Muusikoiden.net
24.04.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Autovahvistimesta normipääte
1
KoskPaavo
03.05.2012 21:29:16 (muokattu 03.05.2012 21:29:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kukaan kokeillut tehdä? Tietsikan virtalähteestähän saa 12V /18A , siis yli parisataa wattia , etuasteitten rakennussarjoja myydään parilla kympillä.
Noita purkuautojen vahvareita löytyy varmaan paljon autojen takakonteista.
 
"Quidquid Latine dictum sit, altum videtur."
uusiipe
03.05.2012 22:46:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tosikäyttöön ei siitä ihan noin pienellä vaivalla vahvaria tee. Tietsikan virtalähteet ei oikein sovellu audiokäyttöön.
Jos mittaiset autovahvistimen virtalähdeosan fettejä, huomaat että sieltä löytyy +-30v tms kaksipuoleinen Käyttöjännite. Siihen kohtaan kun virittelee kunnolla suodatetut jännitteet sopivan vahvasta muuntajasta, voi autovahvistinta käyttää vaikka instrumenttivahvistimen päätteenä.
Autovahvistinten ilmoitetut antotehot ovat usein aikamoista hempulia.
 
Lauluääni kuin perskarva - ohut ja epäpuhdas.
midprice
04.05.2012 12:08:26
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokeiltu on ja kokeiluksi jäi.
Ääntä tuli, mutta vaatimattomasti.
 
Kumiankka
05.05.2012 10:13:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kotelointi on aina jäänyt vaiheeseen, ja halvemmalla saa valmiin tietty kaupasta. Paras kokemus on ollut joku Bebekin aikanaan rakennussarjana myymä Elektor-lehdessä esitelty 2*22 watin vahvistin joka oli tehty tda7370 piirillä. Yksi mulla oli aikanaan henkeä pelastavassa käytössä ja peittosin nokian insinööritkin joksikin aikaa sen avulla. Kävin eilen liiterissä etsimässä raatoansa ja ilmeisesti vaimo on vähän järjestellyt paikkoja. Henk koht monitoreille kotistudioon pitäis kyllä laittaa taas. Jospa ne rantabileet tulee tänä kesänä eikä sähköä saa kuin akusta, herkät kaiuttimet eikä soita kovaa niin ehkä. Lepai tripathia saa vielä ebaysta vaikka piirin valmistus on lopetettu halvemmalla kuin tuollaisen osat maksaa
 
http://musicpcb.com/pcbs/tiny-giant-amp/
 
Tuossa oli jonkun harrastajan kauppaama 1-kanavainen hiukka saman tapaisella piirillä, oli joku muu edullisen hintainen lutikka vahvistimessa, tuossa oli suodatus piirilevyllä joten vanhasta läppärin virtalaitteesta saa virtalähteen vaivatta
 
bebekillä näköjään noita vielä joku myymättä
http://www.bebek.fi/kauppa/lisatiedot.php?&tuote_id=1848
 
saattaisi ehkä antaa muutaman kymmenen wattia kahdella 12v akulla, ehkä ei kannata kuitenkaan nykypäivänä, tuo oli aikanaan huippu mitä sai ilman jännitteen korotuksia ja muuntajia akkujännitteellä
 
basisti1971
05.05.2012 11:29:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
KoskPaavo: Onko kukaan kokeillut tehdä? Tietsikan virtalähteestähän saa 12V /18A , siis yli parisataa wattia , etuasteitten rakennussarjoja myydään parilla kympillä.
Noita purkuautojen vahvareita löytyy varmaan paljon autojen takakonteista.

 
Kokeillut?
 
:D
 
Villihkönä veikkauksena väittäisin että lähes jokainen elektroniikkaa 70' ja 80' luvuilla harrastanut on moista kokeillut.
 
Ja karvaasti pettynyt.
 
Sanovat kaiketi oppineemmat kulttuuriksi (tai sosiaalievoluutioksi) tilaa jossa nuoremmat sukupolvet oppivat vanhempien erehdyksistä ;).
 
Joku "Tee Itse Hi-Fi laitteita" kirjan (ISBN 951-832-058-6) 20W TDA 2005M pohjainen boostervahvistin voisi olla kohtuullisten kandidaattien joukossa, mutta itse lähtisin D luokan moduul(e)ista tänäpäivänä puskaPA:ta väsäämään. Hyötysuhteen ero kun on käytännössä huimaava akkukäytössä. Eikä ihan mitätön verkkolaitekäytössäkään.
 

 
Kokeile, varsinkin jos kikareet ovat ilmaisia.
 
Normi AT virtalähde tosin tuuttaa tuohon käyttöjännitteeseen moduloituneena ja harjalla ratsastavana aivan tolkuttoman määrän äänitaajuudelle osuvaa (tai etu-/pääteasteen värähtelemään saavaa) moskaa, joten suodatusta on syytä miettiä jo etukäteen kuten tuossa aiemmin jo sivuavasti mainittiin.
 
T:Samuli
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti