Muusikoiden.net
24.04.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vanhan Jazz-laatikon kannen suoristus
1
StevieRayVehkakoski
02.03.2010 20:41:14 (muokattu 02.03.2010 20:42:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuli tyhmyyksissään ostettua torilta se -50 Munkers Jazz-loota pois kuleksimasta ja sitä olen nyt parsinut kasaan viime viikon illat ja nyt se alkaisi olla jo jossain mallissa mutta kaikkein ongelmallisin paikka on F-aukkojen kohdalla; kansi on vääntyillyt niin että ne äffän sisäväkäset on noussut ylös ehkä puolisen senttiä ja muutenkin niiltä kohdin se ei ole ihan mallillaan. Takakannen otin irti kokonaan kun siinä oli muutama halkeama ja se on jo parsittu kokoon mutta kansi pitäisi vielä saada mallilleen. Olen sitä höyrytellyt ja puristellut ja se tuntuisi pikkuhiljaa löytävän mallinsa mutta milläs varmistaisi että se myös pysyy muodossaan? Olisiko valtava synti vetää kitaran sisäpinnoille ohkainen kerros nitrolakkaa hillitsemään tuota elämistä?
 
On muuten mielenkiintoinen tapaus, kansi on tehty oikeaoppisesti kuusesta veistämällä ja se on todella ohut, varmaan 2 milliä ohuimmillaan. Kansi on liimattu kahdesta palasta ja sauma menee toisen F-aukon kohdalta, ei keskeltä. Takakansi on myös umpipuuta eikä vaneria/laminaattia. Kaulassa on vielä pieni hyppyri korkeimmilla nauhoilla paksujen kielten puolella ja ajattelin sen hioa suoraksi mutta onneksi otin reunalistat irti ennen hiomista; otelauta ei olekaan kokopuuta vaan pelkkä ruusupuuviilu koivulaudan päällä. No kokeillaan oikeaisiko saunassa + puristimilla.
 
You can't spend what you ain't got, you can't lose what you ain't never had
jsvenn
03.03.2010 09:49:17 (muokattu 03.03.2010 09:51:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei,
Tuossa liitteen (toivottavasti toimii) sivulla kolme tehdyssä akustisessa takakannen sisäpinnan käsittelynä oli ohut sellakkakerros. Olisikohan nitrolakka liian tuhtia, kun se tahtoo kutistua ja "vedellä" kovettuessaan. Suojaus ei varmaan olisi tuhmenpi ajatus. Avaamissani jatsilaatikoissa olivat f-aukkojen reunat vahvistetut kankaalla/liimalla. Ehkä saisit reunan muodon kohdalleen pienellä ristikkäisellä lisäviilulla, jonka muoto olisi sopivasti kaareva. Laita kuvia palstalle, kun rupeaa valmistumaan, mielenkiinnosta lootiin kyselen.
 
http://ackegura.proboards.com/index … r&action=display&thread=5779&page=3
 
TV Juho
---
 
StevieRayVehkakoski
03.03.2010 13:33:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tossa muutama foto aiheesta:
 
http://kuvablogi.com/blog/21005/4/
 
Täytyy varmaan käydä viilukaupassa ja liimata tuohon F-aukkojen kohdalle vaikka millinen viilu pitämään laitos muodossaan. En itse asiassa usko että se muualta juuri pääseekään elämään joten noiden F-aukkojen viilutus varmaan riittää.
 
You can't spend what you ain't got, you can't lose what you ain't never had
jsvenn
03.03.2010 14:11:38 (muokattu 03.03.2010 14:22:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei,
Onpa hieno tumma bursti. Varmaan kansi kestää korjausten jälkeen. Etukansi vaikuttaa olevan sisäpuolelta priimaa ja yllättävän ohut. Akustiset äänet ovat varmasti voimakkaat ja kitara vastaa herkästi. Tulee mieleen Rautavaaran Tapsan kitara paikalliselta työväentalolta viiskytluvun lopulta. Tuollaisella hän veti ohjelmansa ennen "neulapoikien" levytansseja...
TV Juho
---
 
StevieRayVehkakoski
03.03.2010 15:20:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro, ettei olis just Rautavaaran vanha =)
 
Bursti on tosiaan komea, kannessa oli yksi isompi halkeama joka lähti tuosta kaulan kiinnityksestä ja eteni melkein tallaan asti tuota tukiriman reunaa pitkin. Se on nyt liimattu kasaan ja kansi alkaa olla pikkuhiljaa jo sen verran jäykkä että voisi kestääkin kielten painetta mutta ei tuo nyt kaikenkaikkiaan mikään taideteos ole, kansi on kaikenkaikkiaan turhan löysä vuosien elämisen seurauksena ja takakannen sovitus tuohon reunakehään tulee olemaan aika tuskaa kun eivät meinaa sopia ihan suoraan..
 
You can't spend what you ain't got, you can't lose what you ain't never had
StevieRayVehkakoski
28.03.2010 18:06:26 (muokattu 28.03.2010 18:07:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pari kertaa kun höyrytteli kantta ja puristeli muotoonsa + liimasi f-aukkojen kohdille viilut niin nyt pysyy suorana. Just sain takakannen liimattua takaisin paikalleen ja vielä kun jaksaisi nyhertää taakse reunalistat ja tehdä kaulaliitoksen niin johan tästä vielä kitara tulee.
 
Kaula kävi saunassa 4 kertaa suoraksi puristettuna kun oli taittunut noin 4 milliä mutkalle, nyt on suora kun rautaa vähän kiristää. Nauhat ja reunalistat meni myös uusiksi ja nauhojen laitto olikin erikoinen homma kun tuon kaulan otelauta on pelkkä noin millin vahvuinen ruusupuuviilu ja nauhojen "tangi" ei ollut ihan se standardi.
 
Jäsen JSvennille tuhat kiitosta viiluista!
 
You can't spend what you ain't got, you can't lose what you ain't never had
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti