Muusikoiden.net
22.05.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: DIY cab sim
1
Nöyrä
10.03.2011 20:20:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En tiedä onko tästä ollut jo aihetta ennestään, haulla en onnistunut löytämään.
 
Kiinnostaisi siis tutustua diy-kaappisimulaatioihin, eli kytkentöihin jotka saavat linjatasoisen signaalin kuulostamaan kuin kitarakaapin läpi tulevalta. Käyttötarkoitus voisi olla vaikkapa kuulokelähtö vahvistimen etuasteelta tai linjaulostuloboksista. Onko joku tehnyt tällaisia, tai millaisia kokemuksia muuten hardware-kaappisimulaatioista? Ehkä informatiivisin sivu jonka googlella onnistuin aiheesta löytämään oli
 
http://www.runoffgroove.com/condor.html
 
jossa esitellään heidän oma kaappisimunsa sekä Marshallin vastaava, soundinäytteiden kera.
 
Omat kokemukseni kaupallisista hardware-kaappisimulaatioista ovat Koch LoadBox keinokuormasta sekä Blackstar HT5 nupista. Ensimmäisen simulaatio oli jotenkin 'vääränkuuloinen', kun taas jälkimmäisen aika raaka. Jälkimmäinen kuitenkin näistä vaikutti toimivammalta, ja jopa hyvältä, jos olettamukseni kaapin simuloimisen vaikeudesta pitää paikkaansa. Näissähän on jo se lähtökohtainen ero, että keinokuormassa on pääte mukana soundissa, Blackstarissa taas käsittääkseni ei.
 
Kiinnostaisi tietää kuinka tuo Blackstarin kaappisimu on toteutettu, ja kuinka helppo se olisi 'siirtää' omaksi purkiksi, vaan en onnistunut löytämään sellaista kytkentäkaaviota laitteesta, josta olisin tuon osion osannut erottaa.
 
Entäpä olisiko kellään kokemusta tuosta Marshallin simulaatiosta, tai miten se vertautuu Blackstarin vastaavaan? Tai onko joku päässyt tyyppaamaan tai löytämään kytkentää Tube Amp Doctorin F.A.N.T.A. kaiutinsimulaatiolle
 
http://www.thomann.de/fi/tube_ampdoctor_fanta_speakeremulator.htm ?
 
Siinäpä useampia keskustelunavauskysymyksiä, mutta siis sana aiheesta on vapaa, keskustelua kiitos!
 
Zeeboo
10.03.2011 21:28:25 (muokattu 10.03.2011 21:29:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://diy-fever.com/effects/marshall-cab-sim/
 
Tuossa on linkki siihen marsu-simppaan.
 
Fantan lisäksi harkinnanarvoinen on myös Palmer PDI09. Parin kokeilun perusteella ihan ok vehje.
http://www.thomann.de/fi/palmer_pdi09.htm
 
White men can't Monk
Jone the Bone
11.03.2011 12:08:40
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Allaolevasta linkistä löytyy kaaviot Hughes&Kettnerin "Red Box" mk I ja II malleihin, ja alimmassa on valmis layouttikin jälkimmäiseen malliin.
 
http://analogguru.an.ohost.de/
 
http://rapidriotboxes.blogspot.com/ … 009/02/di-boxh-red-box-mark-ii.html
 
Itselläni on tehdastekoinen mk II -malli, joka on "ihan ok", mutta toki taajuuskorjaimia tarvitaan edelleenkin esim. suoraan linjaan tai tietokoneelle soitettaessa.
 
Uusinta Red Box -mallia löytyy T-kaupasta hintaan 77,- eur., joten hieman halvemmaksi laite saattaa tulla itsetehtynä, varsinkin jos ei laske omille työtunneille hintaa.
 
Se on sama millä sitä paskaa lapioi, kunhan paska lentää (Albert Järvinen, kysyttäessä käyttämiensä kitaroiden merkkiä).
Mase
11.03.2011 13:13:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jone the Bone: Allaolevasta linkistä löytyy kaaviot Hughes&Kettnerin "Red Box" mk I ja II malleihin, ja alimmassa on valmis layouttikin jälkimmäiseen malliin.
 
http://analogguru.an.ohost.de/
 
http://rapidriotboxes.blogspot.com/ … 009/02/di-boxh-red-box-mark-ii.html
 
Itselläni on tehdastekoinen mk II -malli, joka on "ihan ok", mutta toki taajuuskorjaimia tarvitaan edelleenkin esim. suoraan linjaan tai tietokoneelle soitettaessa.
 
Uusinta Red Box -mallia löytyy T-kaupasta hintaan 77,- eur., joten hieman halvemmaksi laite saattaa tulla itsetehtynä, varsinkin jos ei laske omille työtunneille hintaa.

 
itellä on noita redboxeja parikin kappaletta(classic ja joku vanhempi versio, ehkä mkII) ja ite tykkään ajella kitaraa bossin GT-8:n ja RedBox:in läpi suoraan mikseripöytään (myös keikalla). Noita pyörii käytettynäkin sen verta halvalla torilla aina aika ajoin, joten ite en ainakaan jaksaisi ruveta askartelemaan omaa versiota...
 
Saa kysellä tuuraamaan kitaran/basson varteen. Taustalaulut saa kaupanpäälle.
Nöyrä
12.03.2011 15:22:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täällähän onkin tullut esille useita kaupallisia ratkaisuja ja pari kytkentääkin, hienoa, kiitän! Nämä palmerit ja H&K:t olivat aivan tuntemattomia itselleni, ja ensimmäisessähän oli hyvät sampletkin mukana. Voisi hakea muistakin..
 
Omalla kohdallani ei siis ole niinkään tavoitteena halvalla pääseminen vaan tuollaisen kytkennän askartelemisen mahdollisuus vaikkapa omatekoiseen keinokuormaan tai linjalähtöboksiin. Noissapa ei olekaan niin suurta tarjontaa markkinoilla. Olisikohan tuo Koch peräti ainoita keinokuormia joissa edes kaappimallinnosta on, ja siinäkin se on minusta aika heikko. Kytkentöihin tutustumalla saattaisi löytää sellaisen tarpeeksi käyttökelpoisen, jonka sitten voisi siirtää omaan keinokuormaan. Tämä siis pointtina.
 
Ei ole kukaan vielä lähtenyt vertailemaan noita vaikkapa juuri tuohon HT5-nupin omaan simuun..
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti