Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Jubilee rutisee
1
jii.haanpaa
15.01.2012 21:59:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kerran puolessa vuodessa saa luvan harrastaa ja eiköhän laitteisto osoita mieltään.
 
Eli tällä kertaa närästi silver jubileeta. Gain-potikkaa pyöritellessä värkki vastasi potikan liikkeeseen joko viiveellä tai rutisten. Myös kanavanvaihto vastasi vaihtelevalla menestyksellä. Lead-kanavalla ongelma tuntui tulevan selkeämmin esiin. Testattu useammallakin eri putkisetillä, eipä jeesannut..en kyllä olettanutkaan.
 
Oma arvaus: joko push/pull-potikat ja/tai releen kontaktit paskaiset/hapettuneet? Kysymys kuuluu, onnistuuko tuollaisen releen puhdistaminen? Minkäslaisella litkulla sitä kannattaisi yrittää, jos haluaisi välttää ongelmia tulevaisuudessakin. Vai olisikos parempia arvauksia?
 
uusiipe
17.01.2012 21:50:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Potikoihin voi ruiskuttaa kontaktinpuhdistussprayta ja pyöritellä niitä. Monista saatavilla olevista olen hyväksy havainnut esim. tämän http://kauppa.motonet.fi/motonet/tuotteet/606068/0 (Oikeen mikserin kuvakin siinä on). Kaikki potikat on hyvä käydä läpi saman tein.
 
Suihkuta sinne potikan kuoren sisään siitä kohtaa mihin johdot on kolvattu. Kun olet suihkuttanut ja pyöritellyt, odota 15 min. ennen kuin kytket virran. Siinä ajassa ehdit hyvin laittaa koneiston takaisin koppaan ja kopan kiinni, ennenkuin pistät tepseliä seinään.
 
Piirilevyreleet taas ovat valitettavasti useinmiten koteloitu niin, ettei kontaktipintoihin pääse käsiksi. Niiden vaihtaminen vaatii tinaimuria ja vähän kolvailutaitoa. En tosin ole koskaan törmännyt hapettuneeseen releen kontaktipintaan. Ilmeisesti ilmatiivis kotelointi suojaa niitä oksidoitumiselta.
 
Lauluääni kuin perskarva - ohut ja epäpuhdas.
Pavezer
22.01.2012 19:33:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehdotetaan nyt tähänkin kaiken varmuuden vuoksi sitä mystisintä vikojen aiheuttajaa: efektilooppia. Ite olen ainakin törmännyt aivan käsittämättömiin vaivoihin hapettuneiden efektiloopin plugien takia. Eli: testaa laittamalla hyppypiuha efektiloopin in-plugista suoraan out-plugiin ja kuuntele auttoiko. Jos auttoi, niin puhdista kontaktispraylla plugit. Itseasiassa kannattaa puhdistaa, vaikka vika ei nyt siinä olisikaan, joskus voi olla. Eli kontaktisprayta plugeihin ja r*nkkaa piuhaa sisään-ulos muutaman kerran :)
 
Kun ei muuten, niin sitte tehään ite.
s151669
22.01.2012 19:47:57
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei auta kontaktispray Marshallin jakkeihin ylipäätään, eikä ainakaan plugilla annosteltuna kontaktin sijainnista johtuen. Pysyvästi loopissa oleva patchi-piuha toimii kyllä.
 
Muuten olen samaa mieltä, että jos ne efektiloopin jakit eivät pätki vielä, niin kyllä ne viimeistään keikkapaikalla sen tekevät.
 
Antikitarasankari
jii.haanpaa
23.01.2012 00:03:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä ole looppi tällä kertaa. Tai siis on sekin, mutta siellä on ollut hyppypiuha jo tovin :)
 
Kuumeisen verkkosurffailun perusteella syypääksi saattaa todellakin osoittautua rele tai sitten relettä syöttävä kondensaattori. Molemmista, yhdessä ja erikseen, löytyy käyttäjiltä epämiellyttäviä kokemuksia.
 
Mistähän tuollaista relettä kannattaisi tavoitella? 5 voltin SPDT, jalkojen järjestyksestä ei hajua. Kuva kertoo. Kuvassa oikealla alhaalla oleva pystyelko syöttää relettä. Viimeksi kun kotelo oli auki, niin ainakin paikat olivat vielä puhtaana. Nyt en ole kerinnyt vielä niin paljon paneutumaan, että olisin tarkistanut onko chassis täynnä kondensaattorin sisälmyksiä.
 
https://lh4.googleusercontent.com/- … AAAAAAO7w/kuNPKwZwSpM/s549/rele.jpg
 
uusiipe
23.01.2012 11:26:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei varmaan ole täynnä kondensaattorin sisälmyksiä. Ei ne yleensä sillä tavalla räjähtele. Koska toi on niin pieni homma, niin kannattaa vaihdattaa sekä konkka, että rele. Pinnien puolesta heittämällä sopivaa relettä voi olla vaikea löytää. Kerran olen joutunut vaihtamaan yhteen koneeseen releen jolloin liimasin sen kuumaliimalla ylösalaisin piirilevylle sopivaan kohtaan ja johdotin pinneistä piirilevyn reikiin parin sentin johdonpätkillä. Releitä löytyy esim. http://www.partco.biz/verkkokauppa/ … keywords=piirikorttirele+5V&x=7&y=8
 
Lauluääni kuin perskarva - ohut ja epäpuhdas.
Pavezer
23.01.2012 16:35:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

s151669: Ei auta kontaktispray Marshallin jakkeihin ylipäätään, eikä ainakaan plugilla annosteltuna kontaktin sijainnista johtuen.
No tämä on kyllä ihan totta, eihän se mitenkään sinne jakin kytkimen kontaktipintaan vaikuta. My bad. :)
 
Kun ei muuten, niin sitte tehään ite.
jii.haanpaa
25.01.2012 11:13:54 (muokattu 25.01.2012 11:15:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noni, syypääksi osoittautui sittenkin jakki, nimittäin instrumenttitulon jakki. Onneksi tuli pistettyä konkkaremppavärkit tilaukseen ja metsästettyä verkosta varmaan 20 miestyötuntia korvikerelettä, ilman sukseeta. Noh, pääseepä taas askartelemaan.
 
Tattis vaan kaikille jakkivinkeistä! Olisin varmasti kuluttanut tähän itsestäänselvyyteen paukkuja X kertaisen määrän ilman muistutusta.
 
Nyt menen hetkeksi pimeän huoneen nurkkaan häpeämään...
 
jii.haanpaa
05.02.2012 21:50:02 (muokattu 06.02.2012 09:04:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jatkanpa monolgia, jos vaikka sama errori löytyisi joskus jonkun toisenkin jubileesta.
 
Eipä ollutkaan jakki. Ehdin jo luulla jakkia syypääksi kun sitä vemputtamalla sai vastetta aikaiseksi. Loppujen lopuksi syylliseksi paljastui gain-potikan korvakkeen kehno juotos, joka jakkia rusikoidessa joskus otti kiinni, välillä taas ei ja kaikkea siltä väliltä. Pikku vikoja, helppo korjata, mutta perkeleellinen metsästettävä. Ei mulla ole mitään piirilevyjä vastaan, mutta potikat, jakit ja kaikki muukin tuupittava ja väänneltävä olisi kyllä paree kytkeä levylle piuhoilla, persana!
 
ps. konkkaremppa teki värkille erittäin eetua!
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti