Muusikoiden.net
20.06.2018
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Aktiivi ja passiivi elektroniikkaa sekasin??
1
MrlK-203c
31.10.2011 21:46:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Haluaisin passiivi pressariin lisäksi aktiivi musari mikin. Miten noi kannattais kytkeä yhteen, vai voiko ne kytkeä, kuin kaksi pass/akt mikkiä?
 
MrlK-203c
31.10.2011 22:08:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mietin vaa tota maadotusta. Onko toi sit edes järkevää?
 
basisti1971
01.11.2011 19:27:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Tuntuu hieman vaikealta yhtälöltä, mutta toki toteutettavissa erillisillä volumeilla.
 
Käyttökelpoisempaan lopputulokssen pääsisi vaihtamalla myös presarimikin aktiiviseksi, ei tulisi ongelmia erilaisista impedansseista eikä tasoista.
 
T:Samuli
 
jPekka
01.11.2011 22:01:05
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971: Käyttökelpoisempaan lopputulokssen pääsisi vaihtamalla myös presarimikin aktiiviseksi, ei tulisi ongelmia erilaisista impedansseista eikä tasoista.
 
Musarimikit ovat sinänsä passiivimikkejä, mutta niiden perässä on aktiivielektroniikka... Itselläni on kahdessakin viisikielisessä BassLinesin musarimikit passiivikytkennällä, ja hyvin toimivat. Toisessa on parina Kent Armstrongin (passiivi) humbuckeri.
 
(Mutta ehkäpä kukaan ei vain kertonut niille mikeille, ettei pitäisi toimia, ja ne toimivat ainoastaan siksi... viisaammat korjatkoon.)
 
"Te ette pitäisi Nietzschestä, sir. Hänen filosofiansa on pohjimmiltaan epätervettä."
tommiot
02.11.2011 01:49:06 (muokattu 02.11.2011 01:52:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971: Moi.
 
Tuntuu hieman vaikealta yhtälöltä, mutta toki toteutettavissa erillisillä volumeilla.

 
Paitsi jos haluu käyttää niitä mikkejä samaan aikaan. Normaalistihan tuo passiivimikki näkee n. 250 tai 500 kilo-ohmin kuorman. Jos tuohon nyt kytkee sitten ilman mikseriä sen aktiivimikin mukaan, niin sen potikka pudottaakin passiivimikin näkemän kuorman n. 50 kilo-ohmiin (tai mitä potikkaa siinä aktiivimikissä sitten käytetäänkään), jolloin saundi on todennäköisesti jotain ihan muuta kuin mitä piti.
 
MPU
02.11.2011 08:01:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joku bufferi sen passiivimikin perään ja toimii. Vaikka Tillmanin FET-bufferi tai Alembicin Stratoblaster.
Marko
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
basisti1971
02.11.2011 13:10:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
jPekka: Musarimikit ovat sinänsä passiivimikkejä, mutta niiden perässä on aktiivielektroniikka... Itselläni on kahdessakin viisikielisessä BassLinesin musarimikit passiivikytkennällä, ja hyvin toimivat. Toisessa on parina Kent Armstrongin (passiivi) humbuckeri.
 
Ymmärsin kyllä että viestiketjun aloittajalla oli nimenomaan aktiivimikki, enkä tuota sen kummemmin lähtenyt kommentoimaan.
 
En ole Musarifani, joten ei tietoa löytyykö ko. värkkiä edes aktiivisena.
 
Omasta mielestä bufferi tai patterikäyttöinen tone ei tee mikistä aktiivista, ainoastaan hieman korjaa (tai pilaa ;)) soundia. Keski-ikää kohden hiipivän fakkius lienee syypäänä tähän.
 
Patterin olemassaolo tuntuu aina viittaavan aktiivimikkeihin, vaika oman kokemuksen mukaan about kahdeksassakymmenessä prosentissa näin ei ole.
 
Jos kyseessä tosiaan on passiivimikki, bufferi on varmasti paras ratkaisu kuten Marko totesi. Saa luultavimmin integroitua kivasti siihen Musarin piirilevyyn kun valkkaa impedanssitasot ja käyttöjännitteet fiksusti.
 
Tai tekee (ostaa) suosiolla kahdelle passiivimikille tarkoitetun elektroniikan.
 
Ei se ihan kamalalta tuo aktiivi/passiivi sekasotku kuulosta ilman lisäheebeleitäkään, kasiykkönen tai kasivitonen, en nyt muista kumpi, kera Paf kopsun kuulosti omalla tavallaan kivalta aikoinaan.
 
T:Samuli
 
MrlK-203c
03.11.2011 15:33:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyseessä on siis EMG MMCS mikki. Aattelin kokeilla, et kumpaanki laittais omat volumet. Luin vaa emg:n sivuilta, et sitä ei sais maadottaa tallaan tai sit vaa ymmärsin jotai väärin. Huomenna vähä testailee, et kuis hurisee....
 
basisti1971
04.11.2011 08:50:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
MrlK-203c: Kyseessä on siis EMG MMCS mikki. Aattelin kokeilla, et kumpaanki laittais omat volumet. Luin vaa emg:n sivuilta, et sitä ei sais maadottaa tallaan tai sit vaa ymmärsin jotai väärin. Huomenna vähä testailee, et kuis hurisee....
 
Ei aktiivimikkejä ole tarpeen tallaan maadottaa, eräs aktiivimikkien kiistattomista eduista, vaikkei siitä oman kokemuksen mukaan mitään suurempaa haittaakaan ole. Vaikka käyttäisikin "köyhänkytkintä", ei tuo 9V DC pahalta tunnu ;). Paitti kielessä pitemmänpäälle :).
 
Edelleen, presari(t) aktiiviseksi myös, niin käytettävyys paranee roimasti.
 
T:Samuli
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti