Muusikoiden.net
19.04.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Soitinrakentajien seminaari
1
samipa
26.12.2011 12:07:35 (muokattu 28.12.2011 11:18:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä taas ajankuluksi ideaa jatkamassa..
 
Idean heitän tänne, koska täältä voisi löytyä apua ideoimiseen. Olen oppinut, että ryhmätyössä on voimaa. Moni teistäkin tuntee alan ihmisiä ja on ollut tekemisissä mitä ihmeellisten tahojen kanssa, joista saattaa olla paljonkin iloa tämän visioni toteuttamisessa.
 
Olen hautonut pari vuotta vähemmän vakavissani, mutta tavallaan tosissani soitinrakentamiseen liittyvää seminaari tänne Suomeen. Motiivi löytyy omasta kiinnostuksesta alaan liittyvistä kommervenkeistä. Tuo Tonefest antoi taas lisää intoa moisen järjestämiseen, sillä Turengissa paikalla oli paljon alasta kiinnostuneita ihmisiä. Uskoisin monien olevan kiinnostunut aiheesta.
 
Ideana olisi pitää kokonainen päivä omistettuna soitinrakentamiseen liittyviin teemoihin. Ajankohta on toki vielä täysin auki, mutta mahdollisesti ensi vuoden lopussa tai 2013 alussa. Paikkana voisi toimia hotelli Artur, jossa olen itse useamman seminaarin istunut ja paikkana tykästynyt. Tilat ovat kohtuulliset ja voisivat sopia tarkoitukseen.
 
Päivän pituus olisi klo 9-17.
 
Aamusta tietenkin kahvit. Tämän jälkeen koko aamupäivä olisi omistettu Soitinrakentamisen historiaa ja nykytilannetta Suomessa käsitteleville luennoille, eri ammattilaisten näkökulmista; sähkökitarat, akustiset kitarat ja viulut (kaikissa on jonkilaisia kieliä).
 
Tämän jälkeen olisi ruoka tai ruokatauko. Hinta ..? Tietenkin luennoitsijat saisivat talon piikkiin. Ehkä osallistumishintaan tulisi myös ruuan hinta?
 
Iltapäivä alkaisi paneelikeskustelulla, jossa eri ammattilaisten raati pohtisi soitinrakentamisen ammattia tässä maassa. 1 h?
 
Paneelin jälkeen voisi olla ammattilaisten luentoja soittimien rakentamiseen/rakenteisiin liittyen eli äänen tuottamisesta rakenteellisten ratkaisujen valossa eri soittimissa, klassinen, teräskielinen, viulu, ehkä joitain muitakin kielellisiä soittimia?. Ovatko nämä ammattisalaisuuksia eli haluaako omista näkemyksistään kukaan tulla niin kovin tarkoin puhumaan? Ehkä alue on myös haastava, sillä eri ihmiset näkevät asian vähän eri valossa ja haluaako joku tulla oman valonsa kanssa muiden arvosteltavaksi? Jokaiselle luennoitsijalle olisi varattuna noin 45 min. Kahvia väliin, jotta jaksais loppuun saakka.
 

 
Paikalla voisi olla myös tilat ja pöydät varattuna mahdollisesti halukkaille tuotteidensa esittelijöille harrastelijat ja ammattilaiset..?
 
Ongelmia mielessä:
 
-kuinka saada alan ammattilaliset osallistumaan? Entä harrastelijat ? Rahalla voisi ostaa ammattilaiset pitämään luentoja, mutta mistä rahaa? Toisaalta jotkut saattaisivat tulla mielenkiinnosta tai muista syistä..vähän epärealistisempaa..
 
-mistä/kenestä sponsoreita virallisia tahoja tai muita??
 
Seminaarin ohjelman olisi minun mielestä hyvä olla sellainen, että se voisi hyödyttää kaikkia maksavia osallistujia ja olisi riittävän kiinnostava. Tämän suhteen ideoita?
 
Taidan lähestyä muutamaa alan konkaria tämän asian tiimoilta varovaisesti kysellen, josko jotain innostumista löytyisi..
 
Mielestäni tällaiset seminaarit olisivat hyviä monessa mielessä. Yhteistyön lisäsäntymistä, tuttujen näkemistä, kansainvälistä näkyvyyttä, kokemusten ja ammattitaidon vaihtoa, arvostusta alalle, näkyvyyttä Suomalaiseen soitinrakentamiseen. Kateuden ja kilpailun muuttamista yhteistyöksi laajemmassa mielessä.
Hieman tiedänkin näistä yhteistyökuvioista, kun olen saanut tutustua hivenen tuohon Liikasten työhön ja toimintaan. Eri rakentajat ovat menneet esimerkiksi Frankfurtin messuille yhteistyöllä ja säästäneet melkoisen määrän kuluissa. Lottonen, Liikaset, Ruokangas, Keijo Korelin, Anders Liljeström ja muutkin alan konkareista ovat minun nähdäkseni/ymmärtääkseni auttaneet toisiaan aina välillä. Mukavaa seurattavaa sivusta. Reilua touhua ja yhteistyötä ! En tiedä voiko soitinrakentajan arjessa olla enempää yhteistyötä, sillä aika kuluu soittimia rakentaessa/korjaillessa. Harrastelijoille asia on toinen.
 
No, ehdotuksia ja ideoita otetaan vastaan !
 
Kaikki ylimääräiset pääsymaksuista kertyvät rahat (jos näitä tulisi) voisi kerätä ja lahjoittaa johonkin hyväntekeväisyyteen tai perustaa tälle alalle myös oman kattojärjestön Suomeen ja näillä rahoilla rahoittaa sen toimintaa? Tämä myös voisi toimia linkkinä maailmalle.
 
-Sami
 
MPU
26.12.2011 19:02:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luentoja mielummin toivoisin sellaisia pienehköjä turinapajoja, joissa kukin rakentaja kertoilisi omista asioistaan, vaikka sitten noista mitä tuossa sulla oli esitettynä. Vai oliko jotain tämän suuntaista ajatteilla? Mulle luennosta tulee mieleen nuo työnantajani järjestämät niiiin tylsät massatilaisuudet, joissa ei pysy hereillä ei sitten millään. Toiki motivaatio soitinrakennusluennolla olisi ihan eri kuin työnantajan järkkäämillä luennoilla. Jos jotain esittämäsi suuntaista saat järkättyä pyrin kyllä olemaan paikalla.
Marko
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
von spets
26.12.2011 19:14:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä idea ja olen kyllä mukana, hengessä ja fyysisesti!
 
Turinat eri huoneissa voisi olla hyvä ja rento tapa jakaa tietoutta luennoimiseen verrattuna. Esimerkiksi vahvistimen rakentaja voisi näyttää läheltä mitä laitteen sisällä on, koneita voisi kokeilla omassa tilassa ja rakentajan kanssa voisi jutustella. Ehkä jotain hands on rakentelua myös.. modausta & tuunausta?
 
samipa
27.12.2011 00:58:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä itse ajattelen tuollaisen kokeneen soitinrakentajan olevan erittäin mielenkiintoista kuunneltavaa, varsinkin jos on kiinnostava aihe ja riittävän hyvä puhuja.
Itse mietin myös noita työpajoja, missä voisivat esimerkiksi alan harrastajat olla pienissä ryhmissä mieltymysten mukaan. Kokeneet soitinrakentajat tuskin innostuisivat moisesta ja heiltä tuleva tieto jäisi näin ollen pois.. varsinkin siis ammatikseen rakentavat. Pienryhmät ovat sinänsä parempia, koska niissä olisi helpompi puhua ja kysyä asioista. Toki pienrymissä paljon olleena teidän etteivät nekään eivät ole tae sille, että suurin osa avaa suunsa.. Ajattelen tässä samalla ideoidessani myös kokeneemmalle väelle tarjottavaa seminaaria. Tämä keskustelupalsta on kuin tuollainen pienryhmä, jossa alan harrastajat vaihtavat kokemuksia, mutta se luennoitsija usein puuttuu. Paljon on sellaista sinne päin tietoa ja välillä päin . . .settä olevaa "tietoa". Nyt tarkoitan tekstissäni kokemuksella vuosikymmenen tai muutaman sellaisen soittimia rakentaneita konkareita. Toki mukaan olisi hyvä saada muutama nuori ammattilainen ja pari nimeä on jo mielessä. Kokemuksen eri tasot ja näkökulmat erottuisivat selvemmin nuorten ja vanhojen välillä.
 
Lisää ideoita otetaan mielellään vastaan ! Yritän olla tuomitsematta, mutta samalla pysyä jotenkin realistisena koko asian suhteen.
 
Kuka sponsoroisi moista tapahtumaa?
 
-Sami
 
okabass
27.12.2011 01:22:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä semilaari tarkoittaa?
 
In porto perse vitulus est. Käännös: "Satamassa on vasikka".
samipa
28.12.2011 11:19:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

okabass: Mitä semilaari tarkoittaa?
 
Liittyykö jotenkin asiaan?
 
-Sami
 
okabass
28.12.2011 14:07:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

samipa: Liittyykö jotenkin asiaan?
 
-Sami

 
En tiedä. Mutta mitä se tarkoittaa?
 
In porto perse vitulus est. Käännös: "Satamassa on vasikka".
samipa
30.12.2011 20:15:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikä on semilaari? En tiedä.
 
Eikö seminaari kiinnosta?
 
Pohdintaa lissee.
Osallistumisen hinnan yritän pitää alhaisena, se olisi tärkeää, jotta mahdollisimman monilla kiinnostuneilla olisi varaa ottaa osaa ja se ei muodostuisi kynnyskysymykseksi.
Tuo pitopaikan hinnasto sanoo 46,50 € per lätty eli tilat ja ruoka tuossa hinnassa. Jos sponsorin saisi maksamaan tuon summan niin pääsylipuista voisi kerätä hiukan rahaa luentojen pitäjille, jottei heidän tarvitse ilmaiseksi paikalle tulla. Luentojen pitäjien matkat olisivat myös talon piikkiin.
Ennakkoilmottautuminen olisi pakollinen, jotta tietää ruokia varata.
Itse tuolla joskus seminaareissa istuneena, tiedän ruuat hyviksi ja paikkakin on melko mukava.
Nyt pitäisi selvitellä tilojen käyttöä eli käydä katsastamassa paikka ja sopia asioista hieman paremmin. Yhteydessä luennoitsijoihin pitäisi myös olla. Kuulin ettei viulunrakentajat ole kovin innoissaan moisiin tapahtumiiin tulossa, ovat kuulemma niin omissa oloissaan ja moni aika issekseen.
 
Tapahtumasta voisi painaa pieniä mainoksia, julisteita, ehkä pari sata kipaletta. Sitten ne pitäis levitellä isoihin kaupunkeihin. Saiskohan johonkin lehteen myös vähän sanoja esille.
 
Paljon mietittävää.
 
Ehkä en täällä jaksa tätä asiaa selvitellä, kun kiinostus tuntuu olevan aika hiljaista ja ei suoraan ole soittimen rakentamista.
 
-Sami
 
mikkojii
30.12.2011 20:23:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heitto. Eikö tuossa olisi paikka kehittää tämänvuotista Tonefestia sen tapahtuman järjestäjän kanssa jos heillä vain kiinnostusta on. Sitä en osaa sanoa. Jokatapauksessa Tonefest oli hieno juttu joka tosin tarvitsee jatkossa enemmän tilaa ja seminaarityyppiset luennothan voisivat olla erinomainen lisäläski luiden päälle soitto klinikoiden ja tuote-esittelyiden päälle.
 
Elämä on sukupuoliteitse tarttuva tauti jonka kuolleisuusprosentti on 100.
wilo
30.12.2011 21:56:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mikkojii: Heitto. Eikö tuossa olisi paikka kehittää tämänvuotista Tonefestia sen tapahtuman järjestäjän kanssa jos heillä vain kiinnostusta on. Sitä en osaa sanoa. Jokatapauksessa Tonefest oli hieno juttu joka tosin tarvitsee jatkossa enemmän tilaa ja seminaarityyppiset luennothan voisivat olla erinomainen lisäläski luiden päälle soitto klinikoiden ja tuote-esittelyiden päälle.
 
Kyllä vain, tosta tonefestistähän vois tulla kaksipäiväinen: lauantaina luentoja ja sunnuntaina kitarapornoo. Ei muuten paskempi idea.
 
Jipper
30.12.2011 22:02:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mikkojii: Heitto. Eikö tuossa olisi paikka kehittää tämänvuotista Tonefestia sen tapahtuman järjestäjän kanssa jos heillä vain kiinnostusta on. Sitä en osaa sanoa. Jokatapauksessa Tonefest oli hieno juttu joka tosin tarvitsee jatkossa enemmän tilaa ja seminaarityyppiset luennothan voisivat olla erinomainen lisäläski luiden päälle soitto klinikoiden ja tuote-esittelyiden päälle.
 
Tää kuulostais mun mielestä iha loistavalta idealta.
 
samipa
31.12.2011 18:37:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mikkojii: Heitto. Eikö tuossa olisi paikka kehittää tämänvuotista Tonefestia sen tapahtuman järjestäjän kanssa jos heillä vain kiinnostusta on. Sitä en osaa sanoa. Jokatapauksessa Tonefest oli hieno juttu joka tosin tarvitsee jatkossa enemmän tilaa ja seminaarityyppiset luennothan voisivat olla erinomainen lisäläski luiden päälle soitto klinikoiden ja tuote-esittelyiden päälle.
 
Mä aluksi ajattelin et hyvä idea, mutta sit mietin onko realistista järjestä äsiellä Turengissa moisia kekkereitä. Tuumailen, josko ne sais kutsuttua tänne. Toi Hotelli Arthur vois toimia tässäkin tapauksesa erittäin hyvin puitteiden puolesta.
Eräs tuttava sanoi kohdeyleisön tapahtuminiin olevan hieman eri eli tonefestissa asiakkaat katsovat itselleen uusia tuotteita ja soitinrakennus seminaari olisi puolestaan enemmän itse soittimia rakentaville.
Ei täysin pois suljettu ajatus. En tiedä kallistuuko moni tänä päivävä ei kaupalliseen ideaan, jota itse tässä ajattelen tai ajan takaa. Kitaranrakennusperinteen siirtäminen nuoremmalle sukupolvelle on mielessäni siintävä kaunis ajatus. En tiedä tonefestin taustalla olevia vaikuttimia. Kaupallinenm tapahtuma tavallaan, mutta toisaalta taas fiilis paikan päällä oli hieman jotain muuta..
 
Yksi alan konkari mahdollisesti jo buukattu :) Pari hyvää ideaa luennoitsijoiden suhteen myös plakkarissa.
 
Mä ajattelin vähintään sataa osallistujaa, mitä luulette onnistuisko?
 
Jos saisin isot miehet pitämään luentoja ja hinnaksi tuon 20 euroa ruuan ja kahvien kanssa, uskoisin helposti tuohon sataan osallistujaan, siis vähintään.
Rahotus hommalle pitää kasailla jostain, jos nyt ei lotossa satu tulemaan miljoonaa.
 
Kutkas tämmösiä vois rahoitella? Ideoita tämän suhteen. Onko relistista saada jostain 10 000 - 20 000 euroa rahaa moisen järjestämiseen? Joku kulttuurirahasto voisi tukea, mutta rahaa tuskin näin hemmetisti saisi..
 

 
-Sami
 
Hannu A
31.12.2011 21:54:06
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

samipa:
Yksi alan konkari mahdollisesti jo buukattu :) Pari hyvää ideaa luennoitsijoiden suhteen myös plakkarissa.
 
Kutkas tämmösiä vois rahoitella? Ideoita tämän suhteen. Onko relistista saada jostain 10 000 - 20 000 euroa rahaa moisen järjestämiseen? Joku kulttuurirahasto voisi tukea, mutta rahaa tuskin näin hemmetisti saisi..
 
-Sami

 
jos hommaa varten perustais yhdistyksen, niin sen nimissähän voi hakea tukia eri puolilta. Monilla kunnilla ja kaupungeilla käsittääkseni on joka vuodelle jonkunmoinen potti, josta jakavat tukia niitä anoville yhdistyksille ja ynteisöille, mutta ei yksityishenkilöille.
 
Yhdistyksen nimissä toi rahankerääminen varmaan on muutenkin helpompaa kuin ihan yksityishenkilönä...
 
Luennoitsijoista mulle tulis ainakin mieleen Ruokankaan Juha, joka on mielestäni kierrellyt maailmallakin luennoimassa, luulisi miehen mielellään tulevan ihan suomenkielelläkin juttelemaan.
 
"In the early days all I hoped was to make a living out of what I did best. But, since theres no real market for masturbation I had to fall back on my bass playing abilities" -Les Claypool
friikki
01.01.2012 15:14:39 (muokattu 01.01.2012 16:13:24)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yksi mahdollisuus voisi olla lähestyä Pro puukeskusta. Tiedän että siellä on soitinrakentamiseen kiinnostusta koskapa siellä jokunen vuosi sitten oli aiheesta mm näyttely.
 
http://www.propuu.fi/
 
Lahti paikkanakaan ei olisi mikään hassumpi, kun siinä vieressä on tuo Sibelius-talokin joka sattumoisin on puurakennuskin ja vallan mainiosoundinen musatalokin esim. akustisten soittimien esittelemiseen!
 
Lahti voisi olla hyvinkin kaupunkinakin kiinnostunut asiasta jos tuo seminaari saa vaan laajempaa julkisuutta. Miksipä siellä ei voisi olla vaikka joku Espanjalainen soitinrakentaja gurukin mukana.... ei välttämättä mikään kallis juttu sinällään...
 
Helsingin puolesta puhuisi taas Desingpääpaupunki juttu mutta se taitaa olla jo täyteen buukattu....
 
Ikaalisen porukka olisi varmaan syytä olla mukana ... (koulutus/ valtion rahoitus jne...)
 
Tampereen Kansainväliset Kitarafestivaalitkin voisi toimia yhteistyökumppaneina ihan hyvin....
http://www.musiikkitoteemi.fi/tgf/
 
(Tässä muutamia mietteitä joita saattui äkkiseltään tulemaan mieleen)
 
"Vain itseoppineet ovat oppineita, loput on opetettuja"
blaekie
16.11.2012 18:34:13
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.turenkitonefest.com/
 
Kumma että tätä ei nyt tuon kummemmin täällä ole mainostettu. On se kumma ;-)
 
Nii onkii ... vai oliko sittenkään .. ja jos onkii , nii entäs sitten ... ja mitä se sulle kuuluu.. ja jos kuuluukin , niin syytön mä siihen oon.
samipa
17.11.2012 19:02:33 (muokattu 17.11.2012 21:28:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, aika hiljaista on Turengin suhteen ollut. Akustisten kitaroiden puolella näkyy olevan jotain juttua.
 
Tuo seminaarin järjestely etenee hissukseen. Pari Juhaa on jo lupautunut luennoimaan eli Lottonen ja Ruokangas, sekä Liikasilta Kauko. Mukaan olen saanut myös yhden Aalto-yliopiston akustikaan insinöörin ja sieltä ehkä tilat. Ajattelin kysellä mukaan vielä tuota Ikaalisten mestaria eli Raunoa. Harmi kun ei tullut mentyä Turenkiin olisi voinut siellä sopia lisää asioista.
Projekti miljoonan muun projektin ohessa. Tälle vuodelle ei ehtinyt tätä järjestää, mutta ehkä jo ensi vuonna.
 
Huomasitteko muuten että Ruokangas sai jonkin palkinnon? ! Liikasilla mainitsivat asiasta, itse en huomannut. Onnittelut Juhalle !!
 
Tuossa oli palkinnosta: http://yle.fi/uutiset/uriah_heepin_ … antekijalle_taito-finlandia/6379493
 

 
-Sami
 
samipa
17.11.2012 19:07:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos Friikki ideoista. En ole muistanut tätä koko aihetta täällä palstalla, joten nyt vasta heräilen asian äärelle. Selvittelen vähän antamiasi juonteita, jos joku vaikka tärppäisi. Itse myös ajattelin tuota kulttuuripääkaupunkia hyödyntää, mutta tämä vuosi meni niin kovin nopsaan..
 
-Sami
 
blaekie
17.11.2012 22:03:51
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

samipa: ... Huomasitteko muuten että Ruokangas sai jonkin palkinnon? ! Liikasilla mainitsivat asiasta, itse en huomannut. Onnittelut Juhalle !!
 
Sulla taitaa olla aika vauhti päällä, kun et ehdi selata näitä sivuja -> http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=213738 , ja kommentoit muutenkin melkein vuoden takaiseen Friikin kommenttiin. Take it easy , hyvä mies !
 
(Tosin tuossa ketjussa ei välttämättä ole kaikilta osin mitään mieltä ylentävää, joten et ole menettänyt mitään.)
 
Nii onkii ... vai oliko sittenkään .. ja jos onkii , nii entäs sitten ... ja mitä se sulle kuuluu.. ja jos kuuluukin , niin syytön mä siihen oon.
samipa
18.11.2012 17:34:29 (muokattu 18.11.2012 17:35:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

blaekie: Sulla taitaa olla aika vauhti päällä, kun et ehdi selata näitä sivuja -> http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=213738 , ja kommentoit muutenkin melkein vuoden takaiseen Friikin kommenttiin. Take it easy , hyvä mies !
 
(Tosin tuossa ketjussa ei välttämättä ole kaikilta osin mitään mieltä ylentävää, joten et ole menettänyt mitään.)

 
Perus adhd taitaa vaivata. Menetettyä aikaa ei voi saada takaisin, mutta tekemättä jääneet asiat voi vielä ehtiä tekemään, jos kiirusta pitää.
No, vitsi vitsi. En mä kaikkia suvuja tällä selaa. Ainoat joissa yleensä vierailen ovat tämä ja akustiset kitarat- osio. Kyllästyin tähän foorumiin hivenen, kun keskustelu väheni ja rupesin opiskelemaan soitinrakennusta vähän toisaalta.
 
En tosiaan huomannut ihmisten vastanneen tähän ketjuun, mutta eikö myöhään lausuttu kiitos ole parempi kuin ei kiitosta laisinkaan? Friikille vielä mielelläni kiitokseni lausun, on meinaan mukava heppu !
 

 
-Sami
 
ps. Olitko muuten Turengissa? Mikä oli meno ja oliko populaa paljon yms.. ?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti