Muusikoiden.net
25.05.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Akustisen kitaran elektroniikka murheet
1
Joonaz__
12.03.2010 10:12:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Morjens!
 
lmeni akustisen kanssa ikävää ongelmaa elektroniikka puolella. Kitaraan on asennettuna B-bandin AST 1470 A1.2 -mikki järjestelmä (volume-kytkimellä). Olin B-bandin tekniseentukeen yhteydessä viasta jo aiemmin ja heidän mielestään vika saattaisi olla siinä, että AST-mikin liitin on särkynyt. Vika ilmenee varsinkin silloin kun vie esimerkiksi soivan matkapuhelimen lähelle vahvistinta kitaraa soitettaessa, tyypillistä "morsetus" -tyyppistä häiriö ääntä vähän kuin vanhoissa suojaamattomissa radioissa. Itseasiassa puhelimen ei tarvitse soida kuin toisessa huoneessa, eli hyvinkin kaukaa tämän häiriön mikki ottaa.
 
Vastaavaa ei ilmene samalla vahvistimelle testattaessa, toisella akustisella kitarallani. Joten ongelma on rajattu tähän mikkiin. Sain B-bandilta uuden AST-mikin ilmaiseksi ja sen vaihto lienee ainut vaihtoehto. Itse en kuitenkaan vaihtoa osaa suorittaa teknisen tietämättömyyteni vuoksi ja huolto taitaakin kutsua mikäli vika edes on liittimessä.
 
Onko kukaan törmäillyt vastaavaan ongelmaan? Kokemuksia & vinkkejä otetaan vastaan! (:
 
Kitaristin Kitarisat
Jymi
15.03.2010 11:35:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No soitto B-Band:n tekniseen tukeen ohjeiden saamiseksi olisi tietysti hyvä lähtökohta.
 
Mutta jotain vinkkejä:
 
Osoitteessa http://www.b-band.com/uploads/Produ … A1.2N_installation_instructions.pdf on A1.2:n asennusohje, josta löytyy kuvia yms., jotka auttavat hahmottamaan mikitystä.
 
Sopiva työjärjestys on vaikka:
 
- Kielet pois.
- Kaikuaukon kautta edellisen mikin irroittaminen. Mikki on liimapinnalla kiinni kannen alaosassa, mutta irtoaa todennäköisesti kun varovasti aikansa sormin kiskoo.
- Jakin irroitus. Kun jakki on irto voi vanhan mikin irroittaa liittimestä.
- Uuden mikin kiinnittäminen mukanatulleiden ohjeiden mukaan.
 
Joonaz__
20.03.2010 20:21:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sain tänään aikaiseksi yhden oluen voimalla tehdyksi mikin vaihtamisen.
Yllätyin vaihdon helppoudesta ja siitä kuinka ilman ongelmia sen pystyi suorittamaan, tottakai asennusta helpotti huomattavasti mukana toimitettu asennus-pahvi jolla mikin sai kohdistettua oikein ennen liimausta!
 
No laitoin vahvistimeen kiinni ja noudatin kaikkia ohjeita, mikki pelittää hienosti ja itseasiassa kun mikkiä testailin niin huomattavasti parempi on ääneltään kuin vanha, mm. vahvistimen EQ:sta käännettäessä suurempaa basson toistoa ei homma lähde kumisemaan tai kiertämään kuten vanhalla mikillä kävi, liekkö jokin ihan vika tässäkin puolessa eli toisin sanoen nyt ei tarvitse pitää minkäänlaista feedback -suojaa kaikukopan aukon päällä kuten ennen oli tapana.
 
..mutta mitä tulee vahvistimesta kuuluvaan "morsetus" ongelmaan, johon ehkä pääsääntöisesti apua haettiin on edelleen tallessa. Onko mahdollista että vahvistin ja mikki eivät vain yksin kertaisesti toisistaan pidä vai onko vahvistimessa jokin vika??
 
Hmm, kuitenkin saavutukseen tyytyväinen ja mahtavaltahan keppi taas kuulosti! Onnistumisen pientä riemua.
 
Kitaristin Kitarisat
HeNe.334
21.03.2010 08:45:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minusta ongelma on johto. Johtdon pää jos on rispaantunut niin se aiheuttaa
morsetus ongelmia jotka kasvavat ajan myötä eli tarkistaisin johdon.
 
Ei se ole viellä pilalla
Joonaz__
21.03.2010 11:17:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen jo aiemmin ennen mikin vaihtoa testannut useammalla myös ihan uudella johdolla kokonaisuutta, mutta ei ole vaikuttanut ongelmaan.
 
Nyt tätä uutta mikkiä en ole testannut kuin tällä muutaman kuukauden vanhalla johdolla, testi mielessä testaan vielä tänään useammalla eri johdolla.
 
Kaikki testissä käytetyt ja käytössä olevat johdot on testattu testeri-mittarilla ja ovat sen mukaan ainakin täysin kunnossa olevia, mikäli näihin kaapeli-testereihin voi luottaa.
 
- Joonas
 
Kitaristin Kitarisat
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti