Muusikoiden.net
23.04.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Telen pleksit
1
charvette
28.12.2009 08:56:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokoan yhtä teleä johon tilasin (Axesrus) kompensoidun topload tallan ja simppelin mustan pleksin. Aiemmasta projektista löytyi pleksi ja onpa aikamoiset mittaerot noissa värkeissä. Esim. kaulan päästä tallan eteen oli aineessa 4-5mm eroa ja ja tämän uudemman pleksin sarven päälle menevä osuus oli lyhyempi ja ruuvien paikat eivät luonnollisestikaan olleet ollenkaan samoilla kohdinlla. Tässä tapauksessa se vanha pleksi olisi sopivampi koska se antaa esim. tallan sijoitukselle liikkumavaraa enemmän.
Jospa tuota uutta pleksiä koittaisin kaventaa eli suurentaa sitä tallan päässä olevaa lovea, niin löytyykö kikkoja? En haluaisi heti halkaista tuota plätkää viilan kanssa..
 
Veepee
28.12.2009 15:29:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

charvette: Kokoan yhtä teleä johon tilasin (Axesrus) kompensoidun topload tallan ja simppelin mustan pleksin. Aiemmasta projektista löytyi pleksi ja onpa aikamoiset mittaerot noissa värkeissä. Esim. kaulan päästä tallan eteen oli aineessa 4-5mm eroa ja ja tämän uudemman pleksin sarven päälle menevä osuus oli lyhyempi ja ruuvien paikat eivät luonnollisestikaan olleet ollenkaan samoilla kohdinlla. Tässä tapauksessa se vanha pleksi olisi sopivampi koska se antaa esim. tallan sijoitukselle liikkumavaraa enemmän.
Jospa tuota uutta pleksiä koittaisin kaventaa eli suurentaa sitä tallan päässä olevaa lovea, niin löytyykö kikkoja? En haluaisi heti halkaista tuota plätkää viilan kanssa..

 
Mittavirheet plekseissä ovat aika yleisiä (ainakin omien kokemuksieni mukaan), mutta ei siitä pidä hätääntyä. Pleksimuovi on kyllä vähän herkkää lohkeamaan, jos sitä käsittelee kuin puuta. Itse olen Dremelillä hionut pleksejä tarvittaviin mittoihin. Karkea hiomapaperi toimii myös, jos halajaa käsihommia. Hieno viilakin käy. Kun käsittelet pleksiä niin muista tukea se hyvin esim ruuvipenkkiin läheltä käsittelykohtaa.
 
Osta Carvin made in U.S.A. putkicombo! -> torilta!
charvette
28.12.2009 15:35:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Googlettamalla ym. alkoi valjeta, että tuo ostamani pleksi on nimenomaan idäntavaraa (halpa) ja kelpaa huonosti jenkkimittoihin.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti