Muusikoiden.net
27.04.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: omatekoisen kitaran säätö?
1
Smoked
19.05.2010 14:16:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli sain stratoni valmiiksi ja olen sitä jo pari viikkoa soitellut. nyt kuitenkin huomasin että kun soitan A tai D kielen 19. välistä, niin se ei soi puhtaasti vaan kieli tavallaan osuu hieman 20. nauhaan, jonka vuoksi ääni ei synny. Tätä ongelmaa ei ole kuin A ja D kielillä. Mitä tehdä, jotta saisin nämäkin sävelet kuntoon?
 
samantien
19.05.2010 14:56:32 (muokattu 19.05.2010 15:40:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Smoked: Eli sain stratoni valmiiksi ja olen sitä jo pari viikkoa soitellut. nyt kuitenkin huomasin että kun soitan A tai D kielen 19. välistä, niin se ei soi puhtaasti vaan kieli tavallaan osuu hieman 20. nauhaan, jonka vuoksi ääni ei synny. Tätä ongelmaa ei ole kuin A ja D kielillä. Mitä tehdä, jotta saisin nämäkin sävelet kuntoon?
 
Et ole todennäköisesti hionut nauhoja riittävän tarkasti samalle tasolle. Jos se 20. nauha on kunnolla paikoillaan, merkkaa nauhat tussilla ja hio (suoralla hiomapalikalla, viilalla tms.) sen verran että jokaisen nauhan merkki lähtee koko nauhan mitalta keskeltä pois. Sitten pyöristät nauhaprofiilit takaisin oikeaan muotoonsa, hiot naarmut pois nauhan suuntaisesti ja teet loppukiillotuksen.
 
oiva tumpeloinen
19.05.2010 20:57:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

samantien: Et ole todennäköisesti hionut nauhoja riittävän tarkasti samalle tasolle. Jos se 20. nauha on kunnolla paikoillaan, merkkaa nauhat tussilla ja hio (suoralla hiomapalikalla, viilalla tms.) sen verran että jokaisen nauhan merkki lähtee koko nauhan mitalta keskeltä pois. Sitten pyöristät nauhaprofiilit takaisin oikeaan muotoonsa, hiot naarmut pois nauhan suuntaisesti ja teet loppukiillotuksen.
 
Ei varmaan kannata koko kaulaa plaanata, jos kaksi ääntä ei soi. Kyllä mä merkkaisin ihan vain noiden soimattomien äänten kohdan 20 nauhalta, ja operoisin varovasti sitä.
 
samantien
19.05.2010 22:46:51 (muokattu 19.05.2010 22:47:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yhtä nauhaa hioessa on vaikea saada sitä just samalle korkeudelle vieressä olevien nauhojen kanssa. Ei sitä koko otelaudan mitalta ole pakko hioa, jos kaikki muut nauhat on jo kunnossa, mutta tässä tapauksessa hioisin ainakin kaikki kaulan loppupään nauhat samalle tasalle otelaudan pitkittäissuunnassa.
 
oiva tumpeloinen
20.05.2010 21:08:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

samantien: Yhtä nauhaa hioessa on vaikea saada sitä just samalle korkeudelle vieressä olevien nauhojen kanssa. Ei sitä koko otelaudan mitalta ole pakko hioa, jos kaikki muut nauhat on jo kunnossa, mutta tässä tapauksessa hioisin ainakin kaikki kaulan loppupään nauhat samalle tasalle otelaudan pitkittäissuunnassa.
 
Ei ole tarkoitus lähteä vänkäämään, koska nauhojen plaanaus kunnolla on toimivin vaihtoehto. Tosin samalla se syö eniten nauhoja, ja on kuitenkin aika paljon duunia teetättävä homma.. Siksi mä lähtisin purkamaan tuota ennemmin tältä pohjalta:
 
http://www.youtube.com/profile?user=laripsspiral#p/u/19/A-r8ZEDNtK0
 
Tuo video on siis nimimerkki Spiralin tekemä. Jos tulee jonkun varpaille, otetaan linkki pois.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti