Muusikoiden.net
23.06.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Jazzbasson mikkien kytkentäongelma
1
delites
07.06.2011 22:34:36
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Halusin päivitää MIM Jazz-bassoon paremmat mikit ja päädyin kokeilemaan Fender Noiseless Jazz Bass -settiä. Otin alkuperäiset mikit irti ja kolvasin uudet mikit samoihin paikkoihin kuin edellisetkin. Eli käytännössä 2 piuhan vaihto/mikki, jonka olen tehnyt monta kertaa aiemminkin. Asennus onnistui hyvin mutta kun aloin testaamaan soundia, ilmeni seuraava ongelma:
 
Kun käytät pelkästään joko kaula- tai tallamikkiä, soundi on juurikin sellainen kuin mikeissä kuulu ollakin, mutta kun säädät molemmat mikit yhtäaikaa päälle, soundista häviää kaikki alataajuudet ja ylätaajudet korostuu älyttömäksi kolinaksi. Epäilin aluksi myös että tallan/kielten maadoitus olisi huono, mutta mittarilla kaikki näytti olevan kunnossa.
 
Kokeilin kääntää toisen mikin pihat ympäri, jolloin soundi parani huomattavasti ja volumet potikat yms. soundit käyttäytyy lähes kuten pitääkin. Mutta silti tämä häiritsee, koska tiedän että mikit ovat nyt keskenään vastavaiheessa. Minkään muiden kytkemieni mikkisettien kanssa vastaavanlaista ongelmaa ei ole koskaan ilmennyt.
 
Onko kukaan muu törmännyt vastaavanlaiseen ongelmaan ja kuinka tällaisen saa ratkaistua siten, että molemmat mikit kytketään kuten kuuluukin? Kyseessä siis aivan standardi passiivinen Jazz-basson kytkentä (2xvolume, 1xtone) ja Fender Noiseless Jazz Bass -mikkipari.
 
kojones
07.06.2011 23:09:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

delites: Kokeilin kääntää toisen mikin pihat ympäri, jolloin soundi parani huomattavasti ja volumet potikat yms. soundit käyttäytyy lähes kuten pitääkin. Mutta silti tämä häiritsee, koska tiedän että mikit ovat nyt keskenään vastavaiheessa.
 
Mikit olivat aiemmin keskenään vastavaiheessa ja siksi soundi oli ohut ja kilisevä.
 
Oon ittekin joskus vähän soitellut.
delites
07.06.2011 23:32:31
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kojones: Mikit olivat aiemmin keskenään vastavaiheessa ja siksi soundi oli ohut ja kilisevä.
 
Lieneeköhän sitten tehtaalla mennyt väärän väriset piuhat mikkeihin tms.. Nyt on kaulamikissä musta piuha maassa ja valkoinen linjassa kun taas tallamikissä juuri toisinpäin. Pitänee vielä tutkailla asiaa. Vaikuttaisikohan jos molemmissa pitää maa- ja linjapiuhan oikeilla paikollaan ja kääntää toisen mikin sisustan 180 astetta ympäri..
 
fox
08.06.2011 03:26:16
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

delites: Vaikuttaisikohan jos molemmissa pitää maa- ja linjapiuhan oikeilla paikollaan ja kääntää toisen mikin sisustan 180 astetta ympäri..
 
Ei tosiaankaan. Se ei sen sähköistä polariteettia sen kummemmin käännä. (paitsi jos tarkoitat, että käännät sen "pohja ylöspäin" niin siinä tapauksessa voi jopa jotain äänellisiä muutoksia tulla, tosin ne ei ole toivottuja ne(kään)..
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
jaakkor
08.06.2011 11:14:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kysyn jatkokysymyksen kun en itsekään osaa vastata.
 
Eli onko tämä juuri se syy miksi monet haluavat toiseen mikkiin pohjoisen ylöspäin ja toiseen etelän ylöspäin? Toinen käämi myötäpäivään ja toinen vastapäivään?
 
Siis vähän kuin humbbareissa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti