Muusikoiden.net
25.04.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: pulma telen kaulan kanssa
1
tupescreamer
12.10.2011 19:32:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkäs olen teleä tekemässä. Ja Omistan piirustukset jossa on mensuuri 21 nauhaiselle telelle, ja minulla on 22 nauhainen kaula.
 
Piirustusten mukaan tallan ja satulan väli on 647.70mm (eli 25.5 tuumaa) 21 nauhalla..kun mittailin omaa kaulaa niin mensuuri näytti olevan sama, mutta koska kaulani on n. sentin pidempi kuin 21nauhainen telen perus kaula, niin se ei oikein täsmää. Satulan ja tallan väli pitää olla sama eli 647.70 mutta koska kaulani on sentin pidempi (mitattu satulasta)niin minun pitäisi silloin saada tallaa sentin lähemmäs kaulaa, mutta välissä on pleksi niin se ei oikein onnistu..
 
saattekko selvää, ja jos saatte niin onko tämä oikea ongelma??
 
koitan selventää jos tarvis
 
kiitos
 
rainmaker
12.10.2011 21:37:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hmm.. Voisko sitä (olemassa olevaa) pleksiä jotenkin modata, että kaikki tarvittava mahtuis paikoilleen? Tai teet ite sopivan pleksin siihen?
 
Tärkeintähän on, että se skaala sattuu kohdalleen. Pleksiä tuossa mielestäni helpointa on muokata sopivaksi.
 
Those who can't do, teach; those who can't teach, teach gym.
LaMotta
12.10.2011 22:05:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kaulan lyhentäminen täysin poissuljettu vaihtoehto?
 
Antihumanisti
tupescreamer
12.10.2011 22:09:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mitään ei ole pois suljettuja vaihtoakin ehkä mutta täytyy katsoa
 
Jeszse
13.10.2011 07:22:23
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siis, onko sulla kaula nauhoitettu 25,5" skaalalle kuitenkin? Sanoisin kans että leikkelet vähän sitä pleksiä. Tai sit lyhennät kaulaa, tai pidennät kaulataskua. Helpoin ehkä siten, että pistät nyt sen kaulan kiinni bodyyn, mitoitat tallan oikealle paikalleen ja katot sen jälkeen et mitä pitää tehä pleksille. Varmasti helpoin muokkaus, mikäli ymmärsin ongelman oikein.
 
Funkonaut: Hevi paskan uliulia!
Kumiankka
13.10.2011 07:43:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onkohan kyseessä dr parts tele kaula, tai vastaava? Noissa tosiaan jossain valmistussarjassa kaulataskua täytyy tehdä lähemmäs tallaa kuin originaalissa. Luulisin että kaulamikin saa vielä suht perinteiseen paikkaan vaikka kaula on erilainen. Yksi konsti on ottaa se melko turha ylimääräinen nauha pois ja jyrsiä otelautaa jotta vakiopleksi sopii heittämällä
 
tupescreamer
13.10.2011 16:52:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

no teen sen kaula taskun ja katon mitä sitten teen....outoa tässä kyllä on se että kaula on fenderin kaula....(logo ei kylläkään ole perinteisellä paikalla)
 
Wradlin
13.10.2011 20:06:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tupescreamer: outoa tässä kyllä on se että kaula on fenderin kaula....(logo ei kylläkään ole perinteisellä paikalla)
 
Missäs se logo sitten on ja miten se on sinne päätynyt?
 
a.k.v
14.10.2011 07:59:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"Onkohan kyseessä dr parts tele kaula"
 
Mulla oli joskus aikoinaan samanlainen ongelma, tosin straton kaulalla. 22 nauhaa ilman otelaudan ylitystä (lippaa) kaulan päässä. Mietin kanssa kaulan lyhentämistä, mutta jos sitä lyhentää, niin 22 nauha pitää myöskin poistaa ja sen jäljelle jäänyt ura pitää peittää. Siis se ura jää siihen osittain lyhennyksen jälkeen. Ainakin strato kaulassa (pyöreämpi pää).
 
Noh mää tein siihen sen "vakio" lipan eli otelaudan ylityksen. Eli lyhensin kaulaa otelaudan alapuolelta---> 22 nauhainen kaula, mikä käy normi straton runkoon.
 
Mulla tässä ituna se, että jos joskus haluaisin vaihtaa kaulaa, niin homma toimisi normaalisti. Joten en jyrsisi kaulan poteroa "ylipitkäksi".
 
Tuo toimenpide onnistui ihan kohtuullisesti ihan käsityökaluja käyttämällä. Tein kaulataskusta pahvisapluunan. Sapluunan avulla piirotin kaulataskun uuden paikan kaulan alapintaa.
 
Saikohan tästä kukaan selvää
 
-AV
 
LaMotta
14.10.2011 12:39:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

a.k.v: Noh mää tein siihen sen "vakio" lipan eli otelaudan ylityksen. Eli lyhensin kaulaa otelaudan alapuolelta---> 22 nauhainen kaula, mikä käy normi straton runkoon. Mulla tässä ituna se, että jos joskus haluaisin vaihtaa kaulaa, niin homma toimisi normaalisti. Joten en jyrsisi kaulan poteroa "ylipitkäksi".
 
Komppaan tätä. Warmothin lyhytskaalaisissa Fender replacement kauloissa on juurikin tuo lippa. Järkevintä olisi pitää runko ja muut osat yleisesti yhteensopivina.
 
Antihumanisti
petteril
25.10.2011 13:37:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

^Komppi edellisille.
 
Ostin sika säkissä -tyyppisesti postitse Dr.Partsin 22-nauhaisen kaulan Squier Tele Standardiin, kun halusin vaahteraotelautaisen kaulan.
 
No, sitten kun kaula tuli, ja vertailin sitä skujun omaan, niin se oli just eikä melkein saman kokoinen ja -mittainen otelaudaltaan, mutta lippaa ei ollut, eli se olisi pidentänyt skaalaa noin sentillä. Sahailin ja hioin (ja lakkasin leikkuupinnan) Dr.Parts-kaulaan saman kokoisen loven kuin orkkiksessa.
 
Myöhemmin sitten vielä paransin Telen käytettävyyttä sahaamalla otelautaakin vähän lyhyemmäksi samalla loveten pleksiä - tuohon otelaudan lippakonstruktioon sisältyi sellainen älyttömyys, että pleksiä ei saanut irti kaulaa vähintään löysäämättä, joten mielestäni etumikin korkeussäätö (pleksin alta) oli tehty turhan hankalaksi.
 
Puhutaan kumminkin työkalu-tyyppisestä kitarasta, josta periaatteessa saa pleksin irti kaulaan koskematta. :)
 
"A1 on the jukebox, nowhere on the chart.."
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti