Muusikoiden.net
21.04.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Itsetehdyn kitaran myyminen
1 2 3 4
Jasoniitti
10.02.2011 17:15:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oletteko löytäneet itse tehdylle kitaralle mitään järkevää hintaa myydä pois? Tämä on lähinnä hypteettinen kysymys, sillä varsinkaan jos ei ole montaa kitaraa tehnyt, niin oikein millään opilla sillä hommalla ei tuntipalkoille pääse. Custom-kitarat maksaa yleisesti + 2000€, mutta vaikka tekisit kuinka täydellisen kepin ja laadukkailla osilla, niin ilman 'nimeä' kitara on vaikea hinnoitella lähellekään minkään custom-pajojen tasoa.
 
Decadetroll
10.02.2011 19:28:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yleensä tahtoo olla että nuo ensimmäiset customit menee materiaalien hinnoilla lähinnä kaupaksi.. vaikka ois kuinka hyvä keppi. Sitten kun nimeä alkaa saamaan niin voi alkaa niitä tuntiliksojaki miettimään..
 
"vedän tähän häröön taustaan jotain häröä lirutusta ja trillejä ja pari norsun ääntä."
charvette
11.02.2011 08:50:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos olet myymässä jo valmista kitaraa jostain syystä, saat parhaan hinnan kun myyt sen osina.
 
Jasoniitti
11.02.2011 09:46:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

charvette: Jos olet myymässä jo valmista kitaraa jostain syystä, saat parhaan hinnan kun myyt sen osina.
 
Palastelu ei ole ratkaisu, jos meinaa tehdä kitaroita jatkossakin ja myydä. Lähinnä leikin ajatuksella, että kuinka pitkän kaavan kautta kitaroiden valmistuksesta voisi saada edes jonkintasoisen ammatin tai ennemminkin sivuammatin. Tässä hommassa kun ei päde autokaupan lainalaisuudet vaan tuntuu, että onnella ja oikeilla kontakteilla on se suurin merkitys nimettömälle tekijälle.
 
MPU
11.02.2011 10:56:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jasoniitti: Palastelu ei ole ratkaisu, jos meinaa tehdä kitaroita jatkossakin ja myydä. Lähinnä leikin ajatuksella, että kuinka pitkän kaavan kautta kitaroiden valmistuksesta voisi saada edes jonkintasoisen ammatin tai ennemminkin sivuammatin. Tässä hommassa kun ei päde autokaupan lainalaisuudet vaan tuntuu, että onnella ja oikeilla kontakteilla on se suurin merkitys nimettömälle tekijälle.
 
Riippuu minkälaisen tulotason itselleen haluaa. Elannon hankinta voipi olla jo tiukassa, rikastumisesta puhumattakaan.
Marko
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
penatuna
11.02.2011 11:28:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tähän pätee sama kuin keikkailuunkin; alkupuolella joutuu tekemään lähes ilmaiseksi työtä. Nimi ja maine pitää soitinrakentamisessa hankkia laadukkaalla työllä, järkevällä suunnittelulla ja hyvällä toimintasuunnitelmalla.
 
1275 A+
11.02.2011 11:53:28 (muokattu 11.02.2011 11:54:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä näin on. Eka ulkopuoliselle tehdystä kitarasta sain satulaviila setin arvo noin 70€ ja toisesta samalle kaverille 100€. Kyse on tasakantisista kitaroista. Kolmas odottelee aloitusta ja siitä saa jokusen satasen ja kaarevakantinen on kyseessä.
Kyllä se niin on et myyntiin ei kannata suoraan tehdä vaan ns tilauksesta.
Näin anakin itse meinaan tätä harrastusta jatkaa. Toki kiinnostuneita on. Ja miksei kun "ilmaiseksi" tekee. Tulee yllätyksenä, kuinka paljon yhden kitaran hintaan tulee lisää pelkästään posti, käsittely ja mahdollisesti ulkomaille maksetuista veroista. Itsellä ei anakaan ole edes mahdollista varastoida suurta määrää puita tai osista puhumattakaan. Taitaa olla niin, että huolloista saa jonkin moisen korvauksen työlleen.
 
http://soitinrakennusharrastus.nettisivu.org/
1275 A+
11.02.2011 12:11:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos palataan vielä tuohon hintaan ja vaikkapa suomalainen soitinrakentajan tekemä perus tele, hinta alkaa 2600 + siihen mahdolliset extra herkut mitä nyt liekään. Tuo ystävälleni tekemä kitara "elwood" tuli kustantamaan yli 700€.
Jos siitä pitää ottaa elanto, työtilojen vuokra kulut ja maksaa työntekijoiden palkat.
Kai se hinta korkeaksi nouseekin ja yrityksen pitää myös tuottaa tulosta. Työntekijälle maksettu kymppi maksaa työnantajalle 20€
Mitä enemmän on ns välillisiä juttuja kaikki nostaa tuotteen hintaa ja asiakas maksaa. Minkä yteenvedon tästä voi vetää. Sen jokainen päätäköön itse.
 
http://soitinrakennusharrastus.nettisivu.org/
Little Savage
11.02.2011 12:27:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eka kitara meni tappiolla. Toisella saatan päästä tasoihin. Ei mua periaatteessa haittaa vaikka myy tappiolla mutta sillon mä kyl haluun vapaammat kädet työstää projektia ja käyttää omia ideoita. Parempi sekin kuin tehdä jotain perus telejä pienellä voitolla.
 
Mikä muu on sellanen harrastus että sillä voi kustantaa itsensä kuin kitaran rakennus. Urheilu harrastuksista ainakin amatööri tasolla joutuu vain maksu mieheksi.
 
ÄÄ TÄKÄ TÄKÄ TÄKÄ TÄÄ. Anna sakkoa saatana.
1275 A+
11.02.2011 15:25:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Little Savage: Parempi sekin kuin tehdä jotain perus telejä pienellä voitolla.
 
Just juu........
 
http://soitinrakennusharrastus.nettisivu.org/
Little Savage
11.02.2011 15:51:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1275 A+: Just juu........
Jos samojen muotojen ja puiden hinkkaus kiinnostaa niin mikäs siinä. Inspiroivaa se ei ainakaan ole. Tärkeetä säilyttää mielekkyys tekemiseen myös itsellä. Kannattaa kokeilla eri juttuja kun siihen vielä pystyy eikä urautua liian aikaisin toistamaan yhtä ja samaa kaavaa.
 
ÄÄ TÄKÄ TÄKÄ TÄKÄ TÄÄ. Anna sakkoa saatana.
MPU
11.02.2011 16:20:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Little Savage: Jos samojen muotojen ja puiden hinkkaus kiinnostaa niin mikäs siinä. Inspiroivaa se ei ainakaan ole. Tärkeetä säilyttää mielekkyys tekemiseen myös itsellä. Kannattaa kokeilla eri juttuja kun siihen vielä pystyy eikä urautua liian aikaisin toistamaan yhtä ja samaa kaavaa.
 
Ehkäpä tässä on se harrastajan ja ammatikseen tekevän ero. Ammatikseen tekevän on melkeinpä hinkattava niitä tele-strato-lespa-jazzbasso-presari-juttuja suurin osa työajastaan. Harrastaja voipi sit aika vapaasti tehdä jos vaikka minkämuotoisia kapineita. Ja joskus jopa ihan tilaustyönä toiselle.
Marko
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
Joees
11.02.2011 18:57:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Veikkailen että jos elantoa jossain vaiheessa haluaa tienata niin kitaroiden fiksailu/säätäminen ja siinä samalla kitaroiden rakentaminen ohella vois olla lähempänä jotain. Taitavat kaikki kotimaiset soitinrakentajat harrastaa tuota soittimien korjausta, fiksailua, perussäätämistä summuuta.
Kannattanee kysellä tyypeiltä jotka ovat ammatikseen tuota tehneet jotta kuin tiukassa se leipä on.
 
Loafers
Grunge-garagerokin räimettä höystettynä powerbluesilla á la Zepukat -fox
Humina on mun särö ja feedback on mun laulaja.
oiva tumpeloinen
12.02.2011 01:47:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1275 A+: Jos palataan vielä tuohon hintaan ja vaikkapa suomalainen soitinrakentajan tekemä perus tele, hinta alkaa 2600 + siihen mahdolliset extra herkut mitä nyt liekään. Tuo ystävälleni tekemä kitara "elwood" tuli kustantamaan yli 700€.
 
Enempää tienaamiseen puuttumatta, tuo 2600 euroa perustelestä on aika kaukana totuudesta. Tai ei kaikilla valmistajilla, mutta suurimmalla osalla. Lähemmäksi tonni pois hinnasta, niin ollaan lähempänä totuutta. Kyllä alta 2000 euron pitäisi päästä perus pulttikaulaisesta kitarasta, jos ei Ruokankaalta (kaipa nämä muutkin "isot" nimet alkaa menemään samaan kategoriaan) tilata. Esimerkkinä mainittakoon vaikka FI:n hinnasto:
 
http://koti.aina.net/~fininst/soitinhinnasto.shtml
 
Alta tuon 2600 euron alkaa saamaan jo liimakaulaista kaarevakantista soitinta.
tonicaster
12.02.2011 17:24:55 (muokattu 12.02.2011 17:26:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Methis: Veikkailen että jos elantoa jossain vaiheessa haluaa tienata niin kitaroiden fiksailu/säätäminen ja siinä samalla kitaroiden rakentaminen ohella vois olla lähempänä jotain. Taitavat kaikki kotimaiset soitinrakentajat harrastaa tuota soittimien korjausta, fiksailua, perussäätämistä summuuta.
Kannattanee kysellä tyypeiltä jotka ovat ammatikseen tuota tehneet jotta kuin tiukassa se leipä on.

 
Nää on nämä fiksailut sun muut yleensä aika perse projekteja... Lupasin kaverille poistaa sen epiluurista lakat+sun muut megatöhkät ja vetää uuden pinnan tilalle... Ja tietenkin edullisesti. No eihän ne paskat lähtenyt kuin kovasti kuumailmapuhallinta ja lastaa käyttäen, niihin kamoihin ei nitromorsseilla yms ollut mitään tekoa (alunperin uskoin nitron voimaan ja siksi lupauduin). Kerrospaksuus noissa "lakoissa" oli 2mm... No sehän tiesi loppujen lopuksi ankaraa hiomista perään ennenkuin oltiin taas lakkausvalmiudessa. Se mitä oon nyt oppinu näistä projekteista = et jatkossa meikä hinnoittelee itsensä ulos vastaavista. :) No eihän tässä silti voi kun itteään syyttää!
 
Sori meni vähän oooteeeksi.
 
EDIT: on se muuten kiva kun ei tarvi elantoaan näistä saada!
 
1275 A+
12.02.2011 19:07:29 (muokattu 12.02.2011 19:08:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oiva tumpeloinen: Enempää tienaamiseen puuttumatta, tuo 2600 euroa perustelestä on aika kaukana totuudesta.
 
Totta, kun tuo valmistajakin tuli nyt mainittua, niin kun kiertää kaikki maailman kitara messut niin eikö tuo hintakin soittimissa aika ylös pomppaa. Jostain sekin kustannus on revittävä. Kaikki kunnioitus kyseiselle soitinrakentajalle kovan työn on tehnyt ja menestystä on tullut. Eli on ilmeisesti kannattanut messuja kierrellä.
Mutta palatakseni alkuperäiseen kysymykseen, harrastuksena palkitsevaa homma vaikkakin "nyhrää perus telejen ja stratojen kanssa". Itse ehkä saan sen suurimman tyydytyksen kun kaveri on soittimeensa tyytyväinen ja jos siitä nyt muodollisen korvauksekin saisi. Mutta jasoniitille terkkuja, älä lannistu näistä keskusteluista, pää pystyyn ja mainetta keräämään. Kylillä huhu liikkuu ja kulkee ja kohta joku Suomen eturivin kitaristikin saattaa soittaa juuri sinun rakentamaasi soitinta. Ja muuten ei ne maailman luokan kitaristitkaan niistä custom kitaroista taida täyttä hintaa maksaa, ellei jopa saa ilmaiseksi. Kilpailu silläkin saralla on kova. Aina joku on tyrkyttämässä omaansa. Paikallisessa lehdessä, viime sonisphere festarilla kaksi kitaran rakentajaa koitti tarjota Iron Maiden yhtyeen kitaristeille omia kitaroitaan, sitä en tiedä menikö perille, mutta komeita oli ja muistaakseni eddien kuvat ainakin toisessa.
 
http://soitinrakennusharrastus.nettisivu.org/
joomak
13.02.2011 21:05:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täytyy muistaa sekin, että jos pyytää kitarasta 2000 euroa, täytyisi materiaalien ja osien lisäksi viimeistely ja laatu olla huippuluokkaa. Hienointa olisi jos pystyisi tekemään jonkin yksityiskohdan tai ratkaisun, jota ei teollisesti pystytä toteuttamaan.
 
OT: Tiedättekö tekeekö kukaan enää kitaroita pelkästään käsityökaluilla myyntiin saakka?
 
Decadetroll
14.02.2011 07:04:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luulis kai tuollaisia "nyrkkipajoja" vielä maailmalta löytyvän.. Tosin eihän ne luultavasti pahemmin pysty hinnoittelussa kilpailemaan näiden isompien, automaatiota yms käyttävien firmojen kanssa, mutta eiköhän joku pieni markkinarako ois tollaselle kokonaan käsityönä tehdyllekkin..
 
"vedän tähän häröön taustaan jotain häröä lirutusta ja trillejä ja pari norsun ääntä."
Jasoniitti
14.02.2011 14:05:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1275 A+: Mutta jasoniitille terkkuja, älä lannistu näistä keskusteluista, pää pystyyn ja mainetta keräämään.
 
Hyvä että virisi keskustelua ja ei tämä lannista ollenkaan. En oletakkaan tämä polun olevan helppo, jos sille edes olen koskaan astumassakaan. Omalla kohdalla tilanne on sikäli hyvä, että on hyvät työtilat ja jo nyt aika kattavasti puutyöstökoneita ja työkaluja omasta takaa ja aion jatkaa edelleen puutöiden tekemistä niin kitaroiden kuin huonekalujen osalta. Ehkä joskus valmistan niitä jopa jollekin toisellekin.
 
Nick Curry
14.02.2011 17:18:41 (muokattu 14.02.2011 17:25:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä alta 2000 euron pitäisi päästä perus pulttikaulaisesta kitarasta, jos ei Ruokankaalta (kaipa nämä muutkin "isot" nimet alkaa menemään samaan kategoriaan) tilata.
 
Ihan helppoa ei ole yli 2000 euron kitaran myyminen. Ihmiset ostavat helpommin kevyellä mielin sen teollisesti tuotetun Gibsonin kuin suomalaisen käsityöläisen yksilöllisen soittimen vaikka hinta olisi sama. Esimerkiksi Matti Nevalaisen soittimet on hinnoiteltu jopa alakanttiin. Les Paul maksaa alle 1700e, stratot ja telet 1350e. Siinä täytyy olla hyvin koordinoitu työprosessi, että pääsee omilleen. Mies tekee myös mikkejä samaan hintaan kuin tehtaat. Toivottavasti saa työstänsä elannon.
 
Itse myin juuri ensimmäisen tilaustyöni, loimukoivukantisen telen, jossa oli standardi vintage mikitys. Sain siitä 800e, mikä ei mielestäni ollut paljon käsin tehdystä asiakkaan toiveiden mukaan tehdystä kitarasta, mutta asiakas olisi saanut kaupasta vähän karumman näköisen paljon halvemmalla. Olen siis tyytyväinen. Laitan myöhemmin jonkin kuvan telestä omiin kuviini. Nyt siellä on edustettuna ensimmäinen teleni, joka muistuttaa mainittua kovasti.
 
Toinen tilaustyö, Les Paul Goldtop P90-mikeillä, on työn alla. Etukäteen sovittiin hinta 1500e, mikä on myös tyydyttävä. Jonkin huoltotyön olen myös tehnyt, mutta sellaisen hinta jää muutamaan kymppiin, kun kysymys on ollut lähinnä säätö, puhdistus- ja pikku viilaushommista.
 
Suomessa on sen verran paljon taitavia soitinrakentajia, että täällä on ostajan markkinat. Kiinalaisten kanssa tuskin kukaan kuvittelee kilpailevansa, mutta olisi mukava nähdä muusikoilla enemmän sellaisia yksilöllisiä soittimia, jollaisia ei kaupasta saa edes rahalla. Sehän kai tämän homman perimmäinen idea on.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti