Muusikoiden.net
24.04.2018
Into-Luthman | Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Squiereiden bodyista
1
VSu
30.06.2010 15:46:48 (muokattu 30.06.2010 15:56:10)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ajatuksena on projektin pystyttäminen jonkun Squierin straton pohjalle. Ajattelin napata bodyn talteen, ja myydä kaiken muun. Mahdollisia malleja olisivat Classic Vibe 50's/60's ja Vintage Modified. Noilla on hintaa approx 300 euroa, joten bodyn hinnaksi jäisi hyvinkin siedettävä summa.
 
Classic Vibessa runko on leppää, Vintage Modifiedissa taas seetripuuta (Cedar). Kyselenkin nyt että minkälaista puuta tuo seetri on? Verraten siis vaikkapa leppään. Kovaa/pehmeää? Kevyttä/painavaa? Minkälaisia kokemuksia löytyy noiden Squiereiden bodyjen laadusta? Kaulataskun koko ja toleranssit eivät ole olennaisia, sillä tarkoituksena on teettää bodyyn istuva kaula.
 
The world is a tragedy to those who feel, but a comedy to those who think.
JPHe
30.06.2010 17:42:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

VSu: Kyselenkin nyt että minkälaista puuta tuo seetri on? Verraten siis vaikkapa leppään. Kovaa/pehmeää? Kevyttä/painavaa? Minkälaisia kokemuksia löytyy noiden Squiereiden bodyjen laadusta? Kaulataskun koko ja toleranssit eivät ole olennaisia, sillä tarkoituksena on teettää bodyyn istuva kaula.
 
Seetri on mahongin tyylinen avosyinen puu. Bodyssa soundi "kevyempi", ei niin tumma. Puu on muutenkin kevyttä ja hauskan tuoksuista(johtuu eteerisestä öljystä). Puussa saattaa olla pihkataskuja, jotka tulevat siin lankkua sahatessa, mutta tämä ei lienee ongelma kun valmiista bodysta on kyse. Ruokangas käyttää myös seetriä mahongin korvikkeena.
 
spyykko
01.07.2010 09:43:08
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JPHe: Seetri on mahongin tyylinen avosyinen puu. Bodyssa soundi "kevyempi", ei niin tumma. Puu on muutenkin kevyttä ja hauskan tuoksuista(johtuu eteerisestä öljystä). Puussa saattaa olla pihkataskuja, jotka tulevat siin lankkua sahatessa, mutta tämä ei lienee ongelma kun valmiista bodysta on kyse. Ruokangas käyttää myös seetriä mahongin korvikkeena.
 
Seetrilajeja on valtava määrä. Lisäksi taitaa olla aikamoinen läjä puita joidenka nimi lontoon murteella on cedar, vaikkeivat ne luonnontieteellisessä mielessä seetrejä olekkaan.
 
JPHe:n kommentit koskevat lähinnä tuota "sikarilaatikkoseetriä" (Espanjanseetri, Cedrela Odorata), mitä Ruokangas tosiaan käyttää. Itsekin olen yhden soittimen tuosta vääntänyt.
 
Veikkaisin että Squierin runko on jotain Aasian suunnalla kasvavaa seetrilajiketta, esim Indian Cedaria.
 
Ite olis taas tarvinnu tehdä. Ite on myös tehty, seppopyykko.net
VSu
02.07.2010 15:50:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jep. Se jäi mainitsematta, eli nimenomaan Indian Cedar on kysymyksessä.
 
The world is a tragedy to those who feel, but a comedy to those who think.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti