Muusikoiden.net
23.04.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sähköjen uusiminen isokoppaieen jazzariin.
1
halind
13.10.2011 19:36:16 (muokattu 13.10.2011 20:32:42)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitäis uusia sähköpuoli kokonaan tollaseen vanhaan Kawai-jazzariin. Joskus oon jostain lukenu miten piuhat, potikat ym. vedellään niistä vähistä reiìstä mitä pinnassa on(mikkien alla,f-aukot,potikoiden ja switsin reiät ja jakkireikä sivussa). Osaisko joku neuvoa tai laittaa linkin miten homma toimii ilman, että tarvii ylimääräisiä reikiä tehdä?
 
StevieRayVehkakoski
13.10.2011 21:32:16 (muokattu 13.10.2011 22:12:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Usein parhaiten saa koko hässäkän ulos mikkireikien läpi. Tekisin uuden niin, että kopioi siitä kitaran kannesta potikan reikien paikat esim. pahvinpalaan ja sitten käyttää sitä sapluunana kun kolvailee potikoille piuhat ja käyttää maajohtona jotain jämäkämpää tavaraa että se koko paketti pysyy muodossaan. Maajohto valmiiksi kiinni tähän asetelmaan. Sitten vedän sieltä takakappaleen maadoitusreiästä jonkun piuhan ulkopuolelta sisällepäin ja vedän sen mikkiaukosta ulos. Sitten potikkasatsin maapiuha vaikka teipillä tai tinatipalla kiinni tähän maadoituspiuhan reiästä vedettyyn piuhaan ja koko paketti vaikka tallamikin aukosta sisään, sitten hivuttaa sen paikalleen ja pikkurillillä yrittää saada F-aukkoa lähimpänä olevan potikan reikäänsä. Jos sapluuna oli kohdallaan ja potikoiden välissä on jäpäkkä maadoitusjohto niin kaikki 4 potikkaa (tai monta nyt onkaan) osuu akseleista reikiinsä. Sitten vaan mikit paikalleen, tietysti kaulamikin joudut tiputtamaan sieltä tallamikin reiästä ja nostamaan ulos kaulamikin reiästä.
 
You can't spend what you ain't got, you can't lose what you ain't never had
halind
14.10.2011 00:13:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

StevieRayVehkakoski: Usein parhaiten saa koko hässäkän ulos mikkireikien läpi. Tekisin uuden niin, että kopioi siitä kitaran kannesta potikan reikien paikat esim. pahvinpalaan ja sitten käyttää sitä sapluunana kun kolvailee potikoille piuhat ja käyttää maajohtona jotain jämäkämpää tavaraa että se koko paketti pysyy muodossaan. Maajohto valmiiksi kiinni tähän asetelmaan. Sitten vedän sieltä takakappaleen maadoitusreiästä jonkun piuhan ulkopuolelta sisällepäin ja vedän sen mikkiaukosta ulos. Sitten potikkasatsin maapiuha vaikka teipillä tai tinatipalla kiinni tähän maadoituspiuhan reiästä vedettyyn piuhaan ja koko paketti vaikka tallamikin aukosta sisään, sitten hivuttaa sen paikalleen ja pikkurillillä yrittää saada F-aukkoa lähimpänä olevan potikan reikäänsä. Jos sapluuna oli kohdallaan ja potikoiden välissä on jäpäkkä maadoitusjohto niin kaikki 4 potikkaa (tai monta nyt onkaan) osuu akseleista reikiinsä. Sitten vaan mikit paikalleen, tietysti kaulamikin joudut tiputtamaan sieltä tallamikin reiästä ja nostamaan ulos kaulamikin reiästä.
 
Suurta kiitosta. Jotain tuollaista mulla muistin sopukoissa hommasta oli, mutta sen verran tuossa on näpräämistä, etten yskityiskohtia muistanut. Eiköhän tuo noilla eväillä onnistu?
 
Wildthorne
14.10.2011 13:00:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muutama pätkä tavallista muoviletkua auttaa tossa hommassa valtavasti, esim tavallista auton pissapojanletkua joka sopii potikan varteen. Letku vain kiinni potikanvarteen ennen kuin vedät potikat pois, annat letkut jäädä reikiin työn ajaksi. Takaisin asennus sitten helppoa samoja letkuja käyttäen kun ovat valmiiksi reiästä läpi. Terv: Wildthorne
 
finnstar
14.10.2011 18:35:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ja ainakin TV Jonesin sivuilla on videokin samasta aiheesta. sielläkin käytetään ohutta letkua potikoiden asennuksessa.
 
halind
26.10.2011 00:07:24
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

finnstar: ja ainakin TV Jonesin sivuilla on videokin samasta aiheesta. sielläkin käytetään ohutta letkua potikoiden asennuksessa.
 
Kiitos vielä tuosta letkuvinkikistä. Löytyi sopivaa Biltemasta ja se todella toimii.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti