Muusikoiden.net
24.05.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Master Volumen lisääminen
1
weijowekkuli
16.09.2011 14:10:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voiko piirilevylle kolvattuun 70-lukulaiseen putkivahvistimeen lisätä jälkikäteen master volumea? Vahvistimessa on kaksi kanavaa, joista molemmille oma sisäänmeno plugilla. Ei siis kanavanvaihtokytkintä. Olen Googlettanut joitain artikkeleja ja selannut tämän sivun foorumia melkoisen pitkälle löytämättä aiheesta ketjua. Onko kellään kokemusta tai tietääkö joku jonkun jolla olisi asiasta tietoa. Nettisivutkin käy informaation lähteiksi hyvin! Kiitsa.
 
Tumppi38
16.09.2011 15:31:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

weijowekkuli: Voiko piirilevylle kolvattuun 70-lukulaiseen putkivahvistimeen lisätä jälkikäteen master volumea? Vahvistimessa on kaksi kanavaa, joista molemmille oma sisäänmeno plugilla. Ei siis kanavanvaihtokytkintä. Olen Googlettanut joitain artikkeleja ja selannut tämän sivun foorumia melkoisen pitkälle löytämättä aiheesta ketjua. Onko kellään kokemusta tai tietääkö joku jonkun jolla olisi asiasta tietoa. Nettisivutkin käy informaation lähteiksi hyvin! Kiitsa.
 
Riippuu hirveästi kytkennästä mutta perus AB luokan pelissä riittänee stereopotikka vaiheenkääntö putken ja pääteputkien väliin. Arvo riippuu sitten toimintapisteen asettelusta koska potikka(t)han tulee toimintapisteen asetuksesta vastaavien vastusten rinnalle. LYHYESTI: riippuu kytkennästä.
 
Time you enjoy wasting, was not wasted !
gemisti
16.09.2011 19:59:58 (muokattu 16.09.2011 20:01:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tumppi38: Riippuu hirveästi kytkennästä mutta perus AB luokan pelissä riittänee stereopotikka vaiheenkääntö putken ja pääteputkien väliin. Arvo riippuu sitten toimintapisteen asettelusta koska potikka(t)han tulee toimintapisteen asetuksesta vastaavien vastusten rinnalle. LYHYESTI: riippuu kytkennästä.
 
Kaikista helpoin on monopotikka ennen vaiheenkääntäjää. Tarjoamasi PI:n jälkeen laitettavan potikan arvolla ei hirveästi ole väliä, joku 500k/1M, mutta sekä ennen että jälkeen stereopotikkaa on laitettava konkat, "etupuolelle" jännitteenkestoa PI:n anodijännitettä varten, ja jälkipuolelle biasjännitteeseen suhteutettuna. Ja biaspuolelle n. 10 kertaa isommat arvoltaan.
 
E. Eli alkuperäiseen kysymykseen; voi, ja kohtuu helpostikin. Kytkentäkaavio olisi hyvä olla. Sitten vain etsii piirilevyltä oikean kohdan ja lisää potikan väliin. Mikä vahvistin on kyseessä?
 
she sounds like a bag of cats Purple Reckoning
Old Joe
16.09.2011 23:23:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehkä helpoin kohta on suoraan sisäänmenojen perään. Edellä esitetyt potikan arvot pätevät tässäkin.
 
Kyllä minä tiedän etten tiedä, mutta et sinä sitä tiedä.
JPHe
17.09.2011 16:40:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Master volome pitää olla paikassa, josta signaalista saadaa se viimeisinkin mauste soundiin. Eli jos signaali kompressoituu vielä vaiheenkääntäjällä, niin master volume pitää olla sen jälkeen. Jos master volome on ennen vaiheenkääntää, niin silloin signaali pitää ollajo viimeisen asteen jälkeen riittävä. Eli kannattaa kokeilla vaikka ensin helpointa vaihtoehtoa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti