Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Pedalboard Hiilikuidusta
1
UITTO-
17.04.2011 22:13:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro.
 
Tässä oon nyt suunnitellut Pedalboardin toteuttamista, kun vaihtui särkijä ja efektihommat täysin uusiksi, joten enää ei yhdellä polkimella mennä.
Painoa pelkille komponenteille tulee jo paljon, joten ajattelin sitten hommata kevyen, ohuen ja kestävän rakennusmateriaalin; Hiilikuidun.
 
Eikä tämä nyt ole tarkoitettu minkäänlaiseksi "trollaustopiciksi" noita perinteisiä rakennustapoja vastaan, puu/muovi pitää olla paksua että kestää ja siitä tulee myös painoa lisää, ja ite on heiveröinen niin ei viitsi jaksaa raahata turhaa painoa.
 
Mietin tossa että 2 kerrosta 300g/1 m4 hiilikuitumattoa on jo hyvin kestävä ja noin 3mm paksu, mikä on ihan ok tuohon kohteeseen. Sideaineeksi kiiltävä epoksihartsi jonka lakkaan ja kiillotan vielä, niin saadaan hiilikuidun kaunis kuvio näkymään hienosti :)
 
Samalla tuota konseptia mietin niin pohjasta teen kaksitasoisen yhdellä laminoinnilla, joten profiilista tulee vähän "aaltomainen" eli saadaan takarivi ylemmäksi, en ole tuosta vielä satavarma. Samalla ajattelin tehdä laudasta kaarevan ihan vaan huvikseen.
 
Tilaa tarvitaan siis edestä päätyyn näille: Langattoman vastaanottimelle, volalle, wahille, expressionille, 2-4 säröspedua, ENGL Classic Tube kytkimelle (boost ja kanava) ja nova systemille.
 
Laudasta tulisi tuollainen "mobiilimalli" eli laudan sisälle ei tarvitsisi kajota missään vaiheessa, joten takaseinään tulisi neljä monojakkia sekä yksi stereojakki:
-Mono Input kitaralta laudalle optioksi jos ei käytä langatonta
-Mono output laudalta vahvistimelle
-Mono linjasisääntulo efektilooppiin
-Mono linjaulostulo efektiloopin ulosviemiseksi takaisin styrkkarille
-Stereo input ENGL polkimelle styrkkarin takaa laudalle.
Eli nämä kun kytkee niin olisi soittovalmis paketti, kunhan ensin saadaan virtapiuha kiinni, elikkäs takaseinän sisäpuolelle tulisi jakorasia kytkimellä. Nelipaikkainen riittää.
 
Tällainen paketti olisi suunnitteilla. Olen haalinut kasaan suurimman osan sähköjutuista, piuhat sekä liittimet. Ensi viikolla haen Turusta Terpolilta Hiilikuitumattoa muutaman neliön sekä epoksihartsia.
 
Keskustalua/spekulointia/risuja/ruusuja toki saa laittaa. Ajattelin nyt vain tuoda esille moisen rojektin jota olen aloittelemassa.
 
Ja näin tämän aihealueen sopivaksi tälle topicille :)
 
wilo
18.04.2011 08:41:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mielenkiintoinen projekti! Otathan kuvia etenemisvaiheesta, ja jos teet piirustukset, myös ne kiinnostavat.
Sen kummemmin en osaa kommentoida tässä vaiheessa muuten, mutta eiköhän tuo ole toteuttamiskelpoinen.
 
MPU
18.04.2011 09:45:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

7 kerrosta 200g mattoa on 1,5mm paksu joten en oikein jaksa uskoa tuohon kahden 300g kerroksen 3mm paksuuteen. Muutoin projekti on kerrassaan hieno. Hiilikuitu on hieno materiaali.
Marko
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
UITTO-
18.04.2011 19:57:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo toi oli ihan arvio vain, lasikuituhommia kun on tehny 300gr matolla mitä EI OLE PUNOTTU niin on tullut tuo arviolta noin kolme millinen kerros. Mietin toisaalta jos tekis hiili/kevlar matosta niin tulisi vielä härskimpi :D Saas nährä.
 
Mut 300gr mattoa kaks päälekkäin kyllä uskois piisaavan.
 
Kuvia toki lisäilen jahka tämän tiimoilta jotain tapahtuu. Työkiireiltä kun kerkeää niin tätäKIN hääräillään sitten :)
 
MPU
18.04.2011 20:21:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

UITTO-: Joo toi oli ihan arvio vain, lasikuituhommia kun on tehny 300gr matolla mitä EI OLE PUNOTTU niin on tullut tuo arviolta noin kolme millinen kerros. Mietin toisaalta jos tekis hiili/kevlar matosta niin tulisi vielä härskimpi :D Saas nährä.
 
Mut 300gr mattoa kaks päälekkäin kyllä uskois piisaavan.
 
Kuvia toki lisäilen jahka tämän tiimoilta jotain tapahtuu. Työkiireiltä kun kerkeää niin tätäKIN hääräillään sitten :)

1,5mm hiilikuitua on riittävän jäykkä kuori basson kaulaankin abachiytimen ympärillä. Tuolla 300g kudoksella saanet jotakuinkin 0,35mm per kerros jos et ihan tyhjiöllä imaise ylimääräisiä hartseja pois. 200g kudos on 0,22mm per kerros.
Marko
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
UITTO-
19.04.2011 18:19:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noniin. Terpolissa tuli asioitua. Mukaan tarttu kaks kiloa kirkasta epoksia, kaks neliötä 300gr hiilikuitumattoa sekä neljä neliötä 350gr diakonaalipunottua lasikuitumattoa. Myyjän mukaan ei tee painoa niin hirveästi lisää ja saa seinämävahvuutta samalla. (oikeesti se hinta ois pomapnnu niin korkeelle kolmella hiilikerroksella)
Kapea varsi sekä kaukalo ja neljä mohair-rissaa niin eiköhän näillä alkuun päästä.
 
Oon tosa nyt kahden vaiheilla ton kaarevuuden kanssa, ja mietin että tekisin sen pedaalilevyn lasikuidusta JOS hiiltä ei riitä pintakerrokseen sille.
Joka tapauksessa kannet, laidat ja pohja hiilikuitusena ja jostain alumiiniset kulmalistat sitte vielä.
 
Materiaalien puolesta alkais olla aika hyvin kasassa kaiketi, alkaa olla kans laudan sisältö olla haalittuna niin sais alkaa lopullista layouttia suunnittelemaan.
 
Korkeutta tolle tulee väkisinkin joku 15cm, leveyttä likemmäs metri ja syvyyttä 50cm. Valtava laitos :S
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti