Muusikoiden.net
24.04.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Messinki/kulta konekierteisiä ruuveja?
1
Zeni
13.03.2012 20:14:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Löytyykö mistään messinki/kupari/kulta värillä olevia konekierteisiä ruuveja/pultteja. Kumpi näiden virallinen nimitys muuten on ?
 
-Koko M3-M5, M4 paras ja M5 huonoin vaihtoehto.
-Kanta saisi olla kuusiokolo,torx,ura/taltta,tähti/risti (parhaimmasta vaihtoehdosta huonoimpaan).
-Kierrettä pitäisi olla yli 8mm.
 
Ainut mistä itse löysin Sp-Elektroniikka. Mieluusti saisi olla tampereelta, mutta näyttää siltä että tilaamiseksi menee joka tapauksessa.
 
Tai osaako joku sanoa tämän kierrettä (mutteria ajatellen);
http://www.millbrook.fi/tuotteet.ph … =STISG&tuoteryhma_id=125&offset=120
 
Pahoittelen epätietouttani, mutta minulla ei hajuakaan minkä kitaran tallan säätöön em. ruuvi on. Pitäisi kuitenkin saada tietää tuon kierteen mitta mahd. nopeasti.
 
Lisäksi jos joku tietää mistähän Tampereelta saa M3 kokoisia isku-/lyöntimuttereita ?
 
Solex
14.03.2012 00:06:58 (muokattu 14.03.2012 00:10:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soittimien kiinnitystarvikkeet eivät ole mitenkään poikkeuksellisia. Olen joskus käynyt metsästämässä tiettyä mielessä teollisuuskaupoista joissa on yleensä aivan käsittämätön valikoima. Huono puoli asiassa tietenkin on, että joudut setvimään tarkat mitat itse mikä voi olla hankalaa ja työlästä. Toisaalta jos ostaa ison kasan tavaraa niin yksittäisen ruuvin hinnaksi voi tulla murto-osa siitä, mitä varsinainen kitaratarvikeliike veloittaa.
 
Off-topiccina olen miettinyt joskus, jos hankkisi vaikkapa tuhannen kappaleen pussin niitä pieniä lyhyitä kupukantaisia ruuveja joita menee plektrasuojaan ja kontrollilevyyn tms. Sen verran olen ostellut vuosien varrella näitä 20cent/kpl ruuveja että kilohinnan miettiminen hirvittää.
 
Pikaisella googlaamisella Tampereella toimii tälläinen lafka: http://www.ruuvilinja.fi/
Lisää varmasti löytyy tonkimalla. Toivottavasti tästä nyt olisi jotain apua.
 
Basso on jalo soitin
Zeni
14.03.2012 07:12:47 (muokattu 14.03.2012 09:18:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos, täytyy käydä tuolla katsomassa. Ainakin sivujen mukaan on myös vähittäismyyntiä. Se noissa monesti on ongelmana, että myyvät vain tukkumyyntinä ja palvelu on joka tapauksessa nihkeää näissä 20kpl ostoksissa.
 
Joku kaiken kattava nettikauppa olisi kyllä paikallaan. Ei tarvitsisi aina metsästää 10 eri paikasta pienrautaa. Pien heloitukset jne. hoitaa http://www.helakauppa.com/ ja tuolla tuntuu palvelu pelaamaan. Ensimmäinen yritys josta löysin mm. sylinterisaranoita joita olen kaipaillut useampaan otteeseen, eivätkä hinnatkaan olleet pahoja rapakon takaisiin verrattuna (3-4e/kpl)
 
EDIT: Huonosti näytti tuolla ruuvilinjallakin olevan nettisivujen perusteella.
 
kulmahiomakone
14.03.2012 17:45:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

->Ongelma "ruuvien" vähittäismyynnissä on se, että yksittäisen ruuvin 20 sentin hinnasta on täkäläisellä kustannusjakaumalla 19 senttiä työtä. Ts. käytännössä kauppa kannattaa vain kun myydään 10 eurolla tuhannen ruuvin laatikko tai myydään yksittäisiä ruuveja parilla kymmenellä sentillä kappale. Kaikki välimuodot ovat enemmän tai vähemmän kannattamatonta puuhastelua. Merkittävät määräalennukset pakettia pienemmistä määristä ei kannata, koska laskeminen on työlästä - vaikka sitten vaa'alla.
 
Eva jag behöver dig. Mer än vad jag vill ha dig och jag vill ha dig för gamla tiders skull. Du betydde inte allt. Men det blåste aldrig kallt. För du var solskenet. Jag var ensam.
Zeni
14.03.2012 17:56:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hinta ei ole ongelma, vaan se että noita ei vaan yksinkertaisesti löydy mistään.
 
Tein epätoivoon vaipuneena tänään testejä maaleilla. Maston -merkkinen "Art&Deco" sarjan kulta väri on harvinaisen hyvä ja poikkeuksellisen aidon värinen. Aivan eri luokkaa kuin perinteiset kulta/hopea värit. Pysymisestä en tiedä, ei ainakaan päivässä muutu kovaksi pinnaksi vaan pysyy sellaisena kalvona pinnalla. Kestää ruuvaamista mutta kynnellä lähtee irti vähän kuin vaha. Tosin voi johtua myös siitä että testatut pultit olivat jotain kiiltosinkittyjä/haponkestäviä tms.
 
Viikon päästä lienen viisaampi. Se on selvää että kulutusta tuo ei tule kestämään (mutta tässä tapauksessa ei ole tarviskaan).
 
varakeef
14.03.2012 23:14:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zeni: EDIT: Huonosti näytti tuolla ruuvilinjallakin olevan nettisivujen perusteella.
 
http://www.ruuvilinja.fi/ruuvinet/i … hma=Uraruuvit&alaryhma=84&tyyppi=MS
 
"Käytös siivo ja hillitty sopii lehmälle" - Laura Latvala
Antti1
14.03.2012 23:16:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo noi koristemaalit eivät kuivu ikinä täysin kovaksi ja eivät kestä minkäänlaista mekaanista kulutusta. Niitä käytetään nimensä mukaisesti asioiden koristamiseen ja lähinnä tilapäisesti. Esimerkiksi lavastuksiin yms.
 
"Gradually slide from 12-bar Blues to a more Vivaldi-like cadenza. Intonation!"
jtt
15.03.2012 15:50:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiinnikekeskus myös nykyään myy yksittäin ruuveja ,mutta kun ne on tosiaan näissä alan liikkeissä teollisuuskäyttöön edes nättiä messinkiruuvia ei niistä tahdo löytyä puhumattakaan kullatuista.
Musiikkitarvike Kimmo Salminen myy jotain ruuveja tampereella.
 
kojones
16.03.2012 11:11:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ruuvi.net on muuten tosi mukava kauppa, kirjeenä pienillä postikuluilla lähettävät ihan pienenkin tilauksen, lasku mukana.
 
Zeni
17.03.2012 12:02:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu löysin nuo messinkiset ruuvilinjalta, mutta halusin pitää tiet avoinna sillä idyllinen muoto olisi torx/kuusiokololla varustettu pallo-/puolipallokanta. Usein vain liian tarkoilla vaatimuksilla ei tule ainuttakaan vastausta.
 
Eli tälläinen messinkisenä olisi täydellinen;
http://www.ruuvilinja.fi/ruuvinet/kuvat/iso7380.jpg
 
Mikä muuten mahtaa olla maalaamisen kannalta paras vaihtoehto noista ruuvilinjan pinnoitevaihtoehdoista; ruostumaton, kiiltosinkitty vai pinnoittamaton(musta) ? Vai onko tällä mitään merkitystä ?
 
Pajalla suttasin pari tuollaista mustaa kuusiopulttiaja jokin pinnoite siinä on, sillä pohjamaali alkoi kiehua.
 
jaakkor
17.03.2012 16:47:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://api.ning.com/files/KWePTtoll … H/IMG_2304.JPG?width=737&height=552
 
Itse löysin tuollaisia ruuveja kuin tässä kuvassa on Kodin terrassa. 6 ruuvin pusseissa oli ja aika kalliita. Yksi pitää vielä käydä ostamassa kuten kuvasta näkyy.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti