Muusikoiden.net
22.06.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tulipa väsättyä Uraltone JR
1
dropD
09.04.2010 11:03:47
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitetaan nyt tännekin juttua ajankuluksi. Kotiin kaipasi jotain persoonallisempaa vahvaria ja joulukuussa kypsyi pitkään hautunut idea rakennella Uraltone JR. Tietysti mahdollisimman kiireiseen aikaan tuli projekti aloitettua ja kun pari tuntia viikossa olohuoneen lattialla tuota värkkäili, niin kyllähän siinä pari kuukautta vierähti. Asiaa ei nopeuttanut yhtään se, että työkaluina oli vain puukko ja akkuporakone. Tolexin laittamista varten tosin hommasin muutaman euron niittipyssyn. Halvinta mitä rahalla saa..
 
Nupin ja kaapin runko on työstetty 18mm mäntylevystä ja kaapin etulevy 18mm ja takalevy 15mm koivuvanerista. Päälle uraltonen country western tolexi ja etukankaaksi salt 'n pepper kangas. Elementtinä Eminencen red, white and blues. Nupin grilli odottelee vielä kuningasajatusta. Mielessä on ollut samainen tolexi taikka salt 'n pepper kangas. Toisaalta tuota putkien hehkua on niin kiva katsella, että saatan päätyä jonkinlaisen verkon väkertämiseen. Hyviä ideota otetaan vastaan. Faceplatea en tuohon käynyt tekemään ollenkaan, vaan potikoiden labelit on kaiverrettu suoraan kiillotettuun chassikseen.
 
Omaksi ja vaimon yllätykseksi laittestaa tuli kerralla toimiva. Jos soundia kuvailisi yhdellä sanalla, niin "miellyttävä" tulee ensimmäisenä mieleen. Oikeastaan millään säädöillä ei soundista saa huonoa. Ääntä kyllä tarvittaessa lähtee enemmän kuin kotikäyttöön tarpeeksi, mutta melko reippaalla kädellä voi volapotikoita käännellä ilman pelkoa, että naapuri hyppii silmille. Varsin mukava ominaisuus kotikäyttöön tehdyssä vahvistimessa. Pedaaleita junnu tuntuu ottavan vastaan hyvin. Torilta poistetut IK 808 ja colorsound kloonit sopivat tuon kanssa yhteen varsin hyvin. Etenkin tuo colorsound on todella maukas cleanboost käytössä. Yhdessä noilla vetelee jo hardrockitkin. Tömäkämpään tavaraan sitten tömäkämmät purkit. Jotenkin tuo junnu vaan usuttaa paatuneemmankin hevirokkarin soittelemaan cleaniin kallellaan olevilla soundeilla. Uunituore kimppatilaus SG P90 mikeillä herätteli tuota vahvaria entisestään.
 
Ei tässä nyt voi olla kuin tyytyväinen projektiin ryhtymisestä vaikka aika ajoin meinasi uskonpuute iskeä nykertäessä..
 
Kuva on huono ja parempaa on luvassa kunhan saa tuon grilliasian ratkaistua. Ehkäpä jossain vaiheessa jotain äänipätkääkin.
 
http://muusikoiden.net/dyn/users/71770.jpg
 
Virhe! Tyhmä tai liian lyhyt kirjoitus
Johnson D
09.04.2010 11:41:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä tulee itsellekin hankittua, kun jostain löytyy ylimääräistä vapaa-aikaa. Saako tuota lay-outia käteltyä sen verran, että nuo muuntajat siirtäisi taakse ja putket tuohon eteen hehkumaan silmäniloksi.
 
Se, kellä on kuollessaan eniten romua, on voittaja!
milkcow s calf
09.04.2010 12:16:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Johnson D: Tämä tulee itsellekin hankittua, kun jostain löytyy ylimääräistä vapaa-aikaa. Saako tuota lay-outia käteltyä sen verran, että nuo muuntajat siirtäisi taakse ja putket tuohon eteen hehkumaan silmäniloksi.
 
Saa sitä asettelua mulkattua, jos tietää mitä on tekemässä. Paketissa tuleva loota on valmiiksi porattu, mutta uskoisin Uraltonen Mikon laittavan lootan poraamattomana, jos asiakas niin tahtoo.
Uraltonen asiakas- ja myös foorumin vertaistuki on vertaansa vailla. Jos ei ihan maailman, niin ainakin Suomen paras. Kannattaa kysellä siellä.
 
Itse kasasin tuon Junnun pari vuotta sitten comboksi. Voin suositella.
 
Mitä pienempi vika sitä isompi leka.
jusu68
09.04.2010 12:38:41 (muokattu 09.04.2010 12:39:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse tein JR:n reilu vuosi sitten. Olen ollut myös tyytyväinen laitteeseen. Seuraava projekti onkin sitten hiukan vaikeampi, sillä innostuin Weber kimpassa tilaamaan Deluxe reverb kitin, saa nähdä valmistuuko ilman apuja.
 
Omassa JR:ssa on nyt jo toinen versio menossa niin nupissa kuin kaapissakin.
Yritin tehdä vähän Marshall lookkia. Kuva löytyy omista kuvista.
 
Jos haluat verkon tuohon eteen, siinä voisi toimia tuollainen samanlainen verkko kuin omassani tuossa hehkujen päällä. Se on autotarvikeliikkeestä ostettua "tuning"-verkkoa. On kromattua alumiiniverkkoa. Sitä saa, olisko ollut 400*900mm palana. Maksoi jotain 20€ pala. Siihen vain väkertää sopivan kehikon ja istuttaa paikoilleen.
 
Murgo
10.04.2010 08:42:10
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noita junnuja on kaksi tullut väsättyä, muutama vuosi sitten itselle ykkösversio drive-modilla ja kuristimella lisättynä http://muusikoiden.net/dyn/users/72398.jpg ja nyt talvella kasasin kaverille tämän uuden kakkosversion, hän ei tosin ole vielä ehtinyt koteloida sitä.
 
On erittäin helppo kasata kyllä ja kuulostaa hyvältä. Pelkän vahvistimen soundivalikoima ei drive-modillakaan mihinkään äärimmäiseen sirkkelisäröön taivu, mutta kuten todettu, pedaalit toimivat jos sellaista tarvitsee. Toisaalta tällaista vahvistinta ei ole tarkoitettukaan high-gain-meininkiin, siihen on eri laitteet, mutta kyllä tuosta sopivalla pedaalilla heavytkin irtoaa.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
dropD
26.05.2010 08:48:29
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt tuohon tuli väsättyä tuollainen grilli http://muusikoiden.net/dyn/users/74064.jpg . Saa nähdä jääkö lopulliseksi vai tuleeko jotain uudempia ajatuksia mieleen. Vähän karkee kuviohan tuo, mutta moista levyä sattui kaverin pihamaalta löytymään...
 
Laitetaan nyt samalla kertaa äänipätkäkin kun sellainen tuli taannoin kitaran tuunauksen lomassa tehtyä http://maihinnousu.net/s/7520 . Kyseessä siis soundi-, ei soittonäyte;-)
 
Virhe! Tyhmä tai liian lyhyt kirjoitus
66leyde
26.05.2010 18:43:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

millä tuo on päällystetty?
hemmetin hyvännäköinen. Myydäänkö sitä jossain?
 
SirElwood
26.05.2010 18:44:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

66leyde: millä tuo on päällystetty?
hemmetin hyvännäköinen. Myydäänkö sitä jossain?

 
http://uraltone.com/kauppa/product_ … php?info=p4068_Country-Western.html
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti