Muusikoiden.net
25.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: on/off kytkin aktiivimikeille
1
Hati
27.02.2011 16:59:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli Aktiivi jazzariin meinasin on/off kytkimen asentaa aktiivimikkien patterille, ettei patteri kuluisi piuhan ollessa kiinni soittimessa.
En kuitenkaan ole mikään sähköinsinööri, eli onkos tuohon jotain olemassaolevaa kaaviota miten kytkin pitäisi asentaa ja piuhat juottaa? Jos neuvoja fiksummalta sais!
kiitokset etukäteen!
 
On se vaan kova.
okabass
27.02.2011 19:40:03 (muokattu 27.02.2011 19:42:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hati: Eli Aktiivi jazzariin meinasin on/off kytkimen asentaa aktiivimikkien patterille, ettei patteri kuluisi piuhan ollessa kiinni soittimessa.
En kuitenkaan ole mikään sähköinsinööri, eli onkos tuohon jotain olemassaolevaa kaaviota miten kytkin pitäisi asentaa ja piuhat juottaa? Jos neuvoja fiksummalta sais!
kiitokset etukäteen!

 
Onko jokin syy, miksi et voi ottaa piuhaa irti?
Jakissa on kytkentä, joka irroittaa patterin virtapiiristä, kun piuhan irroittaa. Eli silloin patteri ei kulu.
 
Kytkin tulisi plus-johtimeen (yleensä punainen).
 
Vai haetko kenties mute-kytkintä?
 
In porto perse vitulus est. Käännös: "Satamassa on vasikka".
Hati
27.02.2011 22:44:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei vaan nimenomaan patterille on/off kytkin pitäisi olla. Muutaman kerran keikalla jääny piuha kiinni bassoon soiton jälkeen ja siinä oari tuntia sitten ollut. Ei viitsisi koko ajan olla patteria vaihtamassa koska se on vähän isompi juttu kun patterille ei ole omaa luukkua, vaan aina pitää kontrollipaneeli irrottaa jne.
 
On se vaan kova.
Kumiankka
28.02.2011 01:43:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kytkentää ja kyseistä etuvahvistinta tuntematta olisiko nyt kuitenkin etuasteen maajohdossa tuo jakkikytkin, jos on stereojakki joka antaa maita kun plugi on kiinni
 
Murgo
28.02.2011 05:41:01 (muokattu 28.02.2011 06:18:49)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kumiankka: Kytkentää ja kyseistä etuvahvistinta tuntematta olisiko nyt kuitenkin etuasteen maajohdossa tuo jakkikytkin, jos on stereojakki joka antaa maita kun plugi on kiinni
 
Joo, maa eli miinushan noissa yleensä katkaistaan.
 
Toisaalta jos ei muista piuhaa irrottaa niin muistaako sitten sammuttaa virran erillisestä kytkimestä? Sitäpaitsi aktiivimikkien sähkönkulutus on jokseenkin olematon, pariksi tunniksi päälle unohtuminen keikalla ei vielä patteria juuri tyhjennä kunhan treenien välillä muistaa ottaa irti ettei ihan viikkokausia ole päällä.
 
Pikainen googlaus antoi erään bassoon tarkoitetun etuvahvistimen virrankulutukseksi 0,8 mA ja 9v alkalipatterin kapasiteetiksi 500 mAh eli kestäisi 625 tuntia. Virrankulutus saattaa olla vielä pienempi jos ei soiteta, eli kyllä se patteri aika kauan kestää. Useimmille varmaan riittää kun kerran-pari vuodessa vaihtaa jos ei päiväkausiksi jätä piuhaa kiinni.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
Gary oin
28.02.2011 08:02:30 (muokattu 28.02.2011 08:12:12)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omasta katkaisin juurikin pariston maan kytkimellä, eipähän tuo juuri muuta vaadi kuin mikä tahansa vipukytkin piuhan väliin. Kytkiessä kuuluu pieni poksaus, mutta muuten ei toimintaan vaikuta - samalla tavallahan tässä virrankulku katkaistaan kuin stereojakista piuha irroittamalla. Saisikohan tuota poksumistakin hiljennettyä sopivalla sarjavastuksella, tiedä häntä.

Saman ongelman takia oli kytkin laitettava, kun kotikäytössä harvoin jaksan instrumenttipiuhaa repiä. Toimiipa samalla aktiivi/passiivikytkimenä, kun 3PDT:n muut pinnit ohittavat tuon etuasteen lenkistä. Virrankulutukseksi mittailin jotain 80mA tällä AVbasses-etusella ja kytkimen käyttöä opetellessa paristo vaihtui kuukauden-parin välein, nyt toivottavasti harvemmin kun kytkimen vääntö alkaa olla automaattista bassoa sylistä nostaessa. Yllättävän vaikeaa oli kyllä opettelu, kahvinkeittimen muistan kuitenkin aina lähtiessä sammuttaa...

E: Pilkkuvirhe virrassa... onko tosiaan kulutus satakertainen Murgon esimerkkiin nähden?
 
Gary oin
28.02.2011 08:04:24 (muokattu 28.02.2011 08:12:42)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

...Ja maanantaiaamun piikkiin tuplat
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti