Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitaran kaulan irroitus ja takaisin asennus..
1
Furniture666
17.03.2011 19:43:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarkoitus olisi irrottaa pulttikaula kitaran rungosta ja rungon maalauksen jälkeen kiinnittää takaisin. Onko kokemuksia meneekö automaattisesti kuinka kohdalleen vai tarvitseeko kaularautaa ehkä säätää tms.?? Ilmeisesti pultit kannattaa kiristää ''ristiin'' elikkä vähän kun auton renkaan pulttela kiristelisi. Onko tarkkaakin kuinka kireälle pultit väännetään vai olisiko ehkä helpompaa tinkiä maalausjäljestä ja maalata kaula rungossa kiinni?? Kohteenahan on siis Jackson js32..
 
Antti1
17.03.2011 19:50:49 (muokattu 17.03.2011 19:51:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sä teet aivan turhaan asiasta nyt vaikeamman, kuin se on. Kaula irti, hionta jne. ja rajaa teipillä kaulaliitos rungosta. Sen jälkeen pintakäsittely, teipit irti ja kaula takas kiinni. Ruuveja voi kiristää ristiin jos olennaiseksi kokee. Loppupeleissä sillä ei ole juuri mitään merkitystä. Kaularautaan ei tarvitse koskea useimmiten, ellei se ole jouskarin tavoin jännitetty megapaksuille ja -kireille kielille.
 
E: Pultit kuuluu vetää mahd. kireälle ilman väkivallan käyttöä. Väännät ne napakasti kiinni, muttet väkivallalla. Kaikki on hyvää niin kauan kunnes kierteet korkkaa kaulasta, tai ruuvi menee poikki.
 
Listen motherfucker you're about to pay your dues!
Kumiankka
17.03.2011 20:06:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Varmaan tuosta löytyisi jostain viisasta tekstiä miten asia pitäisi tehdä, mutta laitetaan nyt mitä hatusta heittämällä tulee mieleen
 
Jos sovitus on tiukka ja väliin laitetaan maalikerroksia, niin kolo voi ahdistaa liikaa tai vaikka haljeta, jos väkisin survotaan, tai runko kutistuu talvella kuivuessaan
 
Muistaakseni vääntömomentti, johon ruuvit kiristetään, on sama kuin vanhan itäauton kannen pulttien kiristysvoima: Otetaan iso työkalu ja tavoitteena tulee olla kahden käden kääntämätön voima. Tai sitten kiristetään niin paljon, että ruuvi katkeaa tai korkkaa reiästään, ja sitten 1/6 osa kierros takaisin päin. Oikeasti olen vaan kiristänyt sen verran että on tukevasti muttei liikaa kiristetty, ei mitenkään ylettömän tiukalla. Neljän teräsruuvin vetolujuus on melkoinen eikä käsittääkseni tässä kohtaa tarvi liioitella.
 
Silleen olen tehnyt, että laitan ainakin reunimmaiset kielet paikalleen, kiristän ruuveja aavistuksen niin että liikkuu tarvittaessa ja kun sivusuuntaus on just kohdallaan niin sitten kiristän. Ainakin Fender- tyylisessä väljyyttä on ja sivusuuntaus on oltava just eikä melkein kohdallaan. Yleensä laitan straton silleen että ohuemmalla kielellä on hiukka enempi reunaa kuin bassopuolella, niitä harvemmin käytän sieltä tyvestä
 
Furniture666
17.03.2011 22:46:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No kiitoksia tässähän tuli varsin riittävät vinkit!! Näillä mennään!!
 
Rg505bk
18.03.2011 20:27:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sellainen näppärä vinkki, että kun olet laittanut kaulan paikoilleen ja kitara on vireessä, niin löysää kaulan ruuveja noin 1/4 kierrosta. Kaulaa kun on joskus hankala saada todella tiukasti taskuun, edellä mainitulla tavalla kielet vetävät kaulan todella tiiviisti paikoillensa. Lopuksi kiristät ruuvit. Koko hommaan menee ehkä minuutti. Toimii.
 
Tuomoo
24.03.2011 15:00:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rg505bk: Sellainen näppärä vinkki, että kun olet laittanut kaulan paikoilleen ja kitara on vireessä, niin löysää kaulan ruuveja noin 1/4 kierrosta. Kaulaa kun on joskus hankala saada todella tiukasti taskuun, edellä mainitulla tavalla kielet vetävät kaulan todella tiiviisti paikoillensa. Lopuksi kiristät ruuvit. Koko hommaan menee ehkä minuutti. Toimii.
 
Nyt tuli sellainen vinkki että annoin plussan.
 
Mulla oli straton kaula irti nauhan päiden hionnan takia, ja vähän muutenkin laitoin sitä. Nyt kun maanantaina kasasin kitaran, niin ekaksi laitoin kaulan kiinni ja kireälle. Eilen illalla soittaessani kuitenkin huomasin että kaula ei ollutkaan kunnolla paikoillaan, ja vähän aikaa sitä pähkäilinkin kun ruuvit kuitenkin olivat kireällä. Kokeilenpa tätä heti kun pääsen kotiin, jospa se helpottaisi.
 
"mönnönnön plöy tsuba enker öm öm abba zaba zum stjörbas" -Heimo Vesa >< (((((*>
Rg505bk
25.03.2011 20:21:29 (muokattu 25.03.2011 20:21:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heh, kiitoksia.
 
Toivottavasti auttaa. Mulla ainakin toimi molemmilla pulttikaulaisilla, etenkin Yammun halpisbassoon tuli kovasti lissä eloa tuon operaation jälkeen.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti