Muusikoiden.net
25.04.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: sähköt hyppii ja napsuu silmille..
1
Juhimuskeli
23.11.2011 14:38:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

en tiedä, mikä tälle olisi järkevin osasto, kun äshköstä puhutaan? Elektroninen musiikki? :)
 
noniin, eli voin vaikka vannoa,että jokainen on törmännyt ongelmaan keikkapaikalla, treeneissä, kotona, leikkimökissä. varsinkin laulajat, kun huuli osuu mikkiin, niin silloin napsahtaa. inhottavat sähköiskut tulee kuin joku antaisi luunapin.
 
minä törmään ongelmaan satunnaisesti ja eri tilanteissa ja paikoissa. tätä voisi paisuttaa varmaan loputtomiin, mutta jos rahataan asia nyt vaikka kahteen paikkaan. ja puhutaan vähän kalustosta.
 
eli jännä juttu varsinkin sattui nyt kesällä eräällä keikkapaikalla. sellainen ranta-ravintola. laitteet lyötiin kiinni ja keikka vedettiin ongelmitta. ja samaan paikkaan mentiin 2 viikkoa myöhemmin ja silloin tuli tämä ongelma. laulettiin kahdella eri mikillä. shuren 57 ja sitten se suomalaisvalmisteinen nyrkkimikki (hävetää kun en nyt muista nimeä tai mallia, no yli 300€ mikki kuitenkin) tällä jälkimmäisellä sähköiskuja tuli, mutta shurella ei, mutta tähän taas voi sekin liittyä, että tämän mikin ja mixerin välissä oli enempi tavaraakin. mutta silloin ongelma saatiin hävitettyä, kun mixeristä otettiin phantom virta pois päältä.
 
sitten toinen paikka. oma koti kullan kallis.
täällä ongelma on myös satunnaista. keikan jälkeen, kun kamat kasataan, niin tilanne on jokotai. tänään treenaillessa, ensin hetken yksin, ei mitään ongelmaa ja noin puolentunnin päästä alkon lyömään nenille. nyt ei mixerin phantom virta auttanut asiaan.
 
JA täytyy myös sanoa, että laulu mikki ei ole ainut ongelma, vaan siis kaikki metalli osat. varsinkin jos kosken kitaran kieliin ja mikkiin samaan aikaan, niin hyvä jos en ala loistamaan pimeässä. eli, mikki, kitaran metalliosta, KAIKKI metalliosat, basso..
 
en nyt haluaisi keikoilla tai kotona esiintyessäni alkaa käyttämään kumisaappaita :)
 
onko tähän jotain ihan selvää ratkaisua ja syytä vai onko tämä gategoriaan *mystisiä juttuja*
 
- Jos laitteista pitää puhua, niin käytössä on ollut yamahan, phonicikn ja alton mixereitä. räkissä on subbarille vahvistin, dbx 166xl kompura, laulussa käytän myös harmonizeriä. eli semmonen jalkapotku versio. tästä laitteesta myös löytyy phantom virta. liekö näillä väliä. mixeri myös antaa napsuja satunnaisesti, koska on metallia.
 
sehän tässä outoa on, kuten jo mainitsin, että vaikka samaan paikkaan kytketän laitteet uudelleen, ja uudelleen, niin ongelma on satunnainen. samoja virtajohtoja, samat rasiat. ehkä järjsetys vähän vaihtelee, mutta tuskimpa sen enempää.
 
humppahanuristi
23.11.2011 15:33:32
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko jossain vehkeessä nyt vikaa?
Tai tietysti kaikki sähköt on samassa vaiheessa mutta sitten kaikkien maadoitettavaksi tarkoitettujen vehkeiden maapiuhat tai piuhat ylipäätään on kunnossa.
 
Onko jossain vehkeessä hakkurivirtalähde?
 
Ensiksi kyllä kannattaa nyt ne verkkovirtaan yhteydessä olevat laitteet tarkistaa/tarkistuttaa, että niissä on kaikki kunnossa. Tuo voi käydä hengen päälle pahimmillaan.
 
Humpasta rautalankaan... http://www.myspace.com/tanssiorkesterigalaxie
d-e
23.11.2011 16:35:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikuttaa kaikesta huolimatta maadoitusvialta.Soittimiin kannattaa - joka tapauksessa - tehdä näin: http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=120325
 
"..rock and roll has been downhill ever since Buddy Holly died..." - John Milner
multipaavo
23.11.2011 17:20:30 (muokattu 23.11.2011 17:22:28)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Staattista sähköä sanoisin. Raflojen kokolattiamatot on ihan omiaan tuottamaan sitä ja ihminen kohtuullinen varastoimaan. Päivän sää, pukeutuminen jne. vaikuttaa kuinka paljon sitä varausta syntyy, joka sitten purkautuu siihen maissa olevaan mikin kuoreen.
 
Itelläni samaa tapahtuu omalla studiolla aika-ajoin (vaikkei kokolattiamattoja olekaan) Mystiseksi asian tekee juuri tuo, ettei sitä tapahdu joka päivä - edes joka toinen.
 
-Paavo
 
Liian paljon päätetehoa on aivan oikein | 5 by 5 Audio
1275 A+
23.11.2011 17:42:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos maadoittamaton pistorasia, niin vaihe saattaa kulkea laitteen rungon kautta, joka käsittääkseni aiheuttaa kyseistä vaivaa. Yksinkertaisin ratkaisu tiettävästi tähän mainitsemaani ongelmaan on kääntää töpseli toisin päin, mutta viisaampi ratkaisu vaihtaa maadoitettu pistorasia. Mutta jos oikein luin niin kesken soittamisen on kyseinen ongelma esiintynyt, niin silloinhan tämä resepti ei taida auttaa. Maadoitettu pistorasia kannattaa tietty vaihtaa joka tapauksessa jos ei jo ollut.
 
http://soitinrakennusharrastus.nettisivu.org/
blaekie
23.11.2011 19:02:50 (muokattu 23.11.2011 19:04:07)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1275 A+: Jos maadoittamaton pistorasia, niin vaihe saattaa kulkea laitteen rungon kautta, joka käsittääkseni aiheuttaa kyseistä vaivaa. Yksinkertaisin ratkaisu tiettävästi tähän mainitsemaani ongelmaan on kääntää töpseli toisin päin, mutta viisaampi ratkaisu vaihtaa maadoitettu pistorasia. Mutta jos oikein luin niin kesken soittamisen on kyseinen ongelma esiintynyt, niin silloinhan tämä resepti ei taida auttaa. Maadoitettu pistorasia kannattaa tietty vaihtaa joka tapauksessa jos ei jo ollut.
 
Maadoitusongelmasta näyttäisi olevan kyse. (Ei tosin ehkä ihan noin radikaalista ongelmasta, ainakaan jos on kyse ehjistä nykypäivän tekniikan omaavista, muuntajallisista ja/tai hakkurivirtalähde laitteista, mitä tuossa voidaan kuvitella käytettävän.)
Tilanne on toinen, jos laitteissa on noilta osin eristysvikaa, tai niihin tulee sitä. Siksi maadoituksien tarvitsee olla aina kunnossa, ja käyttää niitä laitteita maadoitetussa rasiassa , joissa näin määrätty. Kun eristysvika tulee, paukkuu sulake, kuten kuuluukin.
 
Jos sellainen hakkurivirtalähteellinen (sisäänrakennettuna, kuten esim PC:ssä) kytketään
maadoittamattomaan rasiaan, saattaa virtalähteessä käytössä olevien häiriösuodatuskonkkien kautta muodostua laitteen runkoon n kelluva 110voltin jännite, (joka nipistää pikkaisen, kun purkautuu ihmisen kautta maihin. Onneksi tässä ei normaalitapauksessa muodostu välitöntä hengen vaaraa, koska virta ei nouse suureksi). Tuntuu kuitenkin ilkeältä mikin varressa tms.
 
Nii onkii ... vai oliko sittenkään .. ja jos onkii , nii entäs sitten ...
rintapek
23.11.2011 19:42:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

multipaavo: Staattista sähköä sanoisin. Raflojen kokolattiamatot on ihan omiaan tuottamaan sitä ja ihminen kohtuullinen varastoimaan. Päivän sää, pukeutuminen jne. vaikuttaa kuinka paljon sitä varausta syntyy, joka sitten purkautuu siihen maissa olevaan mikin kuoreen.
 
-Paavo

 
Tosta ongelmasta pääsee tehokkaasti eroon ESD- jalkineilla.
 
One kind of music only - the good kind
jii.haanpaa
26.11.2011 09:45:39 (muokattu 26.11.2011 09:50:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rintapek: Tosta ongelmasta pääsee tehokkaasti eroon ESD- jalkineilla.
 
Tai sitten voi ottaa taiteellisemmat keinot käyttöön ja esiintyä aina-niin-trendikkäästi paljain jaloin tai asentaa pöksyihin lattialle asti ulottuvat kettingit. Riippuen siitä minkä genren edustaja onkaan kyseessä. Insinööri varmaan tarkastaisi, että mikin kuori on kontaktissa kokolattiamaton kanssa tellingin kautta tai jos ei ole, niin vetäisi rautalangan mikinkuoresta lattialle, mutta se olisi ratkaisuna tylsä :)
 
multipaavo: ...Itelläni samaa tapahtuu omalla studiolla aika-ajoin (vaikkei kokolattiamattoja olekaan) Mystiseksi asian tekee juuri tuo, ettei sitä tapahdu joka päivä - edes joka toinen.
 
-Paavo

 
Tuohon vaikuttaa erittäin paljon se, mitä sinulla on päälläsi, mutta myös ilmankosteus. Itse kiittelin kun vaihtoivat "firmassa" puuvillatakit keinokuituisiin. Ei auta edes ESD-sandaalit. Keinokuitutakki mallia mantteli, potkufillari ja hissinnappula on paras keino herätä aamulla.
 
Juhimuskeli
01.12.2011 14:48:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

multipaavo: Staattista sähköä sanoisin. Raflojen kokolattiamatot on ihan omiaan tuottamaan sitä ja ihminen kohtuullinen varastoimaan. Päivän sää, pukeutuminen jne. vaikuttaa kuinka paljon sitä varausta syntyy, joka sitten purkautuu siihen maissa olevaan mikin kuoreen.
 
Itelläni samaa tapahtuu omalla studiolla aika-ajoin (vaikkei kokolattiamattoja olekaan) Mystiseksi asian tekee juuri tuo, ettei sitä tapahdu joka päivä - edes joka toinen.
 
-Paavo

 
Tässä olen kyllä samaan mieltä.
nyt tässä on viidet treenit vedetty samoilla asetuksilla ja ei ongelmaa ole näkynyt. ei sähäreitä. ja saahan autostakin välillä sähäreitä ympäri vuoden, mutta ei läheskään jokapäivä. neuvostolaisilla roikkuu joka auton perässä nauha (kumia) ja samoin näyttävät saavan sähäreitä vaikka auto on "maadoitettu" eli en kävisi mitään ylimääräistä vetämään laitteille.
 
en usko että laitteissa ja piuhoissa mitään vikaa on. ja tyhmää olisi käyttää maadoittamattomia rasioita. eli en edes omista maadoittamattomia rasioita seinässä, enkä jakareina.
 
useasti käsketään hommaamaan paljon tilpehööriä väliin, että ongelmat korjautuu, mutta useasti ne tuntuu korjautuvan itsestään tai ottamalla sitä rojua pois.
 
Volle
01.12.2011 15:41:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

humppahanuristi: Onko jossain vehkeessä nyt vikaa?
Tai tietysti kaikki sähköt on samassa vaiheessa mutta sitten kaikkien maadoitettavaksi tarkoitettujen vehkeiden maapiuhat tai piuhat ylipäätään on kunnossa.

 
En mä tosta alottajan viestistä löytänyt, että sähköt tulisi varmasti samasta vaiheesta. Samaan huulilleräpsymisongelmaan on tullut törmättyä monesti ja homma on korjaantunut sillä, että sähköä otetaan vain yhdestä vaiheestä. Meillä oli harjoitustila, jossa huoneen toisessa päässä oleva pistorasia aiheutti aina ongelmia. Sitä ei sitten käytetty. Keikoilla katson aina, että soitto- ja laulukamojen sähköt vedetään yhdestä rasiasta, ja ongelmilta ollaan vältytty.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti