Muusikoiden.net
22.04.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Läpinäkyvä plexibody?
1
Midrange
07.12.2011 02:28:40 (muokattu 07.12.2011 02:31:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Työskenteleekös täällä ketään plexin tai vastaavan materiaalin kanssa josta sais tehtyä läpinäkyvän kitarabodyn tähän tyyliin:
 
http://www.12fret.com/new/Ibanez_JEM_20th_Anniversary_guitar.jpg
 
http://satch9.tripod.com/js2000cp2.jpg
 
Kiinnostais tietää miten haastavaa tuollaisen bodyn valmistus olisi (ilman noita maalauksia) ja minkä verran homma tulisi maksamaan?
 
How many guitarist does it take to screw in a light bulb? Answer 50, one to screw it in, and 49 to stand back and say I could do that better
Rallattelija
07.12.2011 05:43:42 (muokattu 07.12.2011 05:43:59)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kovasti veikkaisin tuon bodyn olevan valamalla tehty kaksikomponentti muovista. todennäköisesti akryylia. kaksi komponenttimuovit on sitten eika kalliitakin. tai no sekin on tietysti suhteellista. Meca-Tradelta vois saada akryylin.
 
kun sitten alat tekemään niin ensin tarvitset mallin. CNC jyrsimellä saat 3d kuvasta suoraan valumuotin mut se ainakin on kallista ellei joku hyvä tuttu satu sellaista omistamaan. Halvin vaihtoehto on tehdä ensin jostain halvasta puusta se body ja pintakäsitellä se tai käyttää jonkun käytöstä poistetun kitaran bodyä. Body mallin sitten kipsaat ensin puoliksi ja kun puolikas on kuivunut niin teet toisen puolikkaan siihen päälle. muista tehdä jotkin ohjaustapit puolikkaille ennen kun teet päälimmäisen. muute et ikinä saa kohdistettua puolikkaita. jos ite teet bodyn mallin niin kannattaa laittaa pieni kalliistus sivuille jotta lähtee irti kipsistä paremmin. kipsi saa olla sitten todella löysää. Tää seuraava ei oo pakollinen mutta jos nikkaroi ilmatiiviin boxin johon saa kipsin kuivumaan ja imettyä ilmaa pois vaikka imurilla niin saa peremman pinnan kerrasta vaikka tuskin se akryyli kipsin huokosiin menee ollenkaan.
 
Kun molemmat kipsipuolikkaat on valmiita niin sitten pitäs saada tehtyä valukanavisto. kanaviston voi tehdä vaikka valmiiksi jostain lankun pätkistä kun vain taas varmistut että saat ne irto muotista valun jälkeen.
 
Nyt sulla pitäs olla valmis muotti jonka sitten puristat kevyesti parista kohtaa ihan normi vinkoilla kiinni niin että molemmi puolin on vaikka lankun pätkät. ette hajoita muottia. sitten vaan sekoitat akryylin ja kaadat muottiin. älä sekoita liian voimakkaasti ette akryyliin tule kuplia. tässäkin vaiheessa vois kokeilla vakumia mutta riskinä on akryylin imeytyminen kipsin huokosiin. kyn ne hiomalla pois saa jos näin käy. Vesihionnalla saat viimeisteltyä bodyn kiiltäväksi.
 
Kipsimuottiin on hyvä tehdä sitten kaasun poisto kanavat sellaisiin paikkoihin mitkä ovat valuasennossa korkeimpia kohtia. näin muotti täyttyy varmasti ja helpommin.
 
Yks vaihtoehto vois olla tehdä mall, kanavisto ja kaasun poistot polystyreenistä jolloin voisit valaa kokonaisuuden kipsiin niin tietysti, että kanavisto ja kaasun poistot jää näkyviin. näin tehdessä liimaat mallin kanaviston filmivaneriin ja teet vanerin päälle kehän. täytä kehä kipsillä ja kun kipsi on kuivunu niin kehä auki ja pohja vaneri irti. sit muumailmapuhallinta peliin niin saat sen styroksin sieltä muotista pois.
 
täs olis pieni video aiheesta. moni asia tehdään samalla tavalla ku tässä mutta valetaan vaan akryylia eikä kultaa niinkuin videossa.
 
http://www.youtube.com/watch?v=U8t4qx76QCc
 
Miksi laulaa nuotilleen kun nuotin vieressä on enemmän tilaa!
MPU
07.12.2011 08:17:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tai sit ostat sopivan köntin akryylia (kallis) ja työstät siitä (melko hankalaa).
Marko
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
finnstar
07.12.2011 08:24:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tai liityt kimppatilaushuoneeseen ja tilaat sieltä akryylistratokitin. helppoa ja edullista.
 
Tuomoo
07.12.2011 09:54:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

finnstar: tai liityt kimppatilaushuoneeseen ja tilaat sieltä akryylistratokitin. helppoa ja edullista.
 
Ohhoh, enpä ole noita huomannutkaan. Alkoi kiinnostamaan akryylistraton väsääminen. Punaiset valot sisälle...
 
Onko akryyli muuten soinnillisilta ominaisuuksiltaan minkälainen? Ikinä en ole akryylirunkoisella instrumentilla soittanut.
 
"IntriguingMan: Siittimen läpsyttelyn todistajamieeeesss"
JPHe
07.12.2011 14:13:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuomoo: Ohhoh, enpä ole noita huomannutkaan. Alkoi kiinnostamaan akryylistraton väsääminen. Punaiset valot sisälle...
 
Onko akryyli muuten soinnillisilta ominaisuuksiltaan minkälainen? Ikinä en ole akryylirunkoisella instrumentilla soittanut.

 
Youtube on demoja täynnä. Puuta himena painavanpaa materiaalia se ainakin on.
 
J.Nikkanen
15.12.2011 12:59:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos alat tekemään itse niin muutama asia:
 
-Runko tehdään akryylistä, mielellään valetusta, tunnetaan kauppanimellä Perspex.
-Muoveihin oikeastaan ihan minkä tahansa muun materiaalin liimaaminen on hankalaa, ja aina hieman arvaamatonta puuhaa, koska muovi elää kosteuden ja lämpötilojen mukaan.
-Riittävän paksun aihion löytäminen saattaa olla tuskallista, 30mm levyä löytyy helposti sekä sitä ohuempia. Kuitenkin akryylin liimaaminen akryyliin onnistuu esim. Acrifix 192 liimalla. Samalla liimalla voi liimata myös polykarbonaattia polykarbonaattiin mutta ei akryyliä polykarbonaattiin
-Kiilottamista kannattaa miettiä tarkkaan, muotojen puolesta liekkikiillotus saattaisi olla hyvä ratkaisu mutta käytännössä aika hurja riski lähteä tekemään moista
-Kaikki poraukset/kierteytykset/kiinnitykset aiheuttaa jännitystä joka ajan myötä saattaa ilmetä säröilynä, joten valmis runko kannattaa uunittaa jolloin jännitykset poistuu
 
Tämmösiä nyt äkkiseltään tuli mieleen.
 
Myytävänä DOD American Metal FX-56.
fox
15.12.2011 16:31:31
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuomoo: Ohhoh, enpä ole noita huomannutkaan. Alkoi kiinnostamaan akryylistraton väsääminen. Punaiset valot sisälle...
 
Onko akryyli muuten soinnillisilta ominaisuuksiltaan minkälainen? Ikinä en ole akryylirunkoisella instrumentilla soittanut.

 
En oo mitään kovin suurta moitetta kuullut, ja onpa jotkut kovastikin kehuneet. Tuossa muutama vuosi sitten nimittäin hommasin erään ystäväni kanssa kolmannen kaverin vinkkaaman "Taurus" brändätyn akryyli LP:n Saksasta. Kaikki merkit viittaa siihen, että olis ehken samasta sylttytehtaasta, kuin nuo kimppahuoneen akryylit, eli kiinanpoikien valuja. Kyllä niitä on edelleenkin toisinaan eBay.de -sivustolla, LP, Strato- ja Telerunkoja. Sähköset ja rautaosat noissa on kyllä hirveetä "halpahallikamaa" että niiltä osin menee uusiksi, jos siitä soitettavaa peliä haluaa.
Akryylirunko on luonnostaan painava, mutta sustaini on ihan kelvokas kyllä, eli se "muovisuus" ei demppaa värähtelyjä.
Kaikki, mitä tuossa sanottiin osien (ja siis myös kaulan) kiinnittämisestä kannattaa ottaa huomioon, nimittäin jos se runko kehittää jonkun murtuman tai halkeaman, niin sen näkymättömäksi fiksaaminen vaatii duunia.
Akryylisia kitaroitahan on muutamilla valmistajilla ollut, mutta se teollinen valmistus onkin niin paljon tavanomaista työläämpää, ettei nuo mallit ole oikein kuriositeetteja kummempia. Tosin kyllähän Dan Armstrongin Plexiglasseilla on vankka kannatus, joka peilaa kyllä noihin hintoihin maailmalla, samoin Ibanezin 70-luvun kopiot ko. kitarasta on hinnakkaita myös. Eiköpä tässä jokunen vuosi sitten ollut Mnetin Torillakin yks Ibaneitsy myynnissä..
Ainoa firma, jonka koko mallisto oli akryylirunkoisia, oli käsittääkseni jenkkiläinen Renaissance, joka sitten kaatui taloudellisiin vaikeuksiin sekä rakennuskustannusten suuruuden, että runsaitten tehdaspalautusten vuoksi.
Vaikka ajatuksena oli, että viimeistely jää pois kokonaan runkomateriaalin vuoksi, kävikin toisinpäin. Se kunnolliseen jälkeen kiillottaminen olikin yllättävän hidasta ja työlästä.
Mutta kyllähän noita on tehty, olihan täällä se varsin upea Fender Lucite Straton toisinto, jonka eräs mnettiläinen oli tehnyt, ja ainakin kuvien perusteella se oli uskomattoman hieno. Pleksikauloineen kaikkineen. Yleensähän noissa nimittäin on ihan "normaali" kaula..
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
pamppu
17.12.2011 23:17:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nevalainen on noita tehnyt aina silloin & tällöin.
 
Have mercy maam!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti