Muusikoiden.net
25.06.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitaran mystiset älämölöt
1
Elekku888
08.10.2010 12:47:03 (muokattu 08.10.2010 12:49:16)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.speedyshare.com/files/24595912/kitara.wav
 
Tuossa on ääninäyte tapauksesta ja alussa siinä kuuluu sitä "kolinaa" mikä kuuluu aina silloin tällöin. Lopussa esittelen sit eri mikki vaihtoehdoilla akustista saundia ja vaihdettuani kaulamikkiin siinä se epämääräinen "pörinä" voimistuu.
 
tälläinen kitara on siis kyseessä
 
http://www.proaudiosuppliers.com/esp-viper-500s.html
 
Mutta tuosta alusta nii se kolina kuuluu siinä aika hiljaa mutta treeneissä jos en laita volumea kitarasta pois ja pidän vaikka vaan käsiä kielillä tai annan kitaran maata sohvalla nii se kolisee aika häiritsevästi. Eri johtoa ja vahvaria on kokeiltu ja kitaran johdoissa en huomaa mitää muuta erikoista kun se että kitarassa menee 4 reikää potikan kotelosta. Yksi plugiin, yksi mikkeihin, yksi paristoon ja neljäs sit menee tuonne mikkejä päin mutta sieltä tulee vain yksi johto joka ei vie mihinkää ja siin on sellainen kumisuoja päässä.
mietin vain että onko se kielimaadoitus ja mitä virkaa sillä kumisuojalla on.
 
Tuosta akustisesta saundista sen verran että se epämääräinen sivuääni häviää kokonaan kun kääntää tone potikan nollaan ja se pörinä on siinä vain tallamikkiä käytettäessa myös vaikkei tuosta ääninäytteestä sitä hyvin kuule. Mietin että voiko vika olla siinä potikassa ja en viitsi vaihtaa sitä ennenkuin olen saanut varmuuden.
 
Jos jotain jäi epäselväksi niin kysykää ja toivoisin todella että tulisi jonkin näköistä vastausta ongelmaan.
 
Pavezer
08.10.2010 15:19:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuulostaa kosketushäiriöltä, eli huonolta sähköiseltä kontaktilta. Eka tuo täytyy tietty paikallistaa missä se on.
 
Katoppas ensimmäisenä se plugin paikka, eli jakki (siis se mihin piuha tulee kitarassa kiinni). Onko jakki kunnolla kiinni, heiluuko, onko löysä. Heiluuko piuha löysänoloisesti kun piuha on paikoillaan. Muuttuuko mystinen älämölö, kun sitä piuhaa siinä jakissa liikuttelee? Jakin kontakti kitarapiuhaan saattaa olla huono/löysä ja taivuttamalla jakin metalliliuskaa (joka painaa piuhan päätä) tätä "tiukkuutta" voi lisätä. Jos jokin johto näyttää olevan huonosti, niin kolvaushomma.
 
Rohiseeko potikat? Eli jos kitara on vahvarissa kiinni ja ääntä tulee, niin kuuluuko yhdestäkään potikasta rohinaa sitä käännetäessä? Siis tuon mystisen älämölön lisäksi. Jos rohisee, niin potikan vaihto -> kolvaushomma.
 
Liikuttele kitaran sisällä olevia johtoja, mitä ilmeisimmin rohina yltyy tai taantuu jotakin tiettyä johtoa liikutettaessa. Jos näin on, niin tämä kyseinen johto on huonosti kiinni, eli irtoamassa kolvauksistaan. Tämän piuhan liitokset kolvataan uudestaan.
 
Kun ei muuten, niin sitte tehään ite.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti