Muusikoiden.net
22.05.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: SD JB jr. rikki? Navat.
1
moiranen
23.12.2010 01:02:50 (muokattu 23.12.2010 01:13:59)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heipä hei kaikille.

Seuraavanlaista "pulmaa" SD:n JB jr:n kanssa;

Elikkäs oli tarkoitus hieman nostella/laskeskella noita säädettäviä napapaloja jotka kyseisestä mikistä löytyy, jotta saisi kielien volume-suhteet jotakuinkin tasapainoon.

Parin navan nostamisen/laskemisen jälkeen tuloksena kuitenkin että molemmat rivit koko komeudessaan ikäänkuin putosivat pohjalle. Ja tämä tapahtui jo siis vain paria napaa säätämällä, eli en ollut vielä kaikkiin ehtinyt kajota. Voimaa ei juurikaan tarvinnut käyttää. Noo, jatkoin tästä huolimatta säätämistä, ja sain kuin sainkin kaikki navat sopiville korkeuksille. Mikki toimii ja äänenvoimakkuudet ovat mielestäni mukavassa balanssissa.

Seikka joka hivenen painaa mieltä on; että kun käännän kitaran toisinpäin, eli kansi maata kohti, niin rivistöt ikäänkuin pulpahtavat ylös, eli navat (ruuvit tässä tapauksessa) putoavat kieliin kiinni. Ja kaikki navat tekevät tämän sulassa sovussa eli riveissä, ei yksittäin tipahtele. Tämä tietenkin viittaa siihen että ne ovat samassa "levyssä" tms. kiinni. Joten en usko nostaneeni niitä liikaa. Ja jengat toimivat edelleen, eli ovat selvästi vastakappaleessa vielä kiinni, mutta olisiko vastakappale sitten irronnut tuosta mikin kuoresta? sitä en tiedä.

Ilman kieliä en ole vielä päässyt kokeilemaan kuinka paljon ne todellisuudessa sieltä ylös tulevat. Joulupukki saa luvan tuoda kieliä niin pääsen tämänkin toteamaan, ja samalla tekemään mahdollisia huoltotoimenpiteitä, jos mitään vaan on tehtävissä, sillä mikkihän on "suljettu", eli en pääse sisälmyksiin käsiksi.

Ja kuten sanottu, mikki toimii ihan ok, mutta toki tämmöinen seikka pistää surettamaan ja miettimään, josko sittenkin olen sen itse käpälöinyt "rikki". Jos näin on päässyt käymään, niin kyllä todella herkästi meni, ja säädettäviksihän ne olivat tarkoitettu. Aloittelija kun vielä olen, niin soittaminen ei suinkaan missään performanssin tasolla ole, eli kitara pysyy sylissä/hihnalla lähes paikallaan, eikä täten mikin sisälmykset liiku.

Kitara kyllä menossa jossain vaiheessa nauhojen hiontaan niin siinä samalla voisi ammattimies tuota vilkaista, mutta ei vielä ajankohtaista taloudellisen tilanteen vuoksi, niin mielelläni tekisin itse kaiken mihin vain pystyn.

Kellään tapahtunut vastaavaa ko. mikin tai muiden mikkien kanssa?
Saitteko kenties tämän ilmiön pois päiväjärjestyksestä?

(Toivottavasti tekstistäni ilmeni pulmani ja huoleni. Kielioppi/sanajärjestykset eivät vaan meikäläisellä aina suju, siitä pahoittelut).

Kiitos ja kuittaus!

Ystävällisin terveisin; Turkka
 
Edit: En ihan satavarma ole tuliko aiheeni oikealle alueelle, jos ei niin pyytänen anteeksi.
 
kbrown
23.12.2010 04:10:00
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En tunne ko. mikkiä enkä sen rakennetta, mut kyl muakin häiritsisi, jos navat tuolla lailla liikkuisi. Toisaalta jos se kerran toimii ja olet soundiin tyytyväinen, niin mikä estää laittamasta pari tippaa pikaliimaa pitämään palaset paikallaan? Vähän pirkka-purkka-ratkaisu, mut mitä sitten? :)
 
-- // K
moiranen
23.12.2010 07:43:08 (muokattu 23.12.2010 11:57:52)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sehän voisi toimiakkin. Ja johonkin ton tyyliseen ratkaisuun varmasti päädynkin, ellen saa asiaa hoitoon muutoin. Ja eihän sitä liimaa tms. siihen kamalasti tarvitsisi että pysyisivät kurissa. Napoja en mielelläni liimais, kun pääsisi käsiksi siihen vastakappaleeseen =/. Pirkka-ratkasut on ihan jees, kuhan kuulostaa ja tuntuu samalta, eikä tarvitse toistaa operaatiota joka päivä. Visuaalinen ilme on mulle tois-sijainen asia, tässä tapauksessa ei kyllä edes ilmeeseen vaikuta.
 
Teksti kirjoitettu väsyneenä ja hieman ärtyneenä, koska ko. ilmiö pisti kieltämättä sapen lämpenemään. Täten aloinki epäilemään omia sanojani siitä että toimiiko tuo sittenkään niinkuin on tarkoitus. Pitänee kotona testailla vahvistimen läpi ajan ja ajatuksen kanssa. Viimeksi toimi kivasti, mutta enpä tullut vertailleeksi muihin mikkeihin, lähinnä onko äänenvoimakkuuksien suhteen kovia eroja. Jos voimakkuuksia en saa mikkien korkeutta säätämälläkään vastaamaan kutakuinkin toisiaan, niin epäilykseni senkuin kasvavat.
 
Jos se napojen "vastakappale" on tosiaan irronnut kuoresta, niin kuten sanottua meni kyllä todella helposti. Tässä suhteessa pieni pettymys ko. mikki, näin kestävyyden kantilta. Muuten varsin oiva peli. Jahka pääsen kotiin niin tarkistan vielä mahd. takuun voimassaolon, jos vaan kuitin löydän, urpo kun olen enkä niitä säilö mihinkään tiettyyn kansioon/lokeroon :<
 
-Turkka
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti