Muusikoiden.net
27.04.2018
Tilisali Oy | #1 tilitoimisto muusikoille 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Es-335 rojekti
1
SfNysse
29.03.2010 16:12:46 (muokattu 29.03.2010 16:36:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuli kimppatilausbody ses-60,ja kun olen vasuri,ilman potikoiden reikiä(olisiko saanut reikineen?).mutta kuitenkin ne täytyisi porata.Vedänkö lonkalta vai olisiko jonkinlaista "sapluunaa" olemassa?Saataisiin lähes virallinen lookki..
 
Ja vielä tuli mieleeni ne valmiit sähkökitit jotka varmaan vaatii "viralliset" mitat
 
s151669
29.03.2010 20:19:49
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulle tuli edellisestä tilauksesta reikien kanssa. Hieman harmitti, kun olisin oikeastaan halunnut tehdä kahden potikan version. Vaan samapa tuo.
 
Reiät voit vetää lonkalta, tai etsiä netistä jostain 'viralliset' paikat. Valmiita sähkökittejä ei varmaan juuri puoliakkariin sijoitella f-aukon kautta, joten siinäkin mielessä laita mihin tykkäät.
 
Antikitarasankari
MPU
29.03.2010 20:26:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös nuo sähköt nimenomaan valmiiksi juotettuna noihin puoliakkareihin pujotella? Aikamoinen gynegologi pitää olla että tuolla bodissa niitä juotoksia tekee. Tai sit mulla on vaan liian isot kädet moiseen hommaan.
Marko
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
s151669
29.03.2010 21:07:20
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin, ajattelin lähinnä niitä mikrofonien johtoja, jotka joutuu kuitenkin juottamaan kiinni. Ja sitä, että se on kumminkin kasa osia piuhojen päässä, joten ei se ihan millin päälle ole missä ne reiät ovat. Ei tuohon kuitenkaan saa stratotyyliin sähköjä asennettua.
 
Antikitarasankari
fox
30.03.2010 02:21:16
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MPU: Eikös nuo sähköt nimenomaan valmiiksi juotettuna noihin puoliakkareihin pujotella? Aikamoinen gynegologi pitää olla että tuolla bodissa niitä juotoksia tekee. Tai sit mulla on vaan liian isot kädet moiseen hommaan.
Marko

 
Juurikin, eli tehdään sellanen "valmis paketti" eli wiring harness jakista, potikoista ja kytkimestä. Ujutetaan sitte takamikin kolosta erikoistyövälineitä käyttäen rungon sisään. Noin kotioloissa kannattaa käyttää joko johdonpätkiä (tai siimaa) joilla sitte kyseinen "osa", esim. potikka, vedetään siit reiästään paikoilleen. Johdon irrotessa viimeistä potikkaa laittaessa ei muuta ku uusiksi.. Jaa niin, mikin johdot toki juotetaan myös paikoilleen ennen asennusta, mutta täytyy EHDOTTOMASTI muistaa, että etumikin juottamisessa on välttämätöntä, että se etumikki on paikoillaan, ja mikkikaapeli on vedetty jo sisäkautta.
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
MGM_BW
30.03.2010 11:26:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fox: Juurikin, eli tehdään sellanen "valmis paketti" eli wiring harness jakista, potikoista ja kytkimestä. Ujutetaan sitte takamikin kolosta erikoistyövälineitä käyttäen rungon sisään. Noin kotioloissa kannattaa käyttää joko johdonpätkiä (tai siimaa) joilla sitte kyseinen "osa", esim. potikka, vedetään siit reiästään paikoilleen. Johdon irrotessa viimeistä potikkaa laittaessa ei muuta ku uusiksi.. Jaa niin, mikin johdot toki juotetaan myös paikoilleen ennen asennusta, mutta täytyy EHDOTTOMASTI muistaa, että etumikin juottamisessa on välttämätöntä, että se etumikki on paikoillaan, ja mikkikaapeli on vedetty jo sisäkautta.
 
Ja kannattaa sitten muistaa - jos f-aukot ovat vähän kapeampaa sorttia - kokeilla, että kaikki osat (lähinnä potikat) oikeasti mahtuvat tuosta f-aukosta. Voin kokemuksesta kertoa, että tekijältä loppuu huumori täysin, jos tuon valmiiksi asti tehdyn - ja testatun - wiring harnessin kanssa huomaa, että eivät potikat menekään läpi f-aukosta.
 
Mikit tosiaan ensin paikoilleen, johdot ulos kitarasta ja ulkopuolella sopivan mittaisilla johdon pätkillä (ei ainakaan senttiä liian lyhyillä) kaikki tarvittavat juotokset kiinni. Sitten osat sisälle, ja varovasti paikoilleen, etteivät juotokset irtoa.
 
Juottamisessa kaikki muut johdot, paitsi mikit, voi pistää kasaan ihan vaikka pöydällä. Mikit juotin kiinni muihin johtoihin kitaran kannen päällä kunnon rättien suojatessa kitaraa.
 
Eikä pidä unohtaa testata tuota johtosotkua esim. toisella kitaralla mikkien päällä tai naputtamalla mikkejä ENNEN sisään tunkemista. Sekin potuttaa, jos joutuu ottamaan kiinni näprätyn satsin uudestaan irti, kun ei vain toimi.
 
Tuo siimakikka on hyvä, ja jos tulee vielä tarvetta, niin teen sen huolellisemmin. Jouduin tappelemaan tosissaan muutaman potikan kanssa, kun siimat lähtivät irti.
 
fox
30.03.2010 11:59:57
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MGM_BW: Ja kannattaa sitten muistaa - jos f-aukot ovat vähän kapeampaa sorttia - kokeilla, että kaikki osat (lähinnä potikat) oikeasti mahtuvat tuosta f-aukosta. Voin kokemuksesta kertoa, että tekijältä loppuu huumori täysin, jos tuon valmiiksi asti tehdyn - ja testatun - wiring harnessin kanssa huomaa, että eivät potikat menekään läpi f-aukosta..
 
Tosiaankaan en tiedä kaikkien valmistajien "käytäntöä", mutta aika paljon on siis siirrytty siihen, että osat "ladataan" takamikin routtauksesta, sieltä on keskipalkkiin työstetty aukko sinne kontrollien puolelle. Valmistustekninen juttu tämä, nimittäin f-aukosta "ladatessa" se saattaa se pintakäsittely naarmuuntua pahastikin, jolloin joutuu maalausta pahimmassa tapauksessa paikkaamaan. Myös mikkipiuhojen juottaminen käy paremmin, kuin siinä näkösälle jäävän kannen osan päällä. Tarkkaa vuosilukua en muista, koska esim. Gibsonilla siirryttiin tuohon sivusta auki olevaan keskipalkkiin, mutta kyllä niitä oli jo 70-luvun puolivälissä.
Siima-tai johtotekniikassa toki on varmistettava se että "lanka" pysyy kiinni. Kuitenkin se myös pitää olla siit "kohteesta" irrotettavissakin..
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
milkcow s calf
30.03.2010 12:45:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuossa hommassa on avuksi ohut E-kieli. Tee kielestä lenkki, ansasilmukka. työnnä silmukka läpi potikan reijästä rungon sisään ja edelleen ulos kannen aukosta. Kiristä lenkki potikan tapin ympärille (tarpeen mukaan voit tiukentaa silmukan kiinni tipalla tinaa, jos ei meinaa onnistua). Sitten vaan vedät potikan sisäkautta reikäänsä ja katkaiset silmukan pihdeillä, ellei se sieltä sujahda tapin mukana ulos. (Itse olen saanut silmukat kyllä ujutettua tapin ympäriltä, yleensä hirmuisten perkeleiden avulla).
 
Johdotuksessa ekana mikit kiinni, sitten naarasplugi ja sitten vasta potikat.
 
Suhraamistahan tuo on, mutta onnistuu. Kopan sisälle tippuneen prikan ym. roippeet saa kätevästi napattua pois halpahallin magneettipäillä. (radion antennin mallinen teleskooppikeppi, jossa magneettinuppi)
 
Mitä pienempi vika sitä isompi leka.
MGM_BW
01.04.2010 12:18:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fox: Tosiaankaan en tiedä kaikkien valmistajien "käytäntöä", mutta aika paljon on siis siirrytty siihen, että osat "ladataan" takamikin routtauksesta, sieltä on keskipalkkiin työstetty aukko sinne kontrollien puolelle. Valmistustekninen juttu tämä, nimittäin f-aukosta "ladatessa" se saattaa se pintakäsittely naarmuuntua pahastikin, jolloin joutuu maalausta pahimmassa tapauksessa paikkaamaan. Myös mikkipiuhojen juottaminen käy paremmin, kuin siinä näkösälle jäävän kannen osan päällä. Tarkkaa vuosilukua en muista, koska esim. Gibsonilla siirryttiin tuohon sivusta auki olevaan keskipalkkiin, mutta kyllä niitä oli jo 70-luvun puolivälissä.
Siima-tai johtotekniikassa toki on varmistettava se että "lanka" pysyy kiinni. Kuitenkin se myös pitää olla siit "kohteesta" irrotettavissakin..

 
Hyvä pointti. Täytyykin pitää mielessä, ettei suoraan ala vanhasta muistista f-aukkoa käyttämään, jos joskus tulee toinenkin puoliakustinen eteen, ja siinä pystyisi mikkirouttauksen kautta tuon työn tekemään. Tuossa 80-lukulaisessa Epiphonessa ei ikävä kyllä onnistu tuolta kautta. Ts. varovainen teippaus kuuluu asiaan.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti