Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitaran ja vahvistimen kesämodailua sekä uuden oppimista
1
EelisHyvarinen
03.06.2010 21:04:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve,
 
Olisi tässä keskipitkän aikavälin tavoitteena eli luultavasti kesälomalla parannella kitarasoundia laitteiston osalta sekä päästä kehittämään elektroniikkaharrastusta. Nyt on Ibanezin puoliakustinen AFS75T (mikkeinä valmiina tulleet ACH-humpparit) ja Peavey ValveKing 112 (putkina Rubyt ja kaiutinelementtinä Valveking eli ne mitkä tehtaalla on laitettu). Olen toki näihinkin erittäin tyytyväinen ollut, mutta kun sattumoisin kokeilin Fenderin teleä ja Hot Rod Deluxea, niin kyllähän siinä taivas aivan uudella tavalla aukeni.

Soittelen enimmäkseen jazzia, klassista, kantria, bluesia, klezmeriä jne, joista soundipuoli olisi tärkein saada kohdalleen kantriin ja jazziin. Jazz nyt suht' hyvin lähtee nykyisilläkin vehkeillä, mutta jostain pitäisi saada lisää myös sitä kantritwängiä. Niin ja soitan sormilla, plektraa en osaa käyttää, kyllähän sekin asia vaikuttaa elektroniikan läpi kulkevaan signaaliin ja sitä kautta sopiviin laitevalintoihin.

Mieleeni tulleita mahdollisuuksia, joista kaikista toivon vinkkejä ja kommentteja:

1) Vaihdan vahvistimeen putket. Tämä täytyy joka tapauksessa tehdä sillä pääteputkista kuuluu jo kuolonkorinaa. Etusputket ovat 3 x 12AX7 ja pääteputket 2 x 6L6-GC. Bias-säätöä ei tässä vahvistimessa (tietenkään) ole, joten ajattelin semmoisen siihen modailla. Miten olisi etusiksi TungSolit ja päättäreiksi TungSolit tai Svetlanat? EHX?

2) Teen vahvistimeen keinokuorman. Sitä tarvitsen joka tapauksessa biasin säätöön (teen oskilloskooppimenetelmällä ihan vain siksi, että se on siisteintä) ja powerin attenuointi on paperiseinäisessä talossa tarpeen. Tämän yhteyteen voisin tehdä myös kaappimallintajan, josta voisi soiton vetää suoraan mikseriin. Elikäsiis eräänlainen Hot Mama kaappimallinnuksella vahvistimen sisälle.
 
3) Vaihdan vahvistimeen kaiutinelementin. Tällä pitäisi soundin avautua huomattavasti. 12 tuumaa ja 16 ohmia. Kiinnostavilta ja kohtuuhintaisilta vaikuttavat ainakin Eminencen Swamp Thang ("Very American tone"), Cannabis Rex ("Country, Jazz, Classical") ja The Tonker.
 
4) Vaihdan vahvistimen ulostulomuuntajan. Jättänen tämän viimeiseksi modailuksi, sellaiseksi jonka tekee sitten jos jaksaa ja on tarpeen ja lähinnä kuriositeettina.

5) Vaihdan kitaran tallamikiksi yksikelaisen. Jotenkin hirveän vähän tullut tuota tallahumpparia käytettyä, kun jazzia tulee kuitenkin aina soitettua kaulamikillä eikä nykyisessä tallamikissä ole minkäänlaista persoonaa. Sitten olisi rhythm/solo-kytkimen sijasta jazz/country :) Mikä olisi meininkeihini hyvä? Tietty olisi kiva, jos sen saisi helposti ja nätisti sovitettua humpparin tilalle.
 
Mietin sellaistakin, että josko itse tekisi tuon mikin. Tästä kyselinkin jo aikaisemmin jelppikerhossa.

Ja rahaa ei saisi kauheasti mennä, koska haluan joskus ostaa tenorifoninkin. Ja Wellerin kolvin. Ja päästä Amerikkaan. Uraltone, Tori ja Elektori ovat pääasiallisia ostopaikkoja.

Kiitollisena kaikista ajatuksista,

Eelis
 
Keep On Rockin' In The Ritala World
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti