Muusikoiden.net
20.06.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mikrofonin uudelleenmagnetisointi?
1
ode4
13.10.2010 16:47:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi!
 
Olen tässä turhastellut kitarasaundieni kanssa jo aikoja, ei lähestulkoon minkään laista sustainia ja erittäin mutainen ja alhainen output. Nyt päätin ohittaa elektroniikan ja kytkeä tallamikin suoraan kiinni ulostuloon, ei vaikutusta. Piuhoitukset on kyllä oikein ja mittasin resistanssin mikistä (Seymour Duncan SH-4): tulokseksi antaa valmistajankin lupaaman 16,4k.
Tutkin hieman netistä, mistä voisi johtua ja törmäsin juttuun, joka kertoi mikkien magnetisoinnin katoamisesta. Kuulosti kyllä tutulta nuo oireet. Onko kellään mitään kokemusta vastaavasta?
Jos tämä tosiaan on syy, niin voikohan mikkiä uudelleenmagnetisoida, tai mahdollisesti vaihtaa uutta magneettia sisälle..?
 
fox
13.10.2010 16:58:12
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ode4: Moi!
Jos tämä tosiaan on syy, niin voikohan mikkiä uudelleenmagnetisoida, tai mahdollisesti vaihtaa uutta magneettia sisälle..?

 
Molemmat kyllä onnistuu, humpparissa jopa suht helppoa esim. vaihtaa erilainen magneetti, tai samanlainen "tuoreempi". Ei ne kyllä ihan radikaalisti tuota magneettisuutansa pura, paitsi kuumuudessa tai jossain voimakkaan magneettikentän vaikutuksesta. Jos se vaan on muuten "ei-niin-sopiva" mikki? =)
Paha sanoa, mutta kysymykseen siis tuollanen vastaus, että molemmat onnistuu...
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
ode4
13.10.2010 17:31:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fox: Molemmat kyllä onnistuu, humpparissa jopa suht helppoa esim. vaihtaa erilainen magneetti, tai samanlainen "tuoreempi". Ei ne kyllä ihan radikaalisti tuota magneettisuutansa pura, paitsi kuumuudessa tai jossain voimakkaan magneettikentän vaikutuksesta. Jos se vaan on muuten "ei-niin-sopiva" mikki? =)
Paha sanoa, mutta kysymykseen siis tuollanen vastaus, että molemmat onnistuu...

 
Joo itseänikin kyllä ihmetyttää, että miten olisi päässyt magneettisuus purkautumaan, mutta en vain millään keksi muutakaan selitystä. Toimii siis niin huonosti, että on käytännössä soittokelvoton; ohuin kieli kuulostaa cleanilta 2mm plekulla repien gainit asennossa: brutal. :D Sustaininkin kuulee akustisena melkein pidempään kuin vahvarista.. :(
 
Kämis
13.10.2010 17:59:59 (muokattu 13.10.2010 18:04:32)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

AlNiCo magneetit kadottavat magneettisuuttaan pikuuhiljaa ja vieläpä aika helpostikkin. Iskut, tärähdykset, lämpötilan muutokset, lähelle tuodut metalliesineet ja magneetit (esim. kaijuttimen magneetti, styrkkarin muuntajat) ja mikähän muu vielä, syövät magneettisuutta pikku hiljaa. Ja sitten sanotaan, että saundi lämpenee jne mikin vanhetessa ..
Tästä syystä AlNiCo magneetit myydään yleensä magneettomina ja ne magnetisoidaan/varataan mieluiten vasta asennuksen (mikin kokoamisen) lopuksi.
 
Sauvamagneeteja voi varata esim. kahdella voimakkaalla "rare earth metal" kuten neodym-magneeteilla kuten tuossa Steward MacDonaldin jutussa tehdään. Humpparien magneettilevyjen magnetisoinnista ei puhuta mitään. Vaatikohan nuo isot magneettilaatat niin ison (leveän) magneetin että koko latta on varmasti megneettikentässä ?
 
http://www.stewmac.com/shop/Electro … ickup.html?tab=Instructions#details
 
Fisher
14.10.2010 11:03:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ode4:mittasin resistanssin mikistä (Seymour Duncan SH-4): tulokseksi antaa valmistajankin lupaaman 16,4k.
 
Miten tuo resistanssi muuten mitataan?
Yleismittarilla, mutta mitä pitää pistää mihinkin ja mitä pitää mittarissa tehdä?
 
-Late
 
ode4
14.10.2010 11:55:09 (muokattu 14.10.2010 11:56:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Fisher: Miten tuo resistanssi muuten mitataan?
Yleismittarilla, mutta mitä pitää pistää mihinkin ja mitä pitää mittarissa tehdä?
 
-Late

 
Mittarin säädät mittaamaan vastusta (Ohm ), vaikka 20k alueelle. Yksikelaisessa mikissä mittaat vaan molemmista johdoista, ei väliä kummin päin. Humppareissa se vähän riippuu mikrofonin valmistajasta, miten johtojen väritykset menevät.
Tässä sivu, josta löytyy useimpien valmistajien värikoodit: http://www.1728.com/guitar8.htm Mittaat tuon ylimmän ja alimman värin väliltä, taaskaan ei väliä kummin päin. Kaksi muuta johtoa tulisi olla yhdistettynä toisiinsa.
 
Fisher
08.11.2010 17:23:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ode4: Pälä pälä pälä
 
Tattista!
 
-Late
 
okabass
09.11.2010 00:57:38 (muokattu 09.11.2010 01:04:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fox: Ei ne kyllä ihan radikaalisti tuota magneettisuutansa pura, paitsi kuumuudessa
 
Joo. Muistelen, että muinoin jossain lehtiartikkelissa Nevalainen lämmitteli (heikensi ) löylykauhassa irtomagneetteja sopiviksi mikkeihinsä.
 
In porto perse vitulus est. Käännös: "Satamassa on vasikka".
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti