Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Djemben rakennus
1
teemuite
02.11.2010 12:13:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Morjens.
Rupesin miettimään että ois siisti koittaa rakentaa ite tuommonen djemberumpu. Eli siis jos sais vaikkapa haapapölkyn niin siitä koittais kaivertaa. Oottekko rakentannu ikinä tuommosta? Miten luulette, toimisko haapa materiaalina vai oisko joku muu parempi? Kiitti etukäteen vastauksista, Teemu
 
heavy
02.11.2010 16:09:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Koulussa tekivät noita sillälailla että, lankusta sahasivat rummun muotosia palasia ja niihin oikee kulma niin että ne palat muodostaa ympyrän. palat liimauseen ja sorvilla pinta siistiksi.
olipa epäselvä selostus, toivon mukaan ymmärsit.
 
www.myspace.com/nitroxpressmusic
teemuite
02.11.2010 18:26:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, mietin että tuokihan ois mahollisuus. Nuinhan ilmeisesti esim. Remon rummutki tehty? Mutta himottais vaan tehä semmonen originelli eli semmonen kaiverrettu. Eti siis muuten mutta ois mielenkiintosta kokeilla että miten onnistuu:) Mutta pitää kattoa ja miettiä. Lähinnä vaan pohdiskelen tuota kestävyyttä, miten vaikkapa haapa tai leppä käyttäytyy jos sen kaivertaa ontoksi?
 
Vinossa on vino ja suora on suora, pinossa on pino ja huo...lestuttavan ennakoitavaa on kaikki mitä aiot sanoa. -P-Lassila
MPU
02.11.2010 21:05:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eti sellainen keskeltä lahonnu niin et tartte niin paljoa kaivertaa. Jos se on kuivunu ilman halkeiluja niin kaipa se sit kestää halkeilematta kasassa.
Marko
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
teemuite
02.11.2010 22:30:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MPU: Eti sellainen keskeltä lahonnu niin et tartte niin paljoa kaivertaa. Jos se on kuivunu ilman halkeiluja niin kaipa se sit kestää halkeilematta kasassa.
Marko

 
Jess just tuota mietin samaa. Nyt ku vielä keksii millä kannattais lähtä työstämään, taltat ja esim. kuksan tekoon tarkotetut kovelit voi olla vähä pieniä...Mutta kyllä tää tästä, suunnitteluasteellahan vielä ollaan mutta ois kyllä mahtava projekti toteutettavaksi. Katellaan, koitan päivitellä tätä ketjua jos/kun rumpuprojekti alkaa ja etenee
 
Vinossa on vino ja suora on suora, pinossa on pino ja huo...lestuttavan ennakoitavaa on kaikki mitä aiot sanoa. -P-Lassila
gasser
02.11.2010 23:37:58 (muokattu 02.11.2010 23:40:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

teemuite: Jess just tuota mietin samaa. Nyt ku vielä keksii millä kannattais lähtä työstämään, taltat ja esim. kuksan tekoon tarkotetut kovelit voi olla vähä pieniä...Mutta kyllä tää tästä, suunnitteluasteellahan vielä ollaan mutta ois kyllä mahtava projekti toteutettavaksi. Katellaan, koitan päivitellä tätä ketjua jos/kun rumpuprojekti alkaa ja etenee
 
Moottorisahalla suurimmat linjat ja puutarhatyökalusta/vasarasta/jostain muusta muokkaat ja teroitat tuon tapaisia työkaluja: http://www.youtube.com/watch?v=49P1yFQUlmo&feature=related Tai sitten iskän pilkkikairalla rykäset kolon? :)
 
-?-
Murgo
03.11.2010 05:31:17 (muokattu 03.11.2010 05:33:08)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

gasser: Moottorisahalla suurimmat linjat ja puutarhatyökalusta/vasarasta/jostain muusta muokkaat ja teroitat tuon tapaisia työkaluja: http://www.youtube.com/watch?v=49P1yFQUlmo&feature=related Tai sitten iskän pilkkikairalla rykäset kolon? :)
 
Niitähän on sellaisia ns. pönttösorveja (oikeasti porakone koska terä pyörii ja työkappale pysyy paikoillaan) joilla tehdään linnunpönttöjä poraamalla pölkkyjä ontoksi, noita on muistaakseni joskus näkynyt jossain maa- ja metsätalousalan messuilla yms. missä ihmiset ovat saaneet porauttaa omia pölkkyjään.
 
Djembessä taitaa tosin se läpimenevä reikä olla aika pieni joten melko paljon jäisi silti vielä koverrettavaa porauksen jälkeen.
 
Yksi mahdollisuus olisi mahdollisimman isolla puukairalla (esim. hirrentapituskaira tms.) porata reikää vieriviereen sopivassa kulmassa ja sopiviin syvyyksiin jotta saadaan karkea muoto ja sitten jollain kourutaltalla viimeistellä pinta sileäksi.
 
Moottorisahalla/sähköketjusahalla varmaan itse myös lähtisin karkeatyöstöä tekemään mutta edellyttää kokemusta ko. välineen käytössä, muuten tulee rummusta äkkiä susi ja voipa puuseppäkin ottaa osumaa jos huonosti käy.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
Pauli Lappalainen
03.11.2010 08:41:40 (muokattu 03.11.2010 08:42:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuommoinen Fein Multimaster saattaisi olla oiva työkalu moiseen koverrushommaan pönttösorvilla ajetun aihioreiän jälkeen:
 
http://www.fein.de/fein-multimaster/fi/fi/media/multimaster_video.php
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti