Muusikoiden.net
20.04.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vanha romukitara uuteen kuosiin
1
JaegerX
14.03.2010 21:46:41 (muokattu 14.03.2010 22:19:56)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ensimmäinen rakentamani kitara jäi aikoinaan pölyttymään telineeseen, josta se aikanaan ryömi huoneen nurkkaan, sen jälkeen kaapin perälle ja lopulta osiksi purettuna vuosiksi mökille pois silmistä. Suurin syy siihen varmaan oli erinäiset virheet vehkeen käytettävyydessä, jotka tekivät soittamisesta tuskaa, eikä sitä jaksanut korjaamaankaan enää alkaa, kun kaikki oli lakattu ja kasattu jo.. Rakentamisaika oli kuitenkin äärettömän arvokasta, sillä silloin tulikin melkein tehtyä kaikki mahdolliset mokat koneiden ja käytettävyyden suhteen. Seuraavista vehkeistä syntyi rakkaimpia soittimiani.
 
Olin jo pitkään katsellut tuota kitaran raatoa sillä silmällä, jos siitä jonain päivänä saisi vielä toimivan pelin, jos korjaisi käytettävyyden kannalta oleellisimmat asiat kuntoon, body saisikin sitten näyttää entistä rässimmältä. Kaula oli itsessään toimiva, kunhan sitä veistäisi ohuemmaksi ja korjaisi satulan korkeutta. Koko soitinhan oli minusta aivan järkyttävän ruma, että mitä helvettiä olinkaan ajatellut silloin joskus sitä suunnitellessani.
 
http://s1009.photobucket.com/albums … ?action=view¤t=Vanhapaska.jpg Kerrassaan kammottava ilmestys
 
Viime viikonloppuna joutilaana aloin sitten kääntelemään ja vääntelemään kitaraa uuteen kuosiin aluksi höyläämällä bodyn molemmat puolet ja sahaamalla noin silmämääräisesti bodyä miellyttävämpään muotoon. Tallan kohdalle upotin vaahterapalikan uutta tallaa varten ja koko kannen jyrsinnät peitin kannen tasolle upotetulla leppälevyllä. Kaulan lapaa tuli ohenneltua ja päälle liimattua loimukirsikkainen lapaviilu.
 
http://s1009.photobucket.com/albums … r%202010/?action=view¤t=6.jpg Uusi muoto
http://s1009.photobucket.com/albums … r%202010/?action=view¤t=5.jpg Korjattu kansi, takapuolelle pitäisi tehdä sama homma
http://s1009.photobucket.com/albums … r%202010/?action=view¤t=4.jpg Korjattu kansi
http://s1009.photobucket.com/albums … r%202010/?action=view¤t=3.jpg Uusi lapa ja lapaviilu
 
Sitä työstäessä alkoi sitten taas vanha kiintymys nousta pintaan ja päätin, että viedään sitten pidemmän kautta ja kunnolla koko homma loppuun. Kovasti on reikiä paikkailtavana ja piilotettavana, mutta ei tämä ole mitään mistä ei selviäisi.
 
Henkilökohtaisesti bodyn warlock-superStrat -muoto ja ESP:n lapa ei erityisesti innosta, sillä olen loppuun asti explorerin ja Ken Lawrencen miehiä, mutta ei tästä nyt parempaakaan saa aikaan, ja olen ihan tyytyväinen tähänkin. Body on hieman pienen kokoinen, mutta toisaalta pidän pienistä ja kevyistä rungoista. Otelauta ei juurikaan ole makuuni, mutta ei sitä Lespaksikaan enään vaihdeta. Ajattelin, että voisi vaihtelun vuoksi hioa nuo väliköt vähän kuopalle. Kaulalevyn voisi vaihtaa pultteihin ja holkkeihin, niin voisi olla siistimmän näköinen.
 
Vanha Tampereen Vertikaalista hankittu romurauta ja elektroniikka jouti suoraan jätelavalle. Kyseisestä liikkeestä ei ole kyllä ollut yhtään positiivista kokemusta, mutta onneksi kitaran alkuperäiset osat olivat sellaista halpapaskaa, että ei niistä tullut silloin hirveästi maksettua. Taitaa olla edessä taas tilaus Thomannille, jos katsoisi kunnon virityskoneistot ja tallan, satulan ja muun rautatavaran. Tuo straton talla ei kyllä ole koskaan silmääni hivellyt, että taidan tällä kertaa mennä jollain Tone-Pron tyylisellä tai mikä nyt tuohon bodyyn mahtuukin. Mikeiksi voisi taas hankkia Duncanin Hot Rodded -paketin tai sitten koittaisi jotain uutta, vaikka Dimebagia.
 
Näin ollen kitara on siis ollut oikeastaan kesken vain vuosien ajan. Nyt sitä sitten pykätään ja koitetaan tasapainoilla kitaran, töiden, tyttöystävän ja TAMKin välillä. Kattellaan kevään ja kesän aikana miksi tämä nyt sitten kehittyy ja pointtihan oli se, että rakkaus vei kerrankin voiton.
 
Kirjoita äidille!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti