Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ongelma: Kaappi särisee
1
Bassholic
30.05.2010 16:20:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli ongelma seuraavanlainen: Kaappi särisee. Warwickin 1x15 bassokaappi.
 
Poistettu etupaneeli, ja ainakin elementti näyttäisi olevan ehjä. En osaa paikantaa tarkaan mistä tuo särinä tulee. Kuulostaa hiukan siltä, että jokin kiinnitys olisi löysällä tai irti. Tulee kuitenkin kaapin sisältä. Vehkeet on kuitenkin vasta pari vuotta vanhat ja vähällä soitolla/hyvällä pidolla olleet.
 
Minkälaisia nuo on yleensä rakenteeltaan? Mistä aletaan purkamaan? Edestä? Takaseinä kun on umpinainen. Mitä pitää ottaa huomioon purkaessa? Missä asennossa tuo kaappi pitäisi olla purkamisen ajan, ettei käy hölmöjä kömmähdyksiä? Pystyssä, vai lappeeltaan kaiutin elemetti taivasta kohti? Muuta huomioitavaa, asioita joita pitäisi erityisesti ottaa huomioon?
 
En ole tuollaista koskaan purkanut, enkä edes nähnyt minkälainen on sisältä. Mitään tietoa ei ole tuon rakenteesta. Eli täysin uusi asia, ja sen takia täällä kysellään.
Tietysti yksi mahdollisuus on, että veisi jonnekin musiikkiliikkeeseen (/soitinrakentajalle??). Onkohan kenelläkään tietoa, mitä mahtavat veloitaa ko. operaatiosta, olettaen että kamat on muuten kunnossa eikä osia tarvitse vaihtaa?
Austelen itse Vantaalla, vinkkejä otetaan vastaan!
 

 
En tiedä tuliko oikeaan paikaan, vai olisiko pitänyt mennä esim. Basso-alueelle. Moderaattorit siirtäköön, jos väärässä paikassa!
 
Kiitoksia!
 
Niin mikä? Allekirjoitus?
Bassholic
01.06.2010 00:58:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noh, kiitoksia vaan kaikille jotka vaivautuivat vinkkejä antamaan.
Kait se pitää ottaa vasara omaan kauniiseen käteen ja "lähteä ilman kirvestä kuusta kaatamaan".
 
Niin mikä? Allekirjoitus?
Antti1
01.06.2010 01:04:55 (muokattu 01.06.2010 01:06:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No ei se nyt niin vaikeaa ole. Poistat irti lähtevästä osasta ruuvit ja katot mitä se on syönyt. Jos siinä on elementit kiinnitetty edestäpäin, niin sitten elementtiä irti. Jos et uskalla ottaa elementtiä, niin ota kahva irti jne. Sisällä ei ole piuhojen lisäksi välttämättä yhtään mitään. Kaapin asentokin on yksi hailee, kunhan otat irroitettavasta osasta ajoissa kopin mahdollisen ilmalennon aikana. Käytännössä edestä ladatuilla komeroilla kannattanee pitäytyä selällään purkamiseen, se on hyvä lähtökohta.
 
Mitä tulee vian selvittämiseen, niin joko jokin osa on huono (esim. kahvat särisevät, etuverkko heiluu), jokin on huonosti kiinni (esim. elementin kiinnitykset löystyneet), jokin ottaa johonkin kiinni (esim. johto elementtiin) ja niin edelleen.
 
"Jazz is just a series of mistakes without the 'oops'" - Nigel Tufnel
Kefiiri
01.06.2010 07:38:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokeile vielä ottaa vahvistin pois kaapin päältä. Joskus kaapin tärinä saa vahvistimesssa olevan kylmäjuotoksen pätkimään. Silloin tosin rutina on luonteeltaan aika terävää ja kuulostaa rikkinäiseltä elementiltä, nyt ei taida olla kyse siitä.
 
poppamies
01.06.2010 08:48:53
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos kaapissa on pyörät alla niin esim. epätasaisella betonilattialla käy usein niin että jokin neljästä pyörästä jää ilmaan ja helisee lahjakkaasti.
 
Lord Of The Strings
UncleFester
01.06.2010 09:27:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla kans kerran särisi yksi kaappi, siinä ainakin elementin ruuvit olivat hieman löysällä, eli eturitilä irti ja ruuvasin tiukemmalle. Kannattaa myös varmistaa tuo eturitilä, sekin saattaa säristä jos on huonosti kiinni.
 
www.mikseri.net/superbullets - Demo 2010 kuunneltavissa!
Bassholic
01.06.2010 12:43:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuleehan niitä neuvoja. Juuri tälläisiä vastauksia toivoinkin. Tuossa on jo monta kohtaa, mitä en olisi tullut edes ajatelleeksi.
 
Ja tosiaan, en ole koskaan tuollaista kaappia availlut ja siksi näitä vinkkejä pyysin. Hyvällä tuurilla saattaa auttaa joskus jotain toistakin rämpyttäjää.
 
Kiitoksia vinkeistä.
 
Niin mikä? Allekirjoitus?
Bassholic
02.06.2010 00:50:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä tuo ollutkaan mikään hankala operaatio. Sisällä ei ole kuin ilmaa ja hiukan jotain pehmustekarvaa.
 
Tuo rutina johtui sitten lopulta siitä, että särkyneen pyörän, kotelon sisäpuolelle tuleva vastakappale oli lentänyt (roudatessa?) elementin päälle.
 
Nyt taas rokki soi.
 
Niin mikä? Allekirjoitus?
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti