Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Jazz-bassosta akustinen
1
Opski
19.12.2011 15:34:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Päähäni pälkähti seuraavanlainen idea, josta en ainakaan haulla löytänyt mitään, joten kyselisin mielipiteitä asiaan liittyen. Omistan tuollaisen todella raiskatun jazzarikopion rungon, johon edellinen omistaja on tehnyt jyrsimellä suuren (n. 15x10 cm) ja pari pienempää kraateria musarimikkiä asentaessaan. Sen verran isoja ja oudoissa paikoissa olevia koloja ovat, ettei ainakaan millään valmiilla pickguardilla noita pysty peittämään. Mietin, että onnistuisiko tuon muuntaminen puoliakustiseksi tai akustiseksi bassoksi poraamalla/sahaamalla rungon keskiosa pois ja lyömällä vaneria ylä- ja alapinnoille.
 
Onko kukaan kuullut/nähnyt jonkun tehneen tällaista operaatiota ja millainen on ollut lopputulos? Onko tuollainen normaalikokoinen basso edes tarpeeksi paksu, jotta siitä saattaisi minkäänlaista voimakkaampaa akustista soundia lähteä? Löytyykö ideasta edes pientä järjen hiventä vai hautaanko sen vain suosiolla ja heitän tuolla rungon raadolla vesilintua?
 
PasiB
19.12.2011 16:35:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jotenkin kuulostaa tuhoon tuomitulta idealta kun ei ne oikeatkaan akkaribassot kovin kovaäänisiä ole.
 
Vaatevalintojen kultainen sääntö: kaikki passaa mikä peittää..
jPekka
19.12.2011 23:35:22
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jep, ei tuosta akkaria saa. Sinänsä lankun sisäiset kevennysonkalot ovat ihan pätevä rakennusmenetelmä, olen itse tehnyt niitä jokaiseen rakentamaani bassoon. (Jotka ovat koivua, joten kevennystä totisesti tarvitaan.)
 
"Te ette pitäisi Nietzschestä, sir. Hänen filosofiansa on pohjimmiltaan epätervettä."
Hannu A
20.12.2011 08:36:15
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos tarkoitus on lisätä basson vahvistamatonta äänenvoimakkuutta, niin silloin tuskin hyödyttää mitään, mutta f-aukollinen (bodyn yläpuolella) thinline Jazz-basso saattaisi olla jopa ihan elegantin näköinen. Eli sinänsä projektina saattaisi olla ihan mielekäs kyllä.
 
Älä kuitenkaan bodysta koko keskiosaa kairaa ontoksi vaan jätä siihen keskelle "lankku", käytä hakusanaa thinline, niin sillä varmaan löytyy jotain infoa, jos et hoksaa mitä tarkoitan.
 
"In the early days all I hoped was to make a living out of what I did best. But, since theres no real market for masturbation I had to fall back on my bass playing abilities" -Les Claypool
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti