Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Torres Bluerock 40W
1 2
kbrown
29.11.2010 17:39:11
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kun kerran taalla Lontoossa asustelen, niin paatin kayttaa tilaisuutta hyvakseni ja kavin tapaamassa herra Barry Vysea (www.torresamps.com) ja testaamassa hanen demovahvistimia. Kerrassaan antoisa vierailu. Paljon tuli opittua uutta nahtya monenlaista vahvistinta sisalta ja ulkoa. Paadyin tilaamaan Bluerock 40W rakennussarjan ilman koteloa ja kaiuttimia. Tarkoituksena on tehda nuppiversio ko. vahvistimesta.
 
Aikaa tahan projektiin varmasti palaa, kun en ole aiemmin moista laitosta vasannyt (tama ei ole sielta helpoimmasta paasta). Mutta valmiin vahvistimen nahneena ja tietaen, etta asiantunteva apu on lahella olen varma etta selvian hommasta.
 
Paivittelen tanne sita mukaa, kun homma etenee. Nyt viela odottelen paketin saapumista :)
 
Tassa kuvaus ko. vahvistimesta:
 
"Classic twin channel amp built using 40W, 4x6V6 output section. The amp features clean Fender-style normal channel and contrasting over-driven lead. Standard features include valve rectifier, foot-switchable channels, normal and higher gain inputs, full tone controls on both channels, lead and dual master, reverb. The amp features 4x6V6 output valves cathode biased for the warm tones characteristic of class A. Other features include parallel Efx loop with blender, bright switch on clean, fat and presence on lead. This is a most flexible amp; the power can be reduced to 20 Watts with removal ot two output valves and to 10 Watts with substitution of 6K6s for 6V6. 2x12 Tweed cab with twin Jensen C12R speakers"
 
-- // K
kbrown
15.12.2010 17:57:45
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pakko vuodattaa...
 
Tama projekti alkoikin mielenkiintoisesti. 1.12. sain tiedon, etta paketti on valmiina ja kuriiri noutaa 3.12. ja toimittaa lauantaina 4.12. niinkuin sovittiin. Koko paivan odottelin, mutta ketaan ei kuulunut eika nakynyt lauantaina. Kukaan ei soittanut eika mitaan lappuja jatetty postilaatikkoon.
 
Kuriirin sivuilta luin, etta heilla on huonojen kelien takia ollut viivastyksia ja etta normaalisti yrittavat toimittaa seuraavana tyopaivana uudelleen. Jain siis maanantaina pois toista odottelemaan uudelleen: Sama homma. Ei ketaan...
 
Lahettaja jo sitten soittikin jossain vaiheessa ja ihmetteli, kun hanen paketin seuranta nayttaa epaonnistunutta yritettya toimitusta seka lauantaina, etta maanantaina. No eipa ainakaan minulle ole yritetty toimittaa. Aloimme sitten selvittamaan asiaa... Huonolla menestyksella...
 
Torstaina 9.12. lahettaja kertoi, ettei saa yhteyytta kuriiriin puhelimella eivatka he vastaa sahkoposteihin. Itsekin lahetin heille sahkopostia, mutta en saanut vastausta. Han kertoi kuitenkin nakevansa, etta paketti on aikataulutettu uudelleentoimittamista varten ja toivoi, etta se tulisi lauantaina 11.12. niinkuin han oli sahkopostissaan ohjeistanut. Sama homma. Kukaan ei tullut...
 
Sunnuntaina lahettaja soitti uudelleen ja kertoi, etta seurannan mukaan pakettia olisi yritetty toimittaa perjantaina ja sitten lauantaina yolla kello 01:00 takaisin lahettajalle?!? Tamakaan ei tietenkaan pida paikkaansa.
 
Eilen han soitti taas ja sanoi, etta seurannan mukaan paketti on nyt toimitettu. Ensimmaisena kysyin, etta mihin? Voi herranjee, etta voi olla vaikeaa. Pari kertaa jo olen naapureillekin kirjoittanut kirjeita kysyakseni, olisivatko he vastaanottaneet paketin tai tietaisivatko he mitaan kuriirin liikkeista.
 
Melko aseettomana tassa mennaan. Ei auta kuin odotella. Jossain vaiheessa aion vaatia joko uuden paketin toimittamista tai rahani takaisin. Eihan tammonen nyt minun vastuulla ainakaan voi olla...
 
-- // K
Pavezer
15.12.2010 18:58:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nämä on kyllä ihania tarinoita. Mulla oli kerran kitara matkalla UK:sta Suomeen 2,5kk. Lähetysseurannassa paketti oli kirjattu Turussa tulliin, jonka jälkeen seuraavana yönä joskus 04:30 oli kirjattu: "Not imported; Damaged" tms, odottelin vähän aikaa kotona että mitähän lastua sieltä saapuu, mutta mitään ei kuulunut. Lähetysseuranta näytti muutaman päivän päästä että paketti on Saksassa. Aloin sitten selvittelemään asiaa ja kun myyjäfirman (noutaa kotoa) postipalvelu oli eri kuin itse rahtifirma rajojen yli, niin selvittely meni ihan älyttömäksi sotkuksi. Vaihdeltiin sähköposteja lähes päivttäin ja vaikka myyjän postipalvelu oli laittanut kyselyä rahtiin, niin oli äärettömän hankala saada mitään edistystä asiaan. Paketti näytti makaavan Saksassa tuon Damaged-ilmoituksen jälkeen. Jotenkin ihmeellisesti myyjä sai keploteltua asian niin että sain suoraan s-postiyhteytden rahtifirmaan (en nyt muista mikä se oli, TNT tai vastaava. ) ja siellä joku henkilö selvitteli asiaa ja ihmetteli itsekin että mitä helvettiä on oikein meneillään. Jossain heidän omassa systeemissään paketti ei ollut edes kirjautunut Saksassa, mutta samalla seurantanumero asiakkaan palvelussa näytti sijainniksi Saksan. Eräänä päivänä sain lyhyen sähköpostin, jossa todettiin että asia kunnossa ja pakettinne saapuu pian. Parin päivän päästä soi ovikello ja kitara tuli ehjänä perille, ehjässä paketissa. Onneksi kyseessä ei ollut mikään tulipalokiire tai ihmeemmin arvotavara - ihme itsessään kuitenkin on se että oma kärsivällisyys säilyi :D
 
Onnea matkaan :)
 
Kun ei muuten, niin sitte tehään ite.
kbrown
23.12.2010 00:35:59
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noniin. Paketti on viimein löytänyt tiensä oikealle omistajalle ja kaikki näyttää ehjältä. Tämän vuoden puolella en tosin ehdi projektia aloittaa. Tämän verran oli rojua paketissa:
 
http://www.facebook.com/photo.php?p … 31977109&l=4f3f86afc7&id=1348936597
 
-- // K
kbrown
09.01.2011 22:20:09
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vihdoin sain hyräytettyä kasauksen käyntiin. Tässä vähän kuvia:
 
http://www.facebook.com/album.php?a … =2100148&id=1348936597&l=d767d42c1e
 
Lisäilen tuonne kuvia sitä mukaa, kun homma edistyy. Mekaaninen asennus on jotakuinkin tehty. Seuraavaksi on vuorossa juotossulkeiset :)
 
Jonkun verran on joutunut tekemään "yllättäviä" metallihommia ja hommaamaan puuttuvia ruuveja, muttereita jne, mutta yleisesti ottaen paketti tuntuu olevan ok.
 
Kysymyksiä, kommentteja ja ehdotuksia saa laittaa :)
 
-- // K
kbrown
19.01.2011 13:15:04
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Homma edistyy hitaasti ja epävarmasti :P Muutama kuva lisätty em. kuva-albumiin. Tähän asti eteen on tullut muutama puuttuva ja jokunen väärä komponentti ja tukku virheitä/epäselvyyksiä dokumentaatiossa ts. hyvä tästä tulee :) Virrat käytin jo sisässä, kun sain teholähteen valmiiksi. En kyllä suosittelisi tätä ainakaan ensimmäiseksi projektiksi kokemattomalle harrastelijalle...
 
-- // K
kbrown
20.01.2011 19:26:42 (muokattu 20.01.2011 19:29:44)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Paketissa oli 500mA 250V sulake ja sille pidike, mutta sita ei ole kuitenkaan kuviin piirretty. Oletan etta sen on tarkoitus olla HT sulake? Hiukan tosin ihmetyttaa tuo 250V, kun HT avoimessa piirissa on noin 370V.
 
Kysymys 1: Kayttaisitteko tuollaista sulaketta HT sulakkeena?
 
Kysymys 2: Mihin valiin se tulee asentaa? Heti tasasuuntauksen (putki) jalkeen vai keinties standby kytkimen ja/tai kuristimen jalkeen?
 
Kysymys 3: Onko mitaan ratkaisevaa syyta, minka takia sulake tulisi tai ei tulisi asentaa ollenkaan?
 
-- // K
SirElwood
20.01.2011 19:42:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kbrown: Paketissa oli 500mA 250V sulake ja sille pidike, mutta sita ei ole kuitenkaan kuviin piirretty. Oletan etta sen on tarkoitus olla HT sulake? Hiukan tosin ihmetyttaa tuo 250V, kun HT avoimessa piirissa on noin 370V.
 
Kysymys 1: Kayttaisitteko tuollaista sulaketta HT sulakkeena?

 
Kyllä.
 
Kysymys 2: Mihin valiin se tulee asentaa? Heti tasasuuntauksen (putki) jalkeen vai keinties standby kytkimen ja/tai kuristimen jalkeen?
 
Laittaisin varmaan heti putken jälkeen.
 
Tai siis jos valita saisi, niin laittaisin kaksi sulaketta, yhden molempiin anodikäämin päihin.
 
Kysymys 3: Onko mitaan ratkaisevaa syyta, minka takia sulake tulisi tai ei tulisi asentaa ollenkaan?
 
Ei.
kbrown
23.01.2011 16:07:05
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia. Laitoin sen heti putken jälkeen.
 
Kylläpä on muuten virheitä kuvissa. Kokoajan tulee eteen lisää, mitä pidemmälle pääsen. Tuntuu et ne on ensin tehny yhden vahvistimen, sitten läjän variaatioita siitä plus tukun lisäominaisuuksia. Sitten kaikki on yritetty ahtaa samoihin kuviin ja kun esim putkien määrä vaihtelee, niin välillä menee puurot ja vellit sekasin. Täytyy vaan toivoa, että mun maalaisjärki riittää tän selvittämiseen. Alkaa jo hirvittään laittaa sähköjä tähän enää :)
 
Onneksi otin valokuvia valmiista laitteesta...
 
-- // K
kbrown
24.01.2011 11:58:29
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

H-hetki lahestyy. Osa potikoista viela johdottamatta. Sitten paasee testaamaan, pysyyko sahkot siella, missa pitaa :)
 
Onko muuten mitaan haittaa, jos testaan ja mittailen, etta anodijannitteet jne menevat oikeisiin paikkoihin ilman etu- ja paateputkia ensin? Toki lukemat ovat mita ovat, mutta haluaisin saada jonkunlaisen varmuuden, ennenkuin poksautan putket.
 
-- // K
SirElwood
24.01.2011 12:02:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kbrown: Onko muuten mitaan haittaa, jos testaan ja mittailen, etta anodijannitteet jne menevat oikeisiin paikkoihin ilman etu- ja paateputkia ensin? Toki lukemat ovat mita ovat, mutta haluaisin saada jonkunlaisen varmuuden, ennenkuin poksautan putket.
 
Ehkä on ehkä ei. Jännitteet tulevat olemaan ainakin jonkinverran suuremmat ilman putkia. Jos siellä on täpärästi mitoitettuja konkkia (lähinnä virtalähteessä), saattaa niiden jännitteenkesto ylittyä.
kbrown
27.01.2011 11:59:21
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noniin... Sahkot pysyi sisalla seka ilman putkia etta niiden kanssa. Tosin vahvistimen toiminta oli muuten hiukan kyseenalaista :P Ainoastaan lead -kanavasta kulki signaali vaivalloisesti lapi. Alkuun hieman kovempaa ja sitten se hiipui pois lahes kokonaan. Taytyy diagnosoida ja tarkistella kytkennat tarkemmin kun on taas aikaa, mutta jos tallainen hiipumis -oire jollekin jotain kertoo, niin saa toki heittaa vinkilla :)
 
-- // K
kbrown
31.01.2011 00:44:58
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sain kuin sainkin toimimaan. Yksi kytkentä puuttui ja pari muuta meni väärille putkille. Nyt toimii kaikki ominaisuudet. Tosin pitää vielä vähän tarkistella, olenko kytkenyt potikat oikeinpäin, kun esim master vol antaa herkästi melko kovan volumen (vai onko tämä normaalia?).
 
-- // K
Wespa
06.02.2011 16:17:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kbrown: Tosin pitää vielä vähän tarkistella, olenko kytkenyt potikat oikeinpäin, kun esim master vol antaa herkästi melko kovan volumen (vai onko tämä normaalia?).
 
No jos Fender kerran on vahvaimen jonkinasteisena esikuvana niin sittenhän tuo on suorastaan oletus. :D Onko potikka logaritminen vai lineaarinen? Jos lineaarinen niin vaihto samanarvoiseen mutta logaritmiseen saattaa auttaa..
 
"Malmsteen and I broke up over religious reasons... He thought he was God, and I didn't agree... Blackmore's God!" - Joe Lynn Turner
kbrown
06.02.2011 18:40:33
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Potikka on kyllä logaritminen, mutta se on 1Mohm, kun sen pitäisi olla 500k. Ei tuo nyt niin haittaa. Vaihdetaan, kunhan löytyy sopiva oikeankokoinen joskus...
 
Enemmän häiritsee pienillä volumeilla kuuluva pörinä (ei kuulosta 50Hz huminalta), joka häviää, kun volat kääntää täysille... Oskilloskooppi on tilauksessa ts. vielä en pääse mittailemaan, mistä on kyse...
 
Skooppia odotellessa suunnittelen ja rakentelen boxin tuohon ympärille :)
 
-- // K
kbrown
18.02.2011 17:58:15 (muokattu 19.02.2011 02:33:31)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Skooppi ( www.dpscope.com ) saapuikin USA:sta nopeammin kuin osasin odottaa. Hyvältä peliltä vaikuttaa muuten, paitsi että kanava-inputteihin todennäköisesti lisään kytkimillä ohitettavan decoupling konkan, että voi mitata esim DC rippeliä ilman liian kovia potentiaalieroja skoopin sisällä...
 
Tuo aiemmin kuvailemani pörinä on 100Hz ja kuuluu siis vaikka kaikki hanikat on vahvistimesta nollissa. Ainoa, mihin se reagoi on Master Volume (PPIMV). Pörinä siis häviää, kun Master Vol on taysilla. Muiden potikoiden asennolla ei ole vaikutusta pörinään, paitsi presence muuttaa sen soundia hieman, kun MV on jossain min ja max välillä.
 
Voisiko kyseessä olla juuri tuo mainitsemani DC rippeli (en siis tätä ole vielä pystynyt mittaamaan), joka jotenkin kumoutuu takaisinkytkennän kautta, kun volumea kääntää isommalle kasvaa?
 
EDIT: Nyt sain rippelitkin mitattua ja hommassa on vaan entistä vähemmän järkeä :P Kirjottelen paremmin myöhemmin, kun saan skooppikuvat nettiin...
 
-- // K
kbrown
22.02.2011 00:48:36
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noniin. Skooppikuvat on ladattu. Osaako joku sanoa näiden perusteella jotakin:
 
Standby DC rippeli (AC-komponentti) mitattuna virtalähteen ensimmäisestä filtterikonkasta:
http://www.spellboundfx.com/kb/DC_ripple_standby.jpg
 
Operation DC rippeli. Sama mittapiste. Selkeä kasvaminen nähtävissä, mutta kun ei ole vertailukohtaa, niin en osaa sanoa onko normaalia vai ei:
http://www.spellboundfx.com/kb/DC_ripple_operation.jpg
 
Sitten lähtösignaali kaiutinlähdöstä mitattuna. Ensin minimivolumella, joka siis pörisee:
http://www.spellboundfx.com/kb/buzz_min_vol.jpg
 
Sitten maksimivolumella. Käppyrä meni villiksi, mutta tämä ei siis kuulu kaiuttimista juuri mitenkään:
http://www.spellboundfx.com/kb/buzz_max_vol.jpg
 
En ymmärrä...
 
-- // K
Sax-pappa
22.02.2011 11:55:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kbrown: Noniin. Skooppikuvat on ladattu. Osaako joku sanoa näiden perusteella jotakin:
 
Standby DC rippeli (AC-komponentti) mitattuna virtalähteen ensimmäisestä filtterikonkasta:
http://www.spellboundfx.com/kb/DC_ripple_standby.jpg
 
Operation DC rippeli. Sama mittapiste. Selkeä kasvaminen nähtävissä, mutta kun ei ole vertailukohtaa, niin en osaa sanoa onko normaalia vai ei:
http://www.spellboundfx.com/kb/DC_ripple_operation.jpg
 
Sitten lähtösignaali kaiutinlähdöstä mitattuna. Ensin minimivolumella, joka siis pörisee:
http://www.spellboundfx.com/kb/buzz_min_vol.jpg
 
Sitten maksimivolumella. Käppyrä meni villiksi, mutta tämä ei siis kuulu kaiuttimista juuri mitenkään:
http://www.spellboundfx.com/kb/buzz_max_vol.jpg
 
En ymmärrä...

Minimivolumella siinä on selvä 50Hz hurina (taajuus siis puolet 100Hz rippelistä), jossa ratsastaa päällä pientä häiriötä.
Maksimivolumella vahvistin näyttää värähtelevän jollain hyvin korkealla taajuudella, joka oskilloskooppikuvassa aika tehokkaasti peittää muut ilmiöt.
 
kbrown
25.02.2011 21:37:26
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Merkillistä. Tuo pörinä ei kuulosta 50Hz siniaallolta. Vielä enemmän ihmetyttää, että tuo mainitsemasi koreataajuuksinen värähtely ei kuulu kaiuttimista oikeastaan ollenkaan.
 
Skoopilla kun katsoo live FFT -kuvaa ja kääntelee master volumea ylös ja alas, niin 100Hz piikki siellä eniten reagoi. Onko tuommoinen noin 1.4VAC rippeli missään järkevissä rajoissa?
 
Muitakin ideoita ja vaihtoehtoja vastaanotan mielelläni...
 
-- // K
Sax-pappa
27.02.2011 09:57:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kbrown: Merkillistä. Tuo pörinä ei kuulosta 50Hz siniaallolta. Vielä enemmän ihmetyttää, että tuo mainitsemasi koreataajuuksinen värähtely ei kuulu kaiuttimista oikeastaan ollenkaan.
Eihän se pörinä olekaan puhdasta siniaaltoa. Siinä on kuitenkin pohjalla vahva 50Hz taajuus.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti