemmän päälle. Salmiakissa en ole kylpenyt, eikä ole ihoa sormin käsitellessä haitannut, käytän sisäisesti. Silti kumihanskat kyllä menee jatkossa käteen, viimeksi sudin paljain käsin.
 
Lavassa käytetty puuöljy on Gjoco (olin jakanut useampaan nimettömään astiaan). Tämä taitaa sitten olla huono ratkaisu pidempään ihoaltistukseen. Kaulalle valui minimaalisesti ja hinkkasin pois minkä sain. Voisihan sitä kaulaa joskus rankemmin hiomalla keventää, on melko tuhti makuuni. Talvella jos tulee tekemisestä puute ja kädet pelaa kuten nyt. Sitten tilalle sitä pellavaöljyä runsaasti. Otelautaan voisin ajatella jopa vernissaa, eihän sen pitäisi soveltua, mutta ei se kaikilta kitaroita ole pilannutkaan.
 
Kumiankka: Mitäs teit otelaudalle? Lakkaa päälle? Kielet tietty ruostumattomat?
En ajatellut lakata ruusupuuta. Lemonoilia laitoin yli suosituksen moneen kertaan kaulan molemmin puolin. Minulla on ollut sellainen käsitys etteivät tavalliset nauhat kestä ruostumattomia kieliä. Ihan DR 10-52 kielet laitoin. Kiitos huomiosta ruostumattomat seuraavaksi, kuluvatko nauhat sitten oikeasti nopsaan? Intonaatiota varten tallapalat piti kääntää, säätyi lähes ääriasennossa.
 
Huoli ihosta on kyllä ihan aiheellinen. Käsien iho tahtoo olla usein rikki, kynsivallintulehdusta ja muuta. Nuorempana oli kädet aina kyynäriä myöten värissä, ehkä se vaikuttaa. Lateksia en pidemmällä altistuksella kestä, etenkään raakana.
 
Gibsonit on aloittelijoille. Harley Benton vaatii jo enemmän.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti