Muusikoiden.net
21.04.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: VOX VT100 ongelma
1
JPHe
01.02.2012 00:07:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin otsikon mukaisen vahvarin, joka oli valmiiksi rikki ja halvalla sai. Myyjän mukaan vahvistimen päätevahvistin moduuli oli rikki. No paska Vietnamissa kasattu peli kun on kyseessä, niin päätevahvitin oli revennyt piirilevyltä irti painavan jäähdytysrivan ansiosta ilmeisesti vian etsijällä.
 
Hommasin uuden tehomoduulin STK404-130S ja korjasin sen levylle takaisin. Levyltä oli kärähtänyt myös yksi -51V veto poikki. No ei toiminut näillä korjauksilla ja aikana mittailtuani meinasin luovuttaa. Vahvariin ei ollut edes schemaa missään saatavilla. Tuli sitten katsottua kajaritkin ja BINGO, kumpikin rikki.
 
Eli varsinainen kysymys: Onko kuinka yleistä että vahvari hajoittaa kajarit? Ja samoin mietityttää onkohan tuo pääte ollut edes rikki ja olikohan tuolla palaneella jännitevedolla myös jotain yhteyttä asiaan..
 
Ja minkälaisia nuo kajarit mahtaa olla, jotta sopivia vaihdokkeja tilalle etsiskelisi. Ne on mallia VOX 300RFL03-1 80W RMS/ 16 ohm.
 
s151669
01.02.2012 07:54:48
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tasajännite kaiutinlähdössä polttaa kaiuttimet varmasti. Ainakaan datalehden mukaan itse piirissä ei ole mitään suojausta tuota vastaan, eikä ole datalehden esimerkkikytkemmässäkään. Perinteiset suojaukset ovat yleensä olleet mallia nopea n. 1A sulake kaiutinlinjassa tai nopea sulake negatiivisessa ja positiivisessa jännitesyötössä.
 
Jos nyt oletetaan, että pääteasteesta olisi mennyt toinen päätekivi oikoseen, niin ilman suojauksia systeemi tietysti pettää sieltä mistä se on heikoin. Hyviä ehdokkaita ovat juurikin kaiutinelementit ja virransyöttö piirilevyllä.
 
Ja pahat kielet väittävät, että ainakin joissain malleissa on täysin alamittainen jäähdytysripa, joten jos hetken aikaa luukuttaa niin päätekiven itsetuho lienee täysin mahdollinen siitäkin huolimatta että siinä joku lämpösuoja on.
 
Antikitarasankari
JPHe
01.02.2012 09:55:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

s151669: Tasajännite kaiutinlähdössä polttaa kaiuttimet varmasti. Ainakaan datalehden mukaan itse piirissä ei ole mitään suojausta tuota vastaan, eikä ole datalehden esimerkkikytkemmässäkään. Perinteiset suojaukset ovat yleensä olleet mallia nopea n. 1A sulake kaiutinlinjassa tai nopea sulake negatiivisessa ja positiivisessa jännitesyötössä
 
Jonkun suojan voisi siihen viritellä, jotta sama ei toistu.
 
Jostain kun saisi edulliset ja kelvolliset kajarit tuohon. Nuo varmaan toimii, mutta olisko jollakulla edullisempia vaihtoehtoja, mutta mielellään vähintään noita VOXeja vastaavia.
 
http://www.lean-business.co.uk/esho … ad-guitar-speakers-16ohm-p-728.html
tai edullisempi
http://www.lean-business.co.uk/esho … sic-guitar-speaker-16ohm-p-992.html
 
s151669
01.02.2012 11:15:44
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikka Eminencen Legendiä Uraltonen Bulk/Used listalta ?
 
http://uraltone.com/kauppa/index.ph … l&XTCsid=o75ldip6nkilggfksv68057210
 
Ei kyllä mitään käsitystä miten toimii tuossa käytössä.
 
Antikitarasankari
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti