Muusikoiden.net
24.04.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vahvistimen ongelma (?)
1
spitti
14.03.2010 13:08:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä oon pohtinu pitkän aikaa mistä johtuu se, että vahvistin tuntuu aiheuttavan jännitteen piuhaan ja sitä kautta kitaraan. Koko systeemistä tuntuu puuttuvan joku maadoitus, koska koskemalla yhteen kohtaan kitaraa, tuntuu nipistävää kipua (jännitteen aiheuttama) ja kahteen kohtaan koskemalla systeemi maadottuu ja kitarasta lähtee taas normi soundi. Jos koko hommaan ei koske, vahvistin humisee ja rätisee niin kovaa kuin volyme antaa myöten..
 
Kitara on customi made by Anders Liljeström ja käytetty siellä kaks kertaa takuu tarkastuksessa, joten kitarassa tuskin on vikaa. Piuhat toimii akustisen kanssa ilman minkäänsortin ongelmia, joten ongelma tuntuu piilevän vahvistimessani Craten V3112 kappaleessa. Enpä oo hääppöisesti perehtyny, saati koskaan kuullu et jollain olis samankaltainen ongelma, joten voisko joku auttaa?
 
Alan kysellä vinkkienne mukaan ja iteksenikin tähän ratkasuu ja varmaan kirjottelen miten tarina päättyy et jos jollain on vastaava ongelma ni ehkä tän topicin alta löytys jotain hyötyä muilleki.
 
Annahan kun mää teen.
Zeeboo
14.03.2010 13:28:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitaran kielet ovat jännitteelliset. Kielet ovan samassa potentiaalissa kitaran maadoitusten kanssa (kielimaa). Jos tämä ei jostain syystä ole nollapotentiaalissa, tuntuu se hurinana ja pikkuräpsyinä. Voi olla, että vahvistimessa on virtalähteessä jotain häikkää, mutta usein vaiva on harmittomampi:

Mitenkäs maadoitus? Jos vahvistin on maadoittamattomassa rasiassa, ei tuo häiriö ole mitenkään tavaton. Kokeile (jos et jo ole kokeillut) maadoitettuun rasiaan, niin saattaa häiriöt hävitä.
 
Jos maadoitus ei hävitä häiriötä, kannattaa vahvistin käyttää huollossa. Soittimeen knnattaa tehdä/ teettää life-saver modaus: http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=120325
 
"Kaikki äänet, jotka saat soitettua, syntyvät tekniikasta. Ne äänet, jotka jätät soittamatta syntyvät hyvästä mausta."
jonep
14.03.2010 19:35:30 (muokattu 15.03.2010 08:58:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

spitti: Tässä oon pohtinu pitkän aikaa mistä johtuu se, että vahvistin tuntuu aiheuttavan jännitteen piuhaan ja sitä kautta kitaraan. Koko systeemistä tuntuu puuttuvan joku maadoitus,
.......
piilevän vahvistimessani Craten V3112 kappaleessa. Enpä oo hääppöisesti perehtyny, saati koskaan kuullu et jollain olis samankaltainen ongelma, joten voisko joku auttaa?
 
Alan kysellä vinkkienne mukaan ja iteksenikin tähän ratkasuu ja varmaan kirjottelen miten tarina päättyy et jos jollain on vastaava ongelma ni ehkä tän topicin alta löytys jotain hyötyä muilleki.

 
Moi,
 
Ainakin osassa Craten vahvareissa on virtalähteenä hakkuri (ainakin Crate V18).
Osa hakkurivirtalähteistä vaatii suojamaadoitetun pistorasian toimiakseen täysin ongelmitta. Vastaava ongelma voi tulla vastaa pöytätietokoneiden kanssa, kun hakkuripowerin häiriönsuotokondensaattorit aiheuttavat tietokoneen metallirunkoon 115 voltin jännitteen, kun ei ole käytössä maadoitettua pistorasiaa. Jännite tuntuu epämiellyttävältä, mutta kondensaattoreiden kautta ei pääse läpi hengenvaarallisen suurta virtaa.
 
Eli kuten joku jo neuvoi, kokeile käyttää vahvistinta maadoitetusta pistorasiasta.
 
EDIT: kirjoitusvirhe virtalähde -> pistorasiaksi
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti