Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: 9 Vac -> 9 Vdc?
1
JuSu
07.06.2011 11:01:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkästen.
 
On Line6 PX-2 virtalähde, joka antaa ulos 9 VAC 2000 mA. Onko keinoa muuntaa tuota 9 VDC:ksi siten, että voisin käyttää samaa virtalähdettä sekä Line6 M9:lle (joka siis haluaa 9 VAC) että muutamalle 'normispedulle' (9 VDC)?
 
Vai onko parempi tapa vain käyttää omia virtalähteitä?
 
Kiitos,
 
JuSu
 
hemmo: kuka sitä nyt vanhana jakfaa nuffia
anapena
07.06.2011 11:03:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kai siihen teoriassa voisi jonkin tasasuuntaajan värkätä, mutta suosittelen omia virtalähteitä!
 
JuSu
07.06.2011 11:03:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

anapena: Kai siihen teoriassa voisi jonkin tasasuuntaajan värkätä, mutta suosittelen omia virtalähteitä!
 
Tämä selvä, kiitos!
 
JuSu
 
hemmo: kuka sitä nyt vanhana jakfaa nuffia
hape
08.06.2011 12:26:32
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JuSu: On Line6 PX-2 virtalähde, joka antaa ulos 9 VAC 2000 mA. Onko keinoa muuntaa tuota 9 VDC:ksi siten, että voisin käyttää samaa virtalähdettä sekä Line6 M9:lle (joka siis haluaa 9 VAC) että muutamalle 'normispedulle' (9 VDC)?
 
Mä en tuosta M9:stä tiedä, mutta monet Line6:n pedaalit joiden oma muuntaja on AC toimii myös vastaavalla DC jännitteellä, ainakin ne MM4 ym. pedaalit toimii. Eli voisit ehkä korvata sen vaan DC muuntajalla, jollon kaikki toimis samalla mokkulalla. En oo siis ihan satavarma, enkä tuosta M9:stä tiedä, mutta näinkin asia voi olla.
 
http://www.thespyro.com
JOPPA
08.06.2011 14:23:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hape: Mä en tuosta M9:stä tiedä, mutta monet Line6:n pedaalit joiden oma muuntaja on AC toimii myös vastaavalla DC jännitteellä, ainakin ne MM4 ym. pedaalit toimii. Eli voisit ehkä korvata sen vaan DC muuntajalla, jollon kaikki toimis samalla mokkulalla. En oo siis ihan satavarma, enkä tuosta M9:stä tiedä, mutta näinkin asia voi olla.
 
Jossain kohtaa siellä joku tasasuuntaaja varmasti on, luultavasti Line6 on vaan jättänyt sen pois siitä muuntajasta, että kuluttajat ostaisivat vain niitä muuntajia niihin pedaaleihin. Googlesta varmaan vois löytää kytkentäkaaviot tohon pedaaliin ja siitä sitten kattoa, toimiiko se ihan DCllä. Ellei sitä halua/osaa katsoa, kannattaa vaan ostaa ihan omat muuntajat niille.
 
Quru: Seksi on huonoille runkkareille, mutta käsi ei korvaa parisuhdetta.
darrell
13.06.2011 22:26:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JOPPA: Jossain kohtaa siellä joku tasasuuntaaja varmasti on, luultavasti Line6 on vaan jättänyt sen pois siitä muuntajasta, että kuluttajat ostaisivat vain niitä muuntajia niihin pedaaleihin. Googlesta varmaan vois löytää kytkentäkaaviot tohon pedaaliin ja siitä sitten kattoa, toimiiko se ihan DCllä. Ellei sitä halua/osaa katsoa, kannattaa vaan ostaa ihan omat muuntajat niille.
 
Tämä tieto löytyy myös netistä, eli melkein kaikki pedaalit, jotka vaatii 9 VAC:n muuttaa sen heti 9VDC:ksi.
 
Antaa kaikkien kitaroiden soida. Kielten värähtely yleinen ja yhtäläinen.
wilo
13.06.2011 23:14:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

darrell: Tämä tieto löytyy myös netistä, eli melkein kaikki pedaalit, jotka vaatii 9 VAC:n muuttaa sen heti 9VDC:ksi.
 
Olikse niin, että tasasuuntauksessa hukkuu jonkin verran jännitettä? Eli jos käytössä on 9VAC, saadaan tasasuuntaamalla käyttöön jonkin verran vähemmän kuin 9VDC.
Ei ollut tietenkään tämän threadin pointti, mutta tuo asia pitänee ottaa huomioon jos suunnittelee käyttävänsä laitteita alkuperäisestä suunnittelusta poikkeavalla tavalla.
 
SirElwood
13.06.2011 23:47:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

wilo: Olikse niin, että tasasuuntauksessa hukkuu jonkin verran jännitettä? Eli jos käytössä on 9VAC, saadaan tasasuuntaamalla käyttöön jonkin verran vähemmän kuin 9VDC.
 
Päinvastoin. 9VAC*1.4=12.6VDC Noin niinkun karkeasti.
 
Ei ollut tietenkään tämän threadin pointti, mutta tuo asia pitänee ottaa huomioon jos suunnittelee käyttävänsä laitteita alkuperäisestä suunnittelusta poikkeavalla tavalla.
 
Suositus olisi olla kikkailematta... Ellei sitten tarkasti tiedä mitä on tekemässä. Jos laite hajoaa ei taatusti mikään takuu korvaa ja remontti voi olla vaikea, kallis tai mahdotonkin.
Man0Sand
07.07.2011 02:30:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SirElwood: Päinvastoin. 9VAC*1.4=12.6VDC Noin niinkun karkeasti.

Olisikohan wilo hakenut tässä kuitenkin sitä, että diodien jännitehäviöt pienentävät suuntaamalla saatavaa tasajännitettä? Eli tuosta karkeasti 12,6 V:sta tipahtaisi vielä parin diodin kynnysjännitteet pois, jolloin jäljelle jäisi piidiodien tapauksessa varmaan luokkaa 12,6 V - 2*0,7 V = 11,2 V.
 
Eihän tossa oo knubii eikä slarvaa.
Retku
07.07.2011 02:39:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Anteeksi että näin päissäni taas kirjoittelen tänne, mutta en oikeen onnistu näkemään ongelmaa 9V AC muuttamisessa tasaseksi. Ellei sitten ainoa ongelma ole se että tasasuunnattu 9V AC (Eli vajaa 13V DC) ei ole tarpeeksi paljon 9V DC regulaattorille.
 
Regulaattorit kun vaativat jonkinverran enemmän jännitettä kun se ulostulo, jotta toimivat oikein.
 
Yksinkertaisimmin siis 9V AC muuntajan perään tasuri sekä 9V DC regulaattori.
 
Helvetin paljon helpommalla tietty pääsee kun käyttää suoraan 9V DC muuntajaa, joita marketin hyllyt on notkollaan eikä hinnatkaan päätä huimaa. Mitään ydifyysikkoa ei tarvita tarkistamaan siitä pedaalin virtasyöttöliittimen vieressä olevasta symbolista vaadittua napaisuutta, sekä samaa asiaa hankittavana olevasta powerista.
 
"Ei muuta kun huumori yllä ja lisää paskaa housuun!"
gasser
07.07.2011 10:50:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jotenkin veikkaan, että line6:n sisällä on kytkis, jolla generoidaan vaihtojännitteestä + ja - merkkiset käyttöjännitteet. jotain tämänkaltaista siis http://freecircuitdiagram.com/2008/ … -without-center-tapped-transformer/
Tai sitten jännitteennosto tikapuukytkennällä. http://www.radio-electronics.com/in … tage_multiplier/diode_volt_mult.php
Voi myös olla ettei ole. :)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti