Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: telen etumikin modaus
1
jupu
21.09.2011 16:55:16
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luin jostakin, että telecasterin etumikin soundia voi kirkastaa katkaisemalla mikkin kelan yhteys mikin kuoreen. Haittapuoleksi kerrottiin se, että mahdolliset kosketukset kuoreen kuuluvat häiritsevästi. Mikä pakko sitä on mennä koskettelemaan, kysyn minä.
 
Kertokaapa veljet kokemuksianne. Miten juttu kannattaa tehdä, vai kannattaako ollenkaan? Haluaisin saada aikaan straton etumikin kaltaisen lopputuloksen ilman että joudun puutöihin tai muuttamaan mielestäni tyylikästä teleä. Laatikossani on vieläpä ylimääräinen squierin mikkikin odottamassa elämälleen korkeampaa tarkoitusta.
 
Kasu-_-
22.09.2011 13:30:15
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Samaan ketjuun voisin kysyä olisiko kellään vinkkejä tuon häiritsevän napsumisen poistamiseen stratosta. Kitarassa on siis kolme sinkkumikkiä ja kaikkien päällä "kullitettu" lipstick-kuori. Keskimikki on kaikkein pahin, kun siihen osuu plekulla yhtenään ja sitten napsahtaa/kilahtaa.
 
Pitäiskö kuoren juottaa kiinni maadoitukseen vai mikkiin vaiko täh? Maadoitukseen ne kyllä taitaakin ottaa tällä hetkellä alumiiniteipin kautta.
 
Drunk'n'roll & The Goat Radio
finnstar
22.09.2011 17:50:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jupu: Luin jostakin, että telecasterin etumikin soundia voi kirkastaa katkaisemalla mikkin kelan yhteys mikin kuoreen. Haittapuoleksi kerrottiin se, että mahdolliset kosketukset kuoreen kuuluvat häiritsevästi. Mikä pakko sitä on mennä koskettelemaan, kysyn minä
 
ainahan voit maadoittaa kuoren Texas Specialin tapaan omalla maajohdolla
 
jupu
23.09.2011 12:45:22
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

finnstar: ainahan voit maadoittaa kuoren Texas Specialin tapaan omalla maajohdolla
 
Miten tämä kannattaa tehdä? Elikkä mihin kohtaan mikkiä johto kolvataan ja mihin se kannattaa vetää?
 
finnstar
23.09.2011 18:51:41 (muokattu 23.09.2011 18:54:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jupu: Miten tämä kannattaa tehdä? Elikkä mihin kohtaan mikkiä johto kolvataan ja mihin se kannattaa vetää?
 
netistä löytää ohjeet kuvien kanssa (4-way tele wiring). lyhyesti: katkaise pieni hyppylanka joka tulee mikin pohjasta kuoreen ja juota uusi maajohto samaan korvakkeeseen. se sitten vaan samaan läjään muitten maajohtojen kanssa. tutustu kuitenkin ensin netin ohjeisiin. et tarvitse välttämättä tuota 4 way katkaisijaa, mutta sillä ohjeella saat telen mikeistä tehtyä yhden humpparin (mikit sarjaan). http://www.guitar-mod.com/rg_4wayinfo.html
 
jupu
27.09.2011 13:17:31
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

finnstar: netistä löytää ohjeet kuvien kanssa (4-way tele wiring). lyhyesti: katkaise pieni hyppylanka joka tulee mikin pohjasta kuoreen ja juota uusi maajohto samaan korvakkeeseen. se sitten vaan samaan läjään muitten maajohtojen kanssa. tutustu kuitenkin ensin netin ohjeisiin. et tarvitse välttämättä tuota 4 way katkaisijaa, mutta sillä ohjeella saat telen mikeistä tehtyä yhden humpparin (mikit sarjaan). http://www.guitar-mod.com/rg_4wayinfo.html
 
Kiitos selkeistä ohjeista. Oletko itse kokeillut tätä? Kirkastuiko etumikin soundi? Tuo humpparikytkentä kuulostaa mielenkiintoiselta lisältä.
 
finnstar
27.09.2011 17:47:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jupu: Kiitos selkeistä ohjeista. Oletko itse kokeillut tätä? Kirkastuiko etumikin soundi? Tuo humpparikytkentä kuulostaa mielenkiintoiselta lisältä.
 
kannattaa kyllä kokeilla. 4-asentoisen kytkimen saa uraltonesta. samalla voi ostaa cts potikatkin. ja jos ei soundi miellytä niin aina sen kytkennän voi palauttaa ennalleen.
 
jPekka
27.09.2011 19:24:11 (muokattu 27.09.2011 19:24:43)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jupu: Kiitos selkeistä ohjeista. Oletko itse kokeillut tätä? Kirkastuiko etumikin soundi? Tuo humpparikytkentä kuulostaa mielenkiintoiselta lisältä.
 
Humpparikytkentä toimii paremmin, jos mikkien magneettien polariteetti ja käämitys ovat vastakkaissuuntaiset (reverse polarity / reverse winding) tai ne ovat humppareita tai muuten kohinattomia. Olen erilaisia sarjaankytkentävirityksiä käyttänyt muutamassa bassossa ja kitarassa, ja niistä on kyllä ollut iloa.
 
"Te ette pitäisi Nietzschestä, sir. Hänen filosofiansa on pohjimmiltaan epätervettä."
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti