Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kiinastraton ensihuolto
1
Vladi
02.05.2010 21:24:55
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tilasinpa tässä Dv247:sta Vintage-merkkisen Distressed-straton. Kyseessähän on varsin kelpoja kiinalaisia kitaroita mm. Wilkinsonin mikeillä ja raudoilla. Odotettavissa on kuitenkin hyvin todennäköisesti jonkinmoinen huoltosessio ennenku soitin on mainiossa kunnossa. Ajattelin teiltä paremmin tietäviltä kysellä, että millaisia toimenpiteitä tolle kitaralle vois tehdä.
 
Kyseessä on siis distressed-malli eli kitaraa on vanhennettu tahallaan. Siinä ei siis myöskään ole lakkakerrosta päällä. Edellisten Vintage-merkkisten kitaroiden kokemusten perusteella luulen että tota kitaraa pitäis ainakin kevyesti hioa. Oisko jollain 1200:lla hiekkapaperilla? Onko tarpeeks hienoa, ettei värit lähtis pahasti kuitenkaan? Entäs millaisilla aineilla kitara ja otelauta kannattais käsitellä? Varmaa jotain öljyä ainakin?
 
Mitäs muita juttuja tämmöisten "projektikitaroiden" ostajat on soittimilleen tehny?
 
Tattista!
 
-Vladi
 
Kyllä se siitä.
B-tone-flat
02.05.2010 22:28:20 (muokattu 02.05.2010 22:31:52)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mistä semmoisen käsityksen olet saanut että sille pitäis tehdä jotain? Eikö sen ole tarkoitus olla soitettavassa kunnossa poislukien tietenkin soittajan omat henkilökohtaiset mieltymykset kuten esim. kielten paksuus jne? Lakkahan siitä on "kulunut" ajan myötä pois. Lemon oilia kaulaan jos on ruusupuuta tms. ja kovaa soittoa..
 
This is what you want, This is what you get!
Vladi
02.05.2010 22:36:42
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

B-tone-flat: Mistä semmoisen käsityksen olet saanut että sille pitäis tehdä jotain? Eikö sen ole tarkoitus olla soitettavassa kunnossa poislukien tietenkin soittajan omat henkilökohtaiset mieltymykset kuten esim. kielten paksuus jne?
 
Toi on suht halpa kiinassa tehty kitara, jossa on hyvin todennäköisesti pieniä pintakäsittelyvirheitä ym. pientä korjattavaa. Plus jonkinlainen öljyäminen tai muu käsittely vois tehdä hyvää myöskin. Täällä m.netissä on paljon porukkaa jotka on hommannu esim. noita kimppatilauskitaroita ja kiinnostaisi tietää mitä ihmiset on niille tehny.
 
Kyllä se siitä.
Antti1
03.05.2010 00:00:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vladi: Mitäs muita juttuja tämmöisten "projektikitaroiden" ostajat on soittimilleen tehny?
 
Kaiken tarpeellisen, muttei mitään tarpeetonta. Eli toisinsanoen: odota nyt edes sen kitaran saapumista ja testaa mitä sille pitää tehdä. :)
 
Lähtökohtaisestihan kitara on valmis, kun sen kaupasta ostat ja kaikki muu on niitä mielipidejuttuja. Pintakäsittelyvirheille ei enää kotisohvalta käsin voi oikein mitään, ellet tee uusiksi. Hionta on väärä vaihtoehto, ellei halua sitten hiotun näköistä pintaa. Myös noi kaikki öljyämiset on snadisti siinä huuhaan rajoilla; soittimia on pysynyt vuosikymmeniä käyttökelpoisena ilman öljyämistäkin. Toki mä tiedän mitä niillä pyritään tekemään jne. mutta jälleen kerran netin ihmemaailman kautta noiden asioiden tärkeyttä liioitellaan toisinaan rajusti.
 
Jäitä housunpunttiin vaan.
 
"Jazz is just a series of mistakes without the 'oops'" - Nigel Tufnel
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti