Muusikoiden.net
28.05.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Volume ja tone
1
Jopel
23.12.2010 15:15:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin tossa just uuden gibsonin ja ihmettelen nyt että miten ihmeessä noi volume ja tone menee? Mikäli käännän tota ylempää kauimmaista potikkaa niin äääntä tulee oli mikki missä tahansa asennossa. Mutta jos on rythm mikki niin siihen saa ääntä sillä ylemmällä kauimmaisella, sekä alemmalla lähempänä olevalla. Mikkivalitsimen ollessa keskellä sama juttu. Bridgeen saa taas volumea kummalla tahansa ylemmällä nupilla ja näyttäis siltä että noi kaks taaimmaista potikkaa vaikuttaa aina toneen huolimatta siitä mikä mikki on käytössä? Onko tää nyt ihan oikein va onko noi johdot kustu? Kun jos 2 tonea ja 2 volumea niin eihän tonea kääntämällä pitäs saada ääntä jos volume on nollassa jne? voi olla aika sekava mutta toiv joku ymmärtää..
 
Alluxzi
28.12.2010 17:11:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

siis elikkä kaks alimmaista on tallamikille, kaks ylimmäistä kaulamikille. Alimmaisen kaulan puoleinen potikka on volume ja takimmainen tone. Ylimmäisen kaulan puoleinen kaulamikin volume ja takimmainen tone. Oletettavastikkin näin?
Sitten jos sinulla on valittuna molemmat mikit kytkimestä ja kytket toisen volumen kokonaan kiinni niin menee hiljaiseksi koko kitara? Jos valittuna on vaikka tallamikki ja kääntelet ylimpia volumeita tai toneja (kaulamikin valintoja) niin silloin niiden ei pitäisi vaikuttaa.
 
Korjailkaa ihmiset jotka paremmin tietää ja selventäkää.. Olettaisin että googlettamalla tai kokeilemalla (?) selviäisi paljonkin. Näin ainakin itse sain jotenkin kiinni langan päästä miten ne menevät. Heitä joku tarkka kysymys niin niihin on helpompi vastailla, ei tule ympäripyöreitä vastauksia niinkuin minulla. :)
Ja jos joku löytäisi jonkun valmiin selityksen tai kaavion asiasta niin saattaisi olla kaikkein helpoin tajuta.
 
Jopel
28.12.2010 19:52:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo itseasiassa löysin vähän aika sitte vastauksen tähän. Ei ihme että meni sekasin kun yksi potikka ei ollutkaan tone vaan se oli tuo ns "piezo" volume. Eli kaks kaulan puoleista potikkaa oli volumet kummallekki eri mikille ja sitten alempi taaimmainen oli master tone ja sitten ylempi taaempi oli piezo volume joka siis pisti volumea vaikka molempien mikkien volumet ois nollassa. Se piezo tuo siis elektroakustisen soundin ja täytyy myöntää että ihan uskomaton akustinen soundi kun pistää piezon täysille.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti