Muusikoiden.net
23.06.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vox kitaramultiefekti takkuaa - ideoita?
1
Trifon
17.01.2011 12:43:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elektroniikkaan tää varmaan liittyy..
 
Olen pari vuotta käyttänyt Vox Tonelab LE:tä (lattiamallinen kitaramultifekti). Siinä on 80 muistipaikkaa jotka on talletettu 20 pankkiin, 4 paikkaa per pankki. Pankkeja ja muistipaikkoja vaihdellaan polkemalla BANK UP / DOWN kytkimiä ja PROGRAM 1-4 kytkimiä. Eli ihan perussettiä.
 
Olen käyttänyt laitetta viikottain, mutta en kovin laaja-alaisesti. Toisin sanoen, touhnnut pitkälti ja muokkaillut asetuksia eri muistipaikoissa YHDEN PANKIN (numero 10) sisällä.
 
Ongelma on, että kun menen pois tuosta pankista 10 mihin tahansa muuhun pankkiin, signaalia ei tule enää läpi. Heti laitteen päällekytkemisen jälkeen yleensä muutkin muistipaikat toimivat hetken (alle 30 sekuntia), mutta sitten vaimenevat. Pientä rutinaa saattaa kuulua. Ääni puuttuu, näytöt ym. toimivat normaalisti.
 
Kun poljen itseni pankkiin 10, homma toimii kuten pitää. Joskus "tukossa olevat" muistipaikat ovat vähän "auenneet" kun olen koittanut tuupata niihin paljon signaalia.
 
Myös potikoissa on ollut rohinaa (hapettumista?), mutta sitä on helpottanut elektroniikan puhdistusspray. Tuntuu oudolta että signaalin reitti ulos on tukossa tolla lailla valikoivasti. Joltain hapettumiselta toi musta vaikuttaa.
 
Tulisko mieleen mitään kotikonsteja avuksi?
 
SirElwood
17.01.2011 15:55:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muistinvarmennusparisto tyhjänä?
 
Muuta ei nyt tule mieleen.
Trifon
19.01.2011 10:26:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SirElwood: Muistinvarmennusparisto tyhjänä?
 
Muuta ei nyt tule mieleen.

 
Ei taida olla erillistä muistinvarmennusparistoa tässä laitteessa. Kaikki asetukset pysyvät kyllä muistissa, mutta signaali ei tule ulos laitteesta paitsi käytetyimmän pankin neljällä ohjelmalla. Sitä toi minusta vaikuttaa.
 
Vian logiikka tuntuu oudolta, vaikkakaan en elektroniikasta oikeastaa mitään tiedä.
Luulisi että signaali joko tulee ulos tai ei tule, riippumatta mitkä prosessoinnit / muistipaikat on kyseessä.
 
Pitäiskö purkaa laite ja "uittaa" piirilevyt elektroniikan puhdistusineessa?
 
uusiipe
19.01.2011 13:09:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on SE:ssä kanssa käytössä vaan muutama ite tehty patchi, joihin olen tehnyt volapedaalin asetuksiksi 7-10. Siis muutaman desibelin nousu, normaalisti pedaali on kokonaan ylhäällä. Tehdaspatcheissa tuo yläasento on nollavola.
 
Lauluääni kuin perskarva - ohut ja epäpuhdas.
Trifon
19.01.2011 15:53:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

uusiipe: Mulla on SE:ssä kanssa käytössä vaan muutama ite tehty patchi, joihin olen tehnyt volapedaalin asetuksiksi 7-10. Siis muutaman desibelin nousu, normaalisti pedaali on kokonaan ylhäällä. Tehdaspatcheissa tuo yläasento on nollavola.
 
Jos meinaat että olis volapedaali epähuomiossa nollilla niin siitä ei ole tässä nyt kysymys. Joskus on kyllä noinkin käynyt.
 
zookiejoe
19.01.2011 20:40:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Trifon: Ei taida olla erillistä muistinvarmennusparistoa tässä laitteessa. Kaikki asetukset pysyvät kyllä muistissa, mutta signaali ei tule ulos laitteesta paitsi käytetyimmän pankin neljällä ohjelmalla. Sitä toi minusta vaikuttaa.
 
Outo vika... mutta näyttää olevan toi LE muutenkin Tonelab keskustelujen bugisin vehjes. Yleensä on piirilevy jostain rikki, kun se koppa antaa myöden ja levy joustaa sen mukana nappuloita polkiessa.
 
Vois kannattaa ainakin ottaa varmuuskopsut tai kirjotella saundiasetukset talteen noista favoriteista.
Ootko koettanu tietokoneella säätää saundeja vai teetkö ne spedusta käsin?
 
Mites jos laitat ääni kadoksissa pankissa tunerin mutelle ja sit veks virittimestä?
 
Pystytkö kopioimaan noi toimivat saundit johonkin toiseen muistipankkiin?
Toimisko ne sitte siellä uudessa pankissa?
Jos ei, niin mites all reset, eli kaikki tyhjäks ja tehdasasetukset peliin ja toimiiko pankit sitte?
 
Ja sitten noi ehdotukset loppukin...
 
"Paikallisia sadekuuroja... ja vitut!!" - Nooa, 4341 eKr
Trifon
20.01.2011 22:20:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Parina viime iltana ongelma on hahmottunut vähän tarkemmin. Häikkä liittyy vahvistimallinnoksiin.
 
Huomasin (tai tajusin), että käyttöpankkini 4 ohjelmaa toimivat, koska niissä ei ole mitään vahvistinmallinnosta käytössä. Olen käyttäny laitetta ainoastaan styrkan edessä.
 
Muiden pankkien ohjelmat eivät toimi, koska kaikissa niissä on tehtaan presetit ml. jokin vahvistinmallinnos käytössä. Saan tällaisesta pankista tervettä ääntä pihalle, kun nappaan AMP nappulasta mallinnoksen pois päältä. Sanoisin että ongelma on paikannettu.
 
Jännää on kuitenkin, että laitteen oltua hetken päällä vahvistinmallinnoksetkin heräävät pikku hiljaa eloon. Tänään näin:
- Laite päälle: vahvistinmallinnetut ohjelmat eivät toimi. Luureista ei kuulu mitään. Pyörittelen mallinnosnappulaa, eikä tapahdu mitään. Styrkkien pitäisi vaihtua ns. lennossa. Kokemuksesta tiedät että tod. näk. heräävät kohta eloon, joten toimin seuraavasti:
- Ainoastaan joku vahvistimallinnos päälle (ei muita efektejä), kaikki täysille, (mallinnoksen gainit, program level, master output level, kitara vola) ja varovasti luurit päähän. Kovaa soittoa. Jos nyt laite toimisi nyt niin pää hajoaisi. Mutta kun ei toimi niin ei vaaraa.
- Luureista kuuluu normaalia tyhjää suhinaa, mutta seassa lisäksi aivan pieni hitunen kitaran signaalista eli soitosta. Hyvin hiljaa. Rämpyttelen lisää.
- Kitaran signaali tuntuisi hieman voimistuvan. Edelleen kuitenkin lähinnä suhinaa ja röpöä. Luuri vain toiselle korvalle.
- Voimistuu, kohta alkaa tuntua että ei tohdi pitää enää luureja korvalla. Pienennän master output leveliä ettei AKG:t hajoa jos kohta tuleekin lujaa. Hakkaan kovalla kädellä särösointuja.
- Ja katso, kaulalla olevista luureista kuluu rätinää ja pauketta, kuin padot murtuisivat. Kuulen kuinka alkaa signaalia tulla läpi. Pienennän volaa ja kuuntelen, laadukas AC30 mallinnos raikaa kuten pitääkin. Pyörittelen läpi eri mallinnoksia, ja kaikki tuntuvat pelaavan normaalisti. Aikaa tähän heräämiseen kului 5-10 minuuttia.
- Soittelen. Välillä tuntuu että mallinnokset yhtäkkiä muuttuisivat huonoiksi, jotenkin tummiksi, säröisiksi ja sävyttömiksi. Sitten palautuvat. Ja huononevat uudestaan. Jne.
 
Mitä on tämmöinen? Onko mahdollista että laitteessa olevalla putkella, jota kai ainostaan vahvistinmallinnokset käyttävät, on jokin osuus asiaan? Putki lämpiää ja alkaa sitten toimia? Putken vaihto?
 
Kiitos kommenteista.
 
zookiejoe
21.01.2011 17:03:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kato onko putki kunnolla paikallaan, jos on niin sitten putken vaihto, kun kerran tolleen tekee. Jos se ei auta, niin sitten on piirissä vikaa, kylmäjuotos jossain tai joku konkka joka oireilee.
 
"Paikallisia sadekuuroja... ja vitut!!" - Nooa, 4341 eKr
Kumiankka
21.01.2011 19:51:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuntuu että ongelma ei liity tähän mutta sanotaan nyt kuitenkin... yhden Vox mallintavan kanssa kävi niin että mallinnukset alkoi saundata erityisen huonolta
 
Mulla vika oli piuhassa, kitarapiuha kitarasta mallintavaan oli mennyt jotenkin huonoksi. Vahvistimen kanssa ja piuha muussa välissä kuin missä ongelma oli ei tuonut esiin mitään ihmeellistä, piuhassa ei huomannut vikaa
 
Lennu
22.01.2011 04:05:23
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

uusiipe: Mulla on SE:ssä kanssa käytössä vaan muutama ite tehty patchi, joihin olen tehnyt volapedaalin asetuksiksi 7-10. Siis muutaman desibelin nousu, normaalisti pedaali on kokonaan ylhäällä. Tehdaspatcheissa tuo yläasento on nollavola.
 
SE:ssähän on huono just se, että pankkia vaihtaessa se laittaa aina volat täysille, vaikka kyseisen pätsin olis tallentanu volapedaalin ala-asennossa. Vihaan tuota pientä epäkohtaa.
 
"mut lennulla on se etu että se voi perustelematta pitää asioita täysin paskoina ja se silti voittaa kaikki väittelyt." -Twinkle
Schenker
23.01.2011 16:53:41 (muokattu 23.01.2011 16:55:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Schenker: Signaali menee eri "reittiä" silloin, kun vahvistinmallinnos on päällä.
Veikkaukseni on, että tällä kyseisellä reitillä signaali vuotaa johonkin, esim. huonoja liitoksia/komponentteja reitin varrella, tai mallinnospiiri ei saa virtaa kunnolla huonosta liitoksesta johtuen. Tuo signaalin voimakkuuden vaihtelu viittaisi tähän.
 
Avaa laite ja katso näkyykö epämääräisen näköisiä komponentteja/jälkiä piirilevyssä.
Voit myös suihkutella sitä putsausainetta kaikkiin jakkeihin ja potikoihin, josko se ongelma olisi jossain niistä.
 
Edit. Niin ja tietysti se putki, heiluttele varovasti, ota vaikka irti ja laita takaisin. Jos ei auta, vaihda uuteen.
 
What are You gonna do...Bleed on Me?
Trifon
24.01.2011 21:37:51 (muokattu 24.01.2011 21:39:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Schenker: Schenker: Signaali menee eri "reittiä" silloin, kun vahvistinmallinnos on päällä.
Veikkaukseni on, että tällä kyseisellä reitillä signaali vuotaa johonkin, esim. huonoja liitoksia/komponentteja reitin varrella, tai mallinnospiiri ei saa virtaa kunnolla huonosta liitoksesta johtuen. Tuo signaalin voimakkuuden vaihtelu viittaisi tähän.

 
Joku tämmöinen vika se on, tai sitten se putki. Putken saan varmaan vaihdettua itse, mutta jos ei auta niin tuskinpa itse löydän tuota "mallinnosreittiä". En ole tottunut tämmöisiä laitteita purkamaan. Katsotaan miten käy.
 
Trifon
31.01.2011 21:33:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No nyt on masiina purettu, enkä hirveästi viisastunu.
Tuolta löytyy pari kuvaa:
https://picasaweb.google.com/104509 … TonelabLESisuskalut?feat=directlink
 
- Putki tuntuu olevan tukevasti kiinni. Ajattelin jos vaihtais silti uuden.
- Huonoja juotoksia ei mun silmillä oikein löydä. Kuvassa 8 (ja 6) vois ehkä olla jotain, vai voisko? Siinä on lattaliittimen juotokset, joista lähtee "väylä(?)" putken kantojen juotoksiin. Pientä skrubua siinä, muta näyttää kuvassa pahemmalta kun on.
- AMP kiertokytkin (kuva 4) vaikutti OK:lta. Saisko tuota purettua vielä lisää?
 
Voiko laitetta testata kun putki on irti?
 
Schenker
02.02.2011 10:15:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo skrubu on vaan juotteen fluksia, ihan normaal.
 
Kannattaa nitkutella se putki irti, jos siinä on hapettunut liitos tms. Muutenkin sitä elektroniikkasprayta saa käyttää aika surutta noihin potikoihin ja kaikkiin vähänkin mekaanisiin komponentteihin.
 
Eikös se signaali mene putken läpi jokatapauksessa? Eli ei sieltä pitäisi mitään kuulua ilman putkea. En sano mitään näkemättä piirikaaviota, mutta omalla vastuulla kokeile.
 
What are You gonna do...Bleed on Me?
Trifon
02.02.2011 22:57:20 (muokattu 02.02.2011 23:02:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Schenker: Tuo skrubu on vaan juotteen fluksia, ihan normaal.
 
Joo, samaa sanoivat UralTonessa kun hain uuden putken.
 
Kannattaa nitkutella se putki irti, jos siinä on hapettunut liitos tms. Muutenkin sitä elektroniikkasprayta saa käyttää aika surutta noihin potikoihin ja kaikkiin vähänkin mekaanisiin komponentteihin.
 
Eikös se signaali mene putken läpi jokatapauksessa? Eli ei sieltä pitäisi mitään kuulua ilman putkea. En sano mitään näkemättä piirikaaviota, mutta omalla vastuulla kokeile.

En tiedä meneekö. Ehkä löydän kaavion jostain.
 
Vahvistinmallinnoksessa tämä käyttää VOXin ValveReactor teknologiaa, jota en itse yritä sen kummemmin selittää. Tuolla Picasassa on pari kuvaa jotka selventää.
Idea on siis että tässä on "oikea miniatyyri" putkipääte mallintamassa sitä mitä tapahtuu putkivahvarin päätteessä. Näin ainakin väittävät.
 
"VOX Valve Reactor delivers true tube sound
 
The power amp section on the ToneLab LE features our patented VOX Valve Reactor circuitry. This unique technology enables these units to provide the sound, feel and dynamic range that, until now, were only possible with amultitude of all-tube amplifiers. The Valve Reactor circuit uses a 12AX7 dual triode vacuum tube, a virtual output transformer and a dummy speaker circuit that simulates the reactive load of a real speaker. It reconfigures itself so that its characteristics are the same as the amps its modeling (class A, class AB, negative feedback circuit, etc.). This means that all of the nuances of the original amp model including sound, feel, distortion and presence are reproduced"
 
Jotenkin tuntuis että jos mitään vahvistinmallinnoksia ei ole käytössä, signaali ohittaa tuon Valve Reactor hässäkän. Mut en tiedä.
 
https://picasaweb.google.com/104509 … TonelabLESisuskalut?feat=directlink
 
Oli miten oli , vaihdoin putken ja ongelma pysyi ihan samana.
 
Saako tuon kuvan 4 kiertokytkimen vaihdettua helposti? Miten? Ilman juottamisia siis.
 
mhelin
03.02.2011 17:14:30 (muokattu 03.02.2011 17:14:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tutki tuon putkikytkennän ja virtalähteen (anodi- ja katodipuolen) kondensaattorit. Voisi olla että joku konkka vuotaa ja aiheuttaa ongelmia (biasointiin ym.). Tuo kiertokytkin näyttää dekodeerikytkimeltä, eli antaa jonkun nelibittisen luvun ulos kytkimen asennosta riippuen, sitä sitten mikroprosessori lukee ja vaihtaa mallinnosta. En usko että siinä on vikaa.
 
Trifon
18.02.2011 09:48:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vika hoidettu huoltoliikkeessaä kuntoon. Jossain katodipuolella oli signaalitie poikki. Jokin puristusliitin oli ehkä vähän huonosti kiinnitetty alunperin. Enää ei kuulemma hajoa siitä kohdasta.
 
Kiitos kiinnostuksesta!
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti