Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Epiphone Firebird 300
1
Juripi
25.02.2012 09:23:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei, omistan kyseisen kitaran tietenkin rikkinäisellä tremololla.
 
http://www.epiphonewiki.com/images/7/77/Firebird300.jpg
 
Tremolo on mahdollista korjata tekemällä pienet varaosat jossain pajassa tai tietyt osat saa tilattuakin Saksan maalta. Mutta itse en tremoloa kuitenkaan juurikaan käytä ja yhtenä vaihtoehtonahan olisi tremolon kasaus niillä osilla mitä on ja lukitseminen. Mutta yksi vaihtoehto olisi korjata kitara soitettavaan kuntoon näin:
 
http://i652.photobucket.com/albums/uu246/eod04/IMG_0028.jpg
 
Ja kysynkin kun kyseessä on mahonkirunko läpirungon kaulalla niin kuinka tremolon "kolo" olisi järkevin täyttää ja tilkitä jos joskus ajattelisi palauttaa kitaran takaisin siihen kuntoon kuin se on ollut? Kyseessä on n. 10 x 5 x 3 cm oleva kolo rungossa. Runko pitää jo sisällään kolhuja ja jonkun toimesta tremolo oli liimattu "kemiallisella metallilla" kiinteäksi, tosin nämä sotkut olen onnistunut siistimään osittain pois.
 
Kiitos etukäteen.
 
e0700719
25.02.2012 17:10:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä se lukitseminen taitaa olla järkevin keino. Siinähän ei oikeen jää tallan alle kinteää puuta, johon tallan ankkurit asentaa. Toisekseen, jos tuo malli on tremololla, onko siinä silloin laitettu lainkaan kaulakulmaa. Jos se on ihan suora, pitäis se tune-o-matikki asentaa ainaavaan syvemmälle.
 
laurilaguitars.blogspot.com
Juripi
25.02.2012 17:36:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Totta, en tullutkaan ajatelliiksi tuota kaulan suoruutta. No kyseinen tremolo on sangen mystinen ja monimutkainen viritys, mutta täytynee yrittää saada se "vakaaksi" ja lukittua.
 
http://web.me.com/be_em/Bernds_Guit … _Pages/The_Steinberger_KB_Trem.html
 
http://www.michael-wohlers.de/steinberger/
 
Kyseiset linkit pitävät sisällään kuvan tremolosta ja korjausohjeet. Ei siis minunkaan tremolo ole ainoa laatua joka kärsinyt heikosta laadusta. Koetan postittaa kuvan kitarani tremolosta joka on melko hirvitys "liimoineen".
 
basisti1971
27.02.2012 08:46:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Kiitoksia linkeistä, joskus vuonna kirves ja kivi yritin osia omaan kolmesataseeni metsästää, huonolla menestyksellä.
 
Metallimiehenä ja oletuksella Steinberger=pronssi, yritin toki ensin kovajuottaa nitkahtaneen pylvään paikalleen. MITÄ..TTUA tilannehan siitä oli sinkkipainevalun kanssa seurauksena.
 
TOM ei toimi ilman upottamista tai madaltamista (kuten linkittämässäsi kuvassa), kaulakulma on senverran loiva, noin 2 astetta karkealla mittauksella.
 
Koska tuossa mainitussa Steinbergerin tallassa on lukitus ja kohtuu hallittu down-/uptuning mahdollisuus vakiona, en lähtisi (enkä omaani lähde) modaamaan, vaan korjaisin alkuperäistä vastaavaan kuntoon.
 
Meinasin jo tuossa reteesti luvata sorvata sullekin samantien palikat kun omaanikin teen, mutta ikuisuusprojektiluonteestaan johtuen olen aikoja sitten näemmä irroittanut tallan pohjalevyn, joka on luonnollisestikin tällä hetkellä jemma nimisessä piilossa. Turvassa. Hyvässä ;).
 
No, koska näitä harvinaisuuksia kaiketi sitten liikkuu joitain kappaleita täällä meilläkin päin, pyöräytän samalla useamman jahka mallin löydän. En kyllä aikataulusta osaa luvata sen kummempaa.
 
T:Samuli
 
Juripi
05.04.2012 10:34:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitara saatettu soitettavaan kuntoon. Iso käsi, iso kiitos Samulille toimivasta tremolosta ja sen fiksaamisesta kestävämmäksi. Pala historiaa saatettu elävien kirjoihin. Ja tämähän soi kauniisti.
 
http://i123.photobucket.com/albums/o318/juripi/epi.jpg
 
Gabe
06.04.2012 22:12:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hieno on :)
 
Elämäni tarkoitus on olla varoittavana esimerkkinä muille.
Valka
09.04.2012 08:49:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juripi: Kitara saatettu soitettavaan kuntoon. . Pala historiaa saatettu elävien kirjoihin. Ja tämähän soi kauniisti.
 
Juuri näin,olen aina ihmetellyt näitä kommentteja
tyyliin et"ei se maksanu ku 300 ei siihen kannata nauhoja
vaihtaa".
Ei kai sen soittimen aina tarvi olla joku miljuunan
maksava lutkutin että se pidetään soittokunnossa?
Noita ei varmaan ,varsinkaan tolla tallalla hirveesti
ole.
Hieno seivaus,taas säästettiin yhden luutun ruusupuut ja
mahongit ;-)
 
-MK-
 
rakinraato
10.04.2012 19:22:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä on hieno, kateeksi käy kun omassa epi firebirdissä on liima kaula. Steinbergerin virittimet on kyllä todella hyvät vaikka kaikki ei tykkää, siis ei tallaa mutta virittimet siitä tehtaasta. Muutenkin olen jotenkin kiintynyt tuohon kitaraan vaikkei se kallis ollutkaan.
 
Juripi
11.04.2012 14:16:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitara on kyllä hieno. Vaikkakin minulle hieman haastavampi soitettava johtuen pitkästä ja painavasta kaulasta.
 
Juripi
13.04.2012 08:08:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sellaista aloin tuossa pohtimaan kun nettiä ahkerastikin on tullut selattua että löytyykö jostain infoa kitaroista mm. tällaisista malleista mikä niiden arvo mahtaisi olla? Tai foorumia / henkilöä joka osaisi valoittaa tätä asiaa.
Lähinnä haeskelen infoa sen vuoksi että kuten aiemmin totesin kitara on hieman hankala minun "käsilleni" soittaa ja nämä laitteethan ovat mielestäni tehty soittamiseen. Myymisen kannalta haeskelen hinta frekvenssiä, ottaen tietenkin huomioon kitaran kunnon.
 
rakinraato
14.04.2012 17:56:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juripi: Sellaista aloin tuossa pohtimaan kun nettiä ahkerastikin on tullut selattua että löytyykö jostain infoa kitaroista mm. tällaisista malleista mikä niiden arvo mahtaisi olla? Tai foorumia / henkilöä joka osaisi valoittaa tätä asiaa.
Lähinnä haeskelen infoa sen vuoksi että kuten aiemmin totesin kitara on hieman hankala minun "käsilleni" soittaa ja nämä laitteethan ovat mielestäni tehty soittamiseen. Myymisen kannalta haeskelen hinta frekvenssiä, ottaen tietenkin huomioon kitaran kunnon.

En ole ostamassa, vähissä rahat ja yksi tuon tyylinen on.
Pari huomiota löytyy kitaran epätavallisuudesta:
-25.5" fenkkuskaala poikkeuksellinen firebirdille.
-Kaula läpirungon, x kappaletta soiroista. Muut epit ja taitaa olla Tokaitkin liimakaulalla (set neck).
-Ebanol otelauta, käsittääkseni synteettinen.
-ja käsiteltynä onkin se korjattu talla.
 
Ehkä seuraavan kaiken tiedätkin, laitetaan kuitenkin tarjolle:
Firebirdin roikottaminen on helpompaa kun hihna on kiinni kitaran selkäpuolella kaulan alkamisen kohdalla. Sääli tosin puhkoa läpirungon kaulaa, ainakaan huvikseen. Toinen millä tasapainopisteeseen pääsee vaikuttamaan helposti paljon on hihnan veto oikean yläkulman eli plekukäden kyynärän kohdalta kannen yli kiinnityspistettä vaihtamatta. Hihnatappien siirrolla on merkitystä ja mielipiteitä löytyy googlettamalla. Epi ja Gibson sijoittavat ne eri tavalla. Onhan se kuuluisa juuri kaulapainostaan, istaalteen sitten erinomainen koska ei kaulan yläosalle tuppaa kyynärä kiinni kylkeen. Ihan tosin vain mun mielipide. Pitkästä skaalasta saattaa sitä kaulapainoa sitten kertyä lisää, riippuen miten talla on sijoitettu.
 
basisti1971
05.05.2012 12:45:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Juripi: Kitara saatettu soitettavaan kuntoon. Iso käsi, iso kiitos Samulille toimivasta tremolosta ja sen fiksaamisesta kestävämmäksi. Pala historiaa saatettu elävien kirjoihin. Ja tämähän soi kauniisti.
 
http://i123.photobucket.com/albums/o318/juripi/epi.jpg

 
Tulihan hieno. Onneksi olkoon.
 
Ja kiitoksia kiitoksista.
 
Tuo mun sekundäärikäyttötarkoitukseen tulevaisuudessa modattava yksilö on se "traditionaalisempi" 300 sarjalainen eli hopean värinen, natural/sunburst on huomattavasti harvinaisempi. Tietääkseni.
 
Hinta-arviota on lähes mahdotonta antaa koska toteutuneita kauppoja lienee mahdotonta löytää miltään foorumilta, ja Epin oma sivusto on (tai ainakin oli) varsin heikkotasoinen esiteinien temmellyskenttä ;).
 
Mutta, jos joku aseella uhaten tivaisi hintaa, saattaisin 500€ kummankin puolen veikata ostajan innokkuudesta riippuen.
Kyseessä on kuitenkin läpikaulainen mahonki-kitara, ja Epi merkin huonohkosta halpisleimasta huolimatta erittäin hyvä ja harvinainen yksilö.
 
T:Samuli
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti