Muusikoiden.net
25.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Samsonin MIXPAD 9-mikserille muuntaja
1
Nigel_Beardless
07.03.2012 08:05:52
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei vain.
Ongelma on seuraavanlainen. Ostin mikserin kirpparilta josta puuttui virtalähde. Ajattelin että eiköhän siihen jostain keksi uuden virtalähteen mutta ongelmasta muodostuikin suorastaan kinkkinen sillä virtaa pitäisi antaa din-liittimellä viittä pinniä hyväksi käyttäen. Tällaisia virtalähteitä ainakaan oikeilla volttilukemilla ei ole tullut vastaan eikä tätä Samsonin mixpad sarjaa enää muutenkaan valmisteta.
Elikkä kahdesta pinnistä tulee viittätoista volttia, yhdestä 32v (phantom) ja kaksi jäljelle jäävää ovat maata varten.
 
Mistä voisin tilata muuntajat virtalähdettä varten? Voisin tilata ihan kelat ja rakentaa niihin tasasuuntajat mutta en ole törmännyt näihin keloihin missään elektroniikkaliikkeessä, valmiita virtalähteitä kyllä myydään.
 
Jotta mikseri ei poimi häiriötä muuntajista millä poistan (mahdollisen) kohinan?
 
Tarvitseeko noita plus ja miinus viittätoista volttia varten yhden vai kaksi muuntajaa?
 
Itse muuntajassa on seuraavat lukemat merkattu Outputiin : 15Vdc, 0.12A
+ 32Vdc, 25mA. Kysyin ebayssa samaa mikseriä myyvältä henkilöltä lisätietoja.
 
Mikäli joku keksii tälle ongelmalle ratkaisun olisin enemmän kuin kiitollinen. Menee hermot P*****E
 
okabass
07.03.2012 09:12:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kysele vaikka noista: Bebek, Partco, Farnell, Yleiseletroniikka, Radioduo...
Tai kysy miksuttimen maahantuojalta. Eli googlettamalla selviää moni asia.
 
In porto perse vitulus est. Käännös: "Satamassa on vasikka".
Nigel_Beardless
07.03.2012 11:12:46
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Samsonille lähetin postia kun kyselin että olisiko piirikaavioit kyseiseen muuntajaan mutta ei kuulemma ole, nyt lähetin näillä lisätiedoilla uudelleen postia jos osaisivat auttaa mutta ei ole vastausta kuulunut. Kaikki elektroniikkaliikkeet joista olen googlen kautta noita muuntajia etsinyt myyvät vain valmiita virtalähteitä eivätkä myy ihan itse keloja. Googlettamalla ei ole löytynyt vastausta ongelmaan, en ole löytänyt tietoja vastaavasta virtalähteestä enkä ole myöskään löytänyt jälleenmyyjää noille keloille mikä on sinäänsä ihme juttu sillä kaipa niitä harrastajat käyttää projekteissaan siinä missä muitakin komponentteja. Itse tarvitsisin noita keloja myös kitarapedaalien virtalähteeseen.
 
uusiipe
07.03.2012 12:57:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noin alhaisten virtojen ollessa kyseessä voi tuollaisen virtalähteen toteuttaa monellakin tapaa. Suosittelen, että teet _15V lähdön tällä muuntajalla http://www.partco.biz/verkkokauppa/ … ath=2062_1106_1323&products_id=9512 ja 7815 ja 7915 reguilla. 32V lähdön voit tehdä tällä http://www.partco.biz/verkkokauppa/ … ath=2062_1106_1323&products_id=9506 muuntajalla ja 317 regulla (säädettävä).
 
Koska tuossa kuitenkin ollaan tekemisissä valtakunnanverkon jännitteiden kanssa, niin suosittelen, että teetät virtalähteen kokeneemmalla rakentelijalla.
 
Lauluääni kuin perskarva - ohut ja epäpuhdas.
basisti1971
07.03.2012 12:58:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
okabass: Kysele vaikka noista: Bebek, Partco, Farnell, Yleiseletroniikka, Radioduo...

 
^+1
 
Farnellilta en ole muuntajia ostanut, muista mainituista puljuista kyllä.
 
Silläkin uhalla että ammun taas vaihteeksi itseäni koipeen kun menen neuvomaan kuinka saa varmimmin pipin sormeen ja torpan tuleen, tässä PERIAATE-kytkentä tuolle 2 puoliselle virtalähteelle: http://www.eeweb.com/blog/circuit_p … ply-by-lm7812-and-lm7912-regulators
 
+/- 12V ei sulle luultavasti riitä, ainakaan täyteen dynamiikkaan, joten 15V vastaavaa kytkistä metsästämään siis.
 
MUISTATHAN toki että verkkoon liitettävien itserakennettujen virtalähteiden kuten kaiken verkkovirralla toimivien laitteiden korjailussa ja rakentelussa PITÄÄ MUISTAA AINA TURVALLISUUS, kuten myös se että vahinkotapauksessa syyllinen ja maksumies tiiraa peilissä.
 
Senverran voin vihjata että jos Partcoon eksyt ruuhka-ajan ulkopuolella, ja esität toiveen komponenteista +/- 15 V ja +32V virtalähteeseen, kundit kaivavat sulle kytkiksen ja myyvät osat. PAREMPI olisi kuitenkin aina tehdä pohjatyö itse, ja kiikuttaa osalistaus kauppaan.
 
Jonkinverran "virtalähteettömiä" laitteita ostaneena ja korjanneena, ensalkuun unohtaisin mustiksen ja etsisin +/- 12V virtalähteen kokeilumielessä, todennäköisyys laitteen viallisuudelle on kuitenkin 80% luokkaa.
Vaikkei audiokäyttöön oikein sovellukaan, ko. virtalähde kun on ilmainen kunhan vain hoksaa missä moinen luuraa ;).
 
T:Samuli
 
Nigel_Beardless
08.03.2012 18:30:33
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tunnen itseni paljon viisaammaksi nyt, kiitos palautteesta. Melkein tekisi mieli luovuttaa ja ostaa ihan uusi mikseri mutta ehkäpä yritän löytää sen kytkiksen tähän virtalähteeseen katsoa mikä mahtaa tulla projektin hinnaksi.
 
Onko kokemuksia noista ohjelmista joilla voi suunnitella virtapiirejä? Mietin että olisiko jollain niistä helpointa suunnitella sitten itse tämä virranjakelija, jos niistä löytyisi vaikka joku valmis pohja symmetriselle virtalähteelle. Ilmaisuus olisi tietysti plussaa...
 
Jäin nyt miettimään sitä valmista symmetristä virtalähdettä, eipä tämmöisiin kyllä törmää joka päivä, annatko lisävihjeen? :)
 
Zinpula
11.03.2012 17:54:55 (muokattu 11.03.2012 17:59:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nigel_Beardless: Tunnen itseni paljon viisaammaksi nyt, kiitos palautteesta. Melkein tekisi mieli luovuttaa ja ostaa ihan uusi mikseri mutta ehkäpä yritän löytää sen kytkiksen tähän virtalähteeseen katsoa mikä mahtaa tulla projektin hinnaksi.
 
Onko kokemuksia noista ohjelmista joilla voi suunnitella virtapiirejä? Mietin että olisiko jollain niistä helpointa suunnitella sitten itse tämä virranjakelija, jos niistä löytyisi vaikka joku valmis pohja symmetriselle virtalähteelle. Ilmaisuus olisi tietysti plussaa...
 
Jäin nyt miettimään sitä valmista symmetristä virtalähdettä, eipä tämmöisiin kyllä törmää joka päivä, annatko lisävihjeen? :)

 
Tosta vaikka poweri http://www.electronica-pt.com/circu … and-15v-symmetric-power-supply.html
 
ja softaks eagle http://www.cadsoftusa.com/. Tosin et varmaan tät tarvi kun powerille on jo tehty piirilevy ja osasijoittelukuvat.
 
Nigel_Beardless
13.03.2012 18:03:33
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Viimeisin postaus totisesti ratkaisi ongelmani, vielä jos osaisitte sanoa onko tällaisen projektin tekeminen reikälevylle fiksu veto niin olisin kylläinen. En tiedä paikkaa jossa voisin syövyttää piirilevyn itselleni.
 
basisti1971
14.03.2012 05:59:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Nigel_Beardless: Jäin nyt miettimään sitä valmista symmetristä virtalähdettä, eipä tämmöisiin kyllä törmää joka päivä, annatko lisävihjeen? :)
 
Itseasiassa veikkaisin että törmäät, pöytätietokoneen virtalähteestä saat pienen kaksipuoleisen 12V virtalähteen :). Annon epäsymmetrisellä kuormitettavuudella ei ole tässä(kään) tapauksessa merkitystä. Ainakaan oman kokemuksen perusteella.
 
Kuten jo aikaisemmin totesin, ko. poweri ei oikein sovellu audiokäyttöön koska häiriönpoistoa ei ole suunniteltu audiota silmälläpitäen. Hakkurin kytkentätaajuus + muita häiriökomponentteja tulee läpi korvin kuultavasti.
 
Voit toki rakentaa tuon em. linkin powerin reikälevyllekin, mutta jos jonkun kaverin nurkista löytyy vanha pöytäkoneen virtalähde, kokeilisin ensin sillä ennenkuin upottaisin aikaa ja rahaa virtalähteeseen jota ei sitten välttämättä tarvitsekaan ;).
 
T:Samuli
 
Kumiankka
14.03.2012 09:10:08 (muokattu 14.03.2012 09:24:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tai sitten vaikka paristoilla kokeilee
 
Nuo virtalähdejutut on aina hankalia, ja vielä kannattaa harkita yhtä vaihtoehtoa. Nimittäin jos tekee piirilevyn ja siihen asentaa irtomuuntajan ja koteloi sen itse, niin vaikka miten vahvan ja turvallisen yrität tehdä, niin jos ei noiden kanssa ole puuhastellut ja joskus erehtynyt, niin epäonnistumisen riski on olemassa. Laitteen pitäisi kestää kolhuja ja käyttötilanteita. Itsetehtyjä laitteita voi perehtynyt harrastaja käyttää omalla vastuullaan kotonaan, mutta jos sitten pitää raahata mikseri keikalle tai joku muu viaton henkilö joutuu sen kanssa tekemisiin...
 
Yksi konsti ja vaihtoehto mikä voisi ehkä onnistua, on käyttää paria valmista AC virtalähdettä, sellaista joka tökätään pistorasiaan, jolloin laite on valmiiksi koteloitu ja todennäköisesti täyttää sähköturvallisuusmääräykset jos kaupan ja maahantuonnin ketjussa kaikki on mennyt oikein. Regulaattorit pitäisi rakentaa ehkä erilliseen muovikoteloon ja siitä tasavirta mikserille
 
+/- 15 voltin kaksipäisen reguloidun jännitteen voisi tehdä generalguitargadgetsin tapaan yhdestä AC jännitteestä esim 15...18 voltin nimellisjännitettä antavasta ac virtalähteestä. Se korkeampi jännite on hiukka vaikeampi mutta kun virtaa ei tarvi paljon niin luulisi että joku kytkis siihen löytyy, ehkä jos ostais 2 samanlaista AC virtalähdettä ja siihen 32 voltin kytkikseen tekis jonkun kahdentavan tasatuuppauksen... EDIT vai riittäisi ehkä jos pienivirtaisen 24 voltin ac virtalähteen tasasuuntaisi kokoaaltotasasuuntauksella (todennäköisesti tyhjäkäyntijännite on hiukka yli 24 volttia ja tasatuuppaus nostaa lisää jolloin jännite riittänee regulaattorille) ja siihen regulaattorikytkis perään
 
http://www.generalguitargadgets.com … r-supplies/137-bipolar-power-supply
 
Tuo ei ollut kovin hyvin dokumentoitu tuo ggg juttu (oli hiukka överiksi vedetyt jännitteet pienille virroille ehkä kun pikku muuntajissa tyhjäkäyntijännite on korkea) mutta tuontapaisen kerran tein verolevylle +/- 8 voltin regulaattoreilla ja muuntajana oli joku 9 voltin ac laturi joka oli jostain kodinkoneesta jäänyt
 
uusiipe
14.03.2012 10:48:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei tuollaisen virtalähteen tekeminen reikälevylle parilla piirilevymuuntajalla, reguilla ja muutamalla passivikomponentilla ole mikään vaikea homma. Jos olet epävarma, niin pistä pikaviestiä ja teen sulle laskelman.
 
Lauluääni kuin perskarva - ohut ja epäpuhdas.
Nigel_Beardless
14.03.2012 12:42:14
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Alanpa kalastelemaan osia nyt tähän projektiin, ei tosiaan ole montaa osaa niin luulisin osaavani. Onko tälle mikserille siis välttämätöntä antaa virtaa kyseisestä symmetrisestä lähteestä vai voisiko plussaa ja miinusta vain antaa kahdesta erillisestä virtalähteestä? Eli 2 x 15Vdc ja siihen sitten oma 32Vdc phantom?
Mitäköhän tän kasaamisessa pitäis ottaa huomioon ja juottamisessa piirilevylle. Joskus oon jotain piirilevyjä tehny reikälevylle mutta aika vähäiseksi jääny kyseinen hommeli.
 
Nigel_Beardless
14.03.2012 14:53:43
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä plus miinus 15v on nyt käsitelty mutta aloin nyt miettimään sitä 32 volttia. Nimittäin pitäiskö se jännite myös suodattaa noitten konkkien läpi ja reguloida? Siis tehä sille toki oma jännitelähtö mutta selviäiskö tästä pulmasta vaan ostamalla valmiin muuntajan? Mikrofonithan tota jännitettä käyttää niin olishan se hyvä olla mahollisimman puhdasta jännitettä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti