Muusikoiden.net
20.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Post Fader DI Pre.ksi, but how?
1
PolkaTulk
10.02.2011 14:04:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli,
ongelma olis seuraavanlainen.
Ostin tuossa muutama kuukaus takaperin torilla jonkun aikaa pyörineen Soundcraft Spirit Live 16/4/2-tiskin, itselleni pääosin livekäyttöön ja osittain äänitysten apumikseriksi. Vaikka ei varmasti ihan ykköskamaa ookkaan, oon ollu tiskiin, equun ja soundiin oikeen tyytyväinen naurettavaan hintaansa nähden.
Kolvi pysyy hanskassa ja pari liitosta tulikin uusittua ja koko paska putsattua.
Nyt on tarjoutunut mahdollisuus tehdä pari live-äänitystä, ja vaikka studio-oloissa ongelmaa ei tietenkään ole, vaikeuttaa se live-vetojen äänitystä huomattavasti.
Eli tiskin 16.sta monokanavan kaikki direct outit ovat post-fader. Ongelmahan siitä seuraa kun monikanavaa äänittää ja livemiksaus-tilanteessa liikauttaa faderia niin kuin on ollut tapana :) .
Kysynkin enemmän tietäviltä, miten iso homma on modata kaikki nuo menemään pre-fader, mieluiten eq-n jälkeen (se kun on kytkettävissä pois) ?
Tiski on tämmöinen:
http://www.soundcraft.com/products/product.aspx?pid=14
 
Kiitokset etummaiseen käteen!
 
Pauli Lappalainen
10.02.2011 14:56:35 (muokattu 10.02.2011 14:57:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pikaisella vilkaisulla lohkokaavioon homma ei ole ihan helppo. Direct out lähdöillä on oma puskurivahvistin joka tekee samalla balansoinnin (sama vahvistinaste syöttää post fade auxia)
 
Jos jättäisi do:n balansoimattomaksi, silloin signaalin voisi kaapata ennen EQ:ta olevalta vahvistinasteelta, sama paikka joka antaa pre eq signaalin.
 
Jos innostus riittää, niin balansoimattomana tuon siis saisi onnistumaan jos vain fyysinen toteutus onnistuu jotenkin. Samaan lähtöjakkiin saattaisi saada viritettyä sekä pre että post signaalit balansoimattomina. Aikaa tuohon puukotukseen kyllä vierähtää.
 
Jos insertit ovat vapaina niin käytä niitä piuhalla jossa on liittimestä tip ja ring tinattu yhteen.
 
tmuikku
10.02.2011 16:11:19 (muokattu 10.02.2011 16:14:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jep, yhdyn edelliseen puhujaan. Helpointa on varmasti ottaa inserteistä, muuten menee vähän kikkailuksi. Kytkentäkaavio jos löytyy jostain niin sitten voipi neuvoa paremmin. Montakin vaihtoehtoa ja riippuu kytkiksestä ja piirilevyistä mikä on helpoin ratkaisu.
 
Lohkokaaviota tiiraamalla tulee äkkiä mieleen, direct outti vahvistimen sisääntulon voit muuttaa ottamaan signaalin ennen faderia. Silloin tosin AUX 3 post asetus on myös pre ;) Jos tarviit tota AUX 3 post asetusta nin kytke se samaan kun muutkin post AUXit (joutuu varmaankin katkomaan johtimia piirilevystä).
 
Jos siellä on tilaa niin rakenna ylimääräiselle piirilevylle nippu puskureita / balansoivia piirejä ja vedä signaalit vaikka EQ kytkimiltä tai mistä haluat. Tosin ylimääräisiä opareita lisätessä virrankulutus kasvaa ja mitä luultavimmin joudut modaamaan myös virtalähdettä...
 
edit. jaa, jos on sama virtalähde kuin esim 32 kanavan mallissa niin sitten riittää juice muutamalle ylimääräiselle vahvistimelle.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti