Muusikoiden.net
25.06.2018
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Teollisuus kaapeleita(kieliä) motograterin rakennukseen?
1
KamiDisturbed
24.05.2011 20:25:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli basistina haluaisin rakentaa http://severedmud.blogspot.com/2009/11/motograter-instrument.html kyseisen laitteen jotta saan mun turhat mikit käyttöön ja saan testattua kuinka matalia ääniä oikein tuolla saan. Mutta ongelmana on se että mistä minä nuita tuommosia cm paksusia teollisuus kieliä/kaapeleita/jousia oikein löyän oikeanmoisia että olisi mukava tietää.. Eli siis kyseinen soitin lyhyesti on kaksikielinen rumpukapuloilla soitettava basso..
 
Ryan Martinie o/
1275 A+
25.05.2011 09:58:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mutta ongelmana on se että mistä minä nuita tuommosia cm paksusia teollisuus kieliä/kaapeleita/jousia oikein löyän oikeanmoisia että olisi mukava tietää..
 
Kielistä en tiedä, mutta jousia tekee millaisia haluat, ainakin Porissa kiinnitystarvike. Tietty rajat sielläkin tulee vastaan, mutta ei vielä noilla mitoilla.
 
http://soitinrakennusharrastus.nettisivu.org/
Kämis
25.05.2011 13:22:12 (muokattu 25.05.2011 13:23:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

soittimien kielethän eivät ole jousia, vaan paksummissa kielissä on sisällä normaali teräslanka, ohut kieli, joka kiristyy viritettäessä. Tämän langan ympärille on kierretty toinen teräslanka lisäämään kielen painoa per metri. Mitä suurempi paino per pituus sitä hitaammin kieli värähtelee, soi matalammalta.
 
Eli kielet näyttävät jousilta, mutta eivät ole niitä. Jousi ei taitaisi soida samalla nuotilla luulisin tai kummenin virittyä??
 
Murgo
25.05.2011 17:39:55 (muokattu 25.05.2011 17:40:04)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kämis:
Eli kielet näyttävät jousilta, mutta eivät ole niitä. Jousi ei taitaisi soida samalla nuotilla luulisin tai kummenin virittyä??

 
Kyllähän se varmaan soi ja virittyy mutta viritys vaatinee aika paljon venytystä. Joskus ennenvanhaanhan oli niitä sellaisia ovensulkijajousia joista lähti juurikin sellainen hauska nouseva "bjoooiiinnggg"-ääni kun oven avasi.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
KamiDisturbed
26.05.2011 19:56:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Murgo: Kyllähän se varmaan soi ja virittyy mutta viritys vaatinee aika paljon venytystä. Joskus ennenvanhaanhan oli niitä sellaisia ovensulkijajousia joista lähti juurikin sellainen hauska nouseva "bjoooiiinnggg"-ääni kun oven avasi.
 
Joo olet aivan oikeassa, kaveri jostain muualta amerikasta tai jostai nii se oli rakentanu motograterin just samallaila niiku oli alkuperänenki tehty nii vastas sit mu kysymyksee vibhdoi ja se sanoo et se oli tehty just ovensulkijajousista ne kielet. luultavasti autotallin kierre kaapeleista vai mistä lie... Nyt vaa o ongelmana enää se että mistä saan niitä jousia mut vastaus oli vissii jo tuola jossai ylhäälä. tosin ei viitti kyl tilata paljoa mittää et ois kiva jos raahesta löytyis jotai nuita... Viel sit tarvis jotai metallisia pölkkyjä bodyksi ja ehkä Auto jarrulaatan tai jotai...
 
Ryan Martinie o/
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti