Muusikoiden.net
21.03.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vanhan floikan asennuskehikon modaus
1
Neponen
12.04.2010 20:33:31 (muokattu 12.04.2010 20:34:15)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Parempaa otsikkoa en juuri nyt keksinyt.
Eli, minulle tuli kotiin Fernandes FR-120 vm. 1986. Pasteen tähän nuo toisessa ketjussa kirjoittamani jutut.
 
"Tossa muutaman tunnin säädin kitaraa, että oisin saanut sen kelluvaksi. Kuvassa näkyvä musta kehys on vanhan alkuperäisen tallan kiinnityskappale (omissa kuvissa). Tämä estää edes vähäisen pull-upin.
Rupesin purkamaan kitaraa ja sain tuon teräskehyksen irti. Heitin sen pöydälle odottamaan ja laitoin tallan takaisin kiinni.
 
Pistänpä pienen valokuva-albumin tänne jakoon, niin näette miten erikoinen systeemi on vanhan tallan jäliltä tossa kitarassa.

Pahoittelen kuvan laatua, otin kännykällä tuossa purkamisen tiimellyksessä.
http://img233.imageshack.us/g/10042010.jpg/
 
Noniin, nytten on kunnolla perehdytty tuohon tallasysteemiin tuossa feRnderissä.
Eli vanha talla on ollut niin iso (fernandes headcrasher), että sillä on ollut kiinnitysalustana tuollainen metallinen kehikko. Ankkuritapit ovat mallia suoraan puuhun ruuvattavia (onko nämä yhtä pätevät kuin kaksiosaiset??)
Ibanez Edge on asennettu tuohon päälle. Ankkuritapit menevät kehikon läpi. Jouset vaikuttavat hieman kuluneilta (uusilta näyttävät maalipinnan ja kiiltävyyden puolesta), mutta kyllä noilla nyt toistaiseksi pärjää. Ehkä jäykempiin (standard --> hard tai extra hard) siirtyminen auttaisi. Kun nyt hieman opin säätämään tuota, niin säätövara riittikin tallan vaaka-asentoon saamiseen :) Ja alaspäin kammetessa saa jo melkein voimaa käyttää neljän jousen ollessa kiinni.

Otin kehikon irti ja asensin tallan paikalleen. Jäi helvetin rumat kolot, mutta ilman kehikkoa kampeaminen onnistui myös ylöspäin, tosin puu tuli aika äkkiä vastaan. Asensin kehikon takaisin ja talla on nyt mallia ainoastaan alaspäin kammettava. Ihan 2-3 milliä pystyy kyllä kampeamaan ylöspäinkin, sitten tulee metalli vastaan.

Mitä luulette, kumpi tulisi halvemmaksi, kun pull-up routen jyrsiminen on kuitenkin pakollinen tempaus, että saa helpommin ylöspäin kammettua.
Modifioida tuota kehikkoa niin, että ottaisi esimerkiksi siitä palan pois sieltä peräpäästä, niin ettei talla enää ota siihen kiinni. Vai kehikon poisto ja kolon täyttäminen puulla tai millä nyt täyttääkään?"

 
Toivottavasti jaksoitte lukea.
 
Eli ongelman nimi on tuollainen. Olen tässä funtsaillut vaihtoehtoja ja oikeastaan jo päätynyt siihen, että jotenkin leikkelisin tuota metallikehikkoa. Kehikko on ilmeisesti alumiinia.
Ajattelin leikata sitä niin, että otan pienen palan pois siitä, niin että talla pääsee liikkumaan myös alaspäin, eli ns. pull-up kampeamiset onnistuisivat. Loput kehikosta jättäisin runkoon kiinni, sillä kuten ylhäällä mainittua, jää kehikon paikalle rumat kolot, kun se on kokonaan irti.
 
Miten tämä kannattaisi toteuttaa? Perus katkaisupihdeillä poikki ja viilalla siistiminen? Ajattelin katkaista siitä sen palan pois niin, että sen saa halutessaan takaisin ruuvaamalla (alkuperäsillä ruuveilla).
 
Onko muita ehdotuksia?
Mikäli tuota modausta ei ole järkevää tehdä itse, niin sitten veisin koko helahoidon ammattimiehelle modattavaksi, jolloin runkoon jyrsittäisiin myös se pull-up route.
 
Decadetroll
13.04.2010 11:43:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Edellistä topicia seurasin tuossa ja samapa tännekkin vastailla. Ei sulla tai sun jollain kaverillas sattus olemaan dremeliä tai edes dremelin kopiota? Sellasellahan saa meleko nätisti leikattua metallia. Viimeistelynhän voi tehä vaikka viilalla tai sitten sillä dremelillä.
 
I'll be back again next week. Bring your friends, we'll have an ice cream treat Mom don't like it, but he don't give a fuck Kids come running for satan's ice cream truck
Neponen
13.04.2010 13:16:59
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Decadetroll: Edellistä topicia seurasin tuossa ja samapa tännekkin vastailla. Ei sulla tai sun jollain kaverillas sattus olemaan dremeliä tai edes dremelin kopiota? Sellasellahan saa meleko nätisti leikattua metallia. Viimeistelynhän voi tehä vaikka viilalla tai sitten sillä dremelillä.
 
Niin juu, itsellä ei tällä opiskelupaikkakunnalla ole dremeliä, mutta kaverilla on kotipaikkakunnalla. Täytyykin kysyä lainaan.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti