Muusikoiden.net
21.04.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ladonseinää viiluna
1
Tympee Huttunen
29.06.2010 21:12:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mistähän saisi oikein kuollutta ja värinsä menettänyttä harmaata puuta viiluna? Kaikki varmaan tietää sellaisen ladon seinän, joka on täysin harmaa. Mistähän sitä lautaa saisi ja miten saisi parhaiten siitä viiluja? Tarkoitus on käyttää tuota kaunista puuta Telecasterin kannessa.
toxic
29.06.2010 21:52:34 (muokattu 29.06.2010 21:56:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mäkrö: Mistähän saisi oikein kuollutta ja värinsä menettänyttä harmaata puuta viiluna? Kaikki varmaan tietää sellaisen ladon seinän, joka on täysin harmaa. Mistähän sitä lautaa saisi ja miten saisi parhaiten siitä viiluja? Tarkoitus on käyttää tuota kaunista puuta Telecasterin kannessa.
 
Itse ostin akustiseeni juuri tuollaista kuollutta ja värinsä menettänyttä puu... Kuvioista kontaktimuovia!
 
Kelpaisiko sellainen? Carlsonilta löytyy, maksaa ehkä 3 euroa sellainen 80 x 100cm.
 
Tämä on maailman paras allekirjoitus.
Rallattelija
30.06.2010 06:24:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tee ihan tavallisesta puusta ja patinoi rautasulffaatilla (vihtrili). Googlaamalla löytyy varmaan ohjeita. Ainakin domus classica myy suomessa ja varmaan saa maali/rautakauppojenkin kautta. Maksaa noin 2-3e kilo ja tuon lisäksi tarvitsen vain vettä ja pensselin.
 
Miksi laulaa nuotilleen kun nuotin vieressä on enemmän tilaa!!
Jasoniitti
30.06.2010 10:32:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minä töistä tullessani hiljensin yhden ladon kohdalla ja panin merkille sellaisen asian, että jokainen lauta siinä seinässä oli kuivunut koveraksi/kuperaksi syistä riippuen. Eli sen viilun irroittaminen on aika vaikeaa. Tuo edellä mainittu vanhentainenhan toimii.
 
The Clansman
30.06.2010 11:07:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa kokeilla myös savustaa puuta. Koivun tuohta palamaan ja puukappale savun sekaan. Kun kappale on ottanut väriä hinkkaat pintaa puuvillakankaalla tai sarkatupolla. Tuloksena jokseenkin patinoituneen näköinen pinta, jonka voi käsitellä vielä lakalla.
 
s151669
30.06.2010 11:22:41
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Otat palan valmiiksi höylättyä lankkua ja jätät sen vuodeksi ulos. Toivot, ettei halkea.
 
Laimea musta petsikin tekee harmaata pintaa...
 
Antikitarasankari
rintapek
30.06.2010 11:40:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos tommoista vanhaa ladonseinälankkua työstää, ni työstokohdissa tulee näkyviin tuotetta puuta. Muutenkin tommoisesta voipi olla hiukka hankala tehdä semmoista ko meinaat.
 
Teet sen kannen mäntylaudasta. Sit rälläkkään tai porakoneeseen teräsharjalaikka, jolla harjaat surutta pinnasta pehmeän puun pois. Niinko vanhassa laudassa käy, pehmeä vuosikasvu kuluu vek ja kovempi vuosikasvu jää koholle. Harmaantuneen lankun pintahan ei o sileä.
 
Sit ko kansi on väriä vaille sen näköinen ko pitää, ni sekoitat tota rautavihtrilliä kuumaan veteen ja sivelet pinnan sillä. Venttaat viikon tai kaks, ni pitäis olla harmaata.
 
Tosin aina kaikki ei me niinko meinaa, et lopullinen väri voi olla arvoitus.
 
One kind of music only - the good kind
Tympee Huttunen
30.06.2010 20:21:30 (muokattu 30.06.2010 20:22:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huh, on tullut kasa hyviä vinkkejä. Tuo rautasulfaattipatinointi kuulostaa hyvältä. Senhän voisi tehdä suoraan koko bodyyn. Kontaktimuovia en kyllä ala liimailemaan:) Tietenkin ihan aito ladonseinä kiinnostaisi enemmän, kuin patinoitu.
 
Mitä taas puun työstöön tulee, niin tarkoitus olisi olla työstämättä sitä - vain liimata viilut paikkaan ja laittaa lakkakerros päälle ettei tikkuja tule. Rintapekin vihjeet voisin ottaa myös harkintaan.
rintapek
01.07.2010 00:56:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mäkrö: Tuo rautasulfaattipatinointi kuulostaa hyvältä. Senhän voisi tehdä suoraan koko bodyyn.
 
Jjep. Sillä saa värin. Mut siinä "ladonseinälaudan" pinnassa se väri on vaan bonusta, se pinnan "wanhuus" tulee tulee just siitä auringon ja sateen syömästä syiden kulumisesta. Pelkkää väriä saa ihan purkista. Vähän riippuu sit siitä, et mitä puuta se body on ja voiko sen "wanhentaa" teräsharjaamalla syiden suuntaan.
 
Mitä taas puun työstöön tulee, niin tarkoitus olisi olla työstämättä sitä - vain liimata viilut paikkaan ja laittaa lakkakerros päälle ettei tikkuja tule.
 
Tos on se, et "viilu" tehdään pyöreästä puusta, wanhasta laudasta jos meinaa viilun tapaista niin mulla tulee mieleen lähinnä pärehöylä. Mut sit ei tartte kattoa ladon seinää, vaan purettavaa pärekattoa. Semmoisesta tosin voipi tulla aikamoinen tilkkutäkki, eikä välttämäti näytä semmoiselta mitä ajattelet. Se päällystekerros kun taitaa pakostakin sit olla hieman viilua paksumpi, joten siinä äkkiä jää kaulaliitos upoksiin, mikä ei liene toivottua.
 
Lakkaa kandee ensin kokeilla jämäpaloihin. Pintakäsiteltynä se wanha pinta ei välttämäti enää näytä kovin wanhalta.
 
Jos oikein kovasti tahdot nähdä vaivaa, ni tee uusi body mäntylevystä ja vanhenna se keinotekoisesti. Tai liimaa tota ladonseinälautaa levyksi ja tee body siitä, jolloin keinotekoisesti tarttee vanhentaa vain leikkauspinnat. Semmoinen ois jo ehta "latocaster".
 
One kind of music only - the good kind
mipp
01.07.2010 07:50:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Teet sen kannen mäntylaudasta. Sit rälläkkään tai porakoneeseen teräsharjalaikka, jolla harjaat surutta pinnasta pehmeän puun pois. Niinko vanhassa laudassa käy, pehmeä vuosikasvu kuluu vek ja kovempi vuosikasvu jää koholle. Harmaantuneen lankun pintahan ei o sileä.
 
Tuota voi avittaa terassinpesuaineella (eli voimakkaasti emäksinen pesuaine). Annat vaan olla pikkuisen pidempään. Ainakin meidän terassille kävi niin...
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti