Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Basson mikkien sijoittelusta
1
Jesus Muerte
13.01.2010 12:22:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ajattelin tässä aikana kuluksi vähän modata tuota T-kaupan rakennussarjasta rakentamaani presaria. Tarkoitus olisi vaihtaa siihen pleksi ja samalla värkätä P-mikin kaveriksi jazz-mikki tallaan.
 
Mikeillehän ei ilmeisestikään pysty laskemaan mitään myyttistä optimaalista sijaintia, koska se soivan kielen pituus kuitenkin aina muuttuu sen mukaan mistä otelautakäsi milloinkin puristaa? Onkohan noille paikoille kuitenkin olemassa jotain yleisiä suuntaviivoja, kuten tallamikin minimietäisyys tallasta tai vastaavaa?
 
Kefiiri
13.01.2010 13:21:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jesus Muerte:Mikeillehän ei ilmeisestikään pysty laskemaan mitään myyttistä optimaalista sijaintia, koska se soivan kielen pituus kuitenkin aina muuttuu sen mukaan mistä otelautakäsi milloinkin puristaa?
 
Eiköhän tässä olla asian ytimessä. Yleisinä suuntaviivoina varmaan toimivat suosittujen bassomallien mikin paikat. Esimerkiksi jatsibasson tallamikin varmaan voisi sijoittaa vieläkin lähemmäs tallaa, mutta soundi piukkenee ja ulostulojännite niukkenee, kun kielen liike on vähäisempää. Ei kai sille estettä ole, jos haussa on erityisen kipakka sointi.
 
Soinnin muuttumista voi karkeasti testata pitämällä vahvariin kytkettyä mikkiä kielten yläpuolella (navat tietty alaspäin!) ja siirtelemällä sitä eri kohtiin.
 
Lökis
15.01.2010 22:50:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehtoota
 
Kyllä tuolle mikkien paikalle on ihan tarkoituskin...kele, missähän se nettisivu nyt olikaan...palaan asiaan kun löydän. Siinä oli hyvin tarkkaan selitetty miksi mikrofonit on aseteltu juuri siten kuten ne ovat esim. jazzissa. Eli tuonnempana kuuluu.
 
MPU
16.01.2010 09:12:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen Kefiirin linjoilla. Kaiken maailman sweet spot-höpinät ovat mielestäni mainosmiesten puhetta juuri tuon eripituisen soivan kielen vuoksi. Toki se mikin paikka vaikuttaa soundiin, mutta ei niin, että joku paikka olisi muita parempi. Erilainen se kyllä on. Kärjistettynä joka kohdassa jonkinlainen soundi lähtee ja soundin hyvyys taas on ihan kuulijan korvien välissä. Samoin jos nojaa peukkua mikkiin, on mikin paikalla vaikutusta soitettavuuteen.
Marko
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti