Muusikoiden.net
24.04.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: passiivisen A/B/Y -boxin rakennus
1
efunkelist
20.12.2010 21:33:18
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on volumepedaalissa normiulostulon lisäksi "tuner out" joka ohittaa volumesäädön - ajattelin että voisi olla kiva saada delaypedaali rinnankytkentään pedaalilaudassa. Tähän tarvitsisin ABY-boxin, voiko sen tehdä ihan vain jakeilla suoraan vai tarviiko sinne mitään aktiivista vahvistusta laittaa mihinkään väliin?
 
Spedut olisi kytketty siis siten että kitara tulee volaspeduun kiinni ja siitä tuner-out-liitännästä jatkuu signaaliketju tavallisesti kohti boxin A-jakkia. Volan ulostulosta menisi delay-pedaalille signaali ja siitä boxin B-jakille ja Y:stä signaalia jatkettaisiin vahvistimen suuntaan.
 
Tai oikeastaan koko boxinhan voisi korvata piuhallakin.
Hm. Voisinpa siis jämälaatikosta rakentaa moisen piuhan ja kokeilla suoraankin tätä, mutta delaypedaali on tilauksessa ja saan sen vasta helmi-maaliskuussa. Sitä ennen ehtisi hyvin spekuloida ja rakentaa tällaista aparaattia :)
 
"Tauko on vahvin nuotti" - Carlo Magi (1980-2008)
gasser
21.12.2010 21:38:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Älä ihan pelkällä piuhalla kytke ulostuloja toisiinsa, ei välttämättä tykkää lelut siitä. Pistä pari, vaikkapa 10k, vastusta sinne lisäksi. noin: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/5a/Passive_Mixer.jpg
 
-?-
kbrown
21.12.2010 23:07:07 (muokattu 21.12.2010 23:13:48)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

gasser: Älä ihan pelkällä piuhalla kytke ulostuloja toisiinsa, ei välttämättä tykkää lelut siitä. Pistä pari, vaikkapa 10k, vastusta sinne lisäksi. noin: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/5a/Passive_Mixer.jpg
 
Tätä minäkin meinasin sanoa, mut en aivan hahmottanut kytkentä-ideaa. Ei kai tuossa muuta ole kuin se, että signaali saattaa heiketä, kun sitä kuormittaa sekä vahvistin, että vol+delay yhdistelmä.
 
-- // K
gasser
22.12.2010 00:13:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu ja mä oletan nyt, että volaspedu on jollain tapaa aktiivinen/puskuroiva. Passiivikaasulla toi mun esittämä kytkis ei oikein toimi nätisti, vaan kuormittaa liikaa ja yhdistelmä muuttuu pahimmillaan oskillaattoriksi. Simppeli fettibufferi tuner-out:in jälkeen ratkaisee tämän ongelman. Tai boosteri tai mikä vaan ei true bypass-spedu. Mikseriähän tässä ollaan niinkuin tekemässä, eli ei mitään ihmettä kuitenkaan. Tapoja on monia.
 
-?-
efunkelist
22.12.2010 07:06:48
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, kiitos.
Tosiaan tavallaan siis kaksikanavainen passiivinen mikseri tarpeen. Kas kun en taas itse oivaltanut :) Sillä hakusanalla löytyy taas lisää skemoja avuksi.
 
Volaspedu on passiivista mallia.
 
Yksi hauska tie olisi myös hommata joku reverb/chorus/tms pedaali joka osaisi ottaa stereota sisään ja antaa monoa ulos - mutta juuri tuohon kohtaan ketjua en kaipaisi mitään muljutinta vaan haluaisin pitää soundin sen suhteen kuivana.
 
"Tauko on vahvin nuotti" - Carlo Magi (1980-2008)
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti