Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tele kaulan kiinnitysreiät
1
charvette
23.12.2009 08:59:41 (muokattu 23.12.2009 09:23:23)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oletteko esireiät asemoineet ja poranneet kaulataskun puolelta? Siis ensin bodyyn ja kaula paikoilleen ja sitten kaulaan. Tarkoitus on tietysti saada reiät ja kiinnityslevy mahd. symmetrisesti paikoilleen.
 
Juzzu
23.12.2009 09:41:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mjooh, noin olen tainnut tehdä. Tosin eihän sillä nyt niin kauheasti ole väliä, toki riippuu vähän rungon vapaareikien koostakin. Voihan se olla että erikseen poraamalla saa tarkemminkin kohdilleen, riippuu miten saa reikien kohdat merkittyä.
 
Muista sittä sopiva alkureiän koko. Poranterään vaikka teipillä merkaten poraussyvyys ja ruuveja kiristäessä kuulolla narinoiden kanssa, ettet katko ruuveja. Jos alkaa kauheasti narisemaan niin pakitusta ja vaikka lisää voitelua - ja voiteluaineeksi vaikka saippuaa (kuivaa) ruuveihin.
 
Kämis
23.12.2009 09:45:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

charvette: Oletteko esireiät asemoineet ja poranneet kaulataskun puolelta? Siis ensin bodyyn ja kaula paikoilleen ja sitten kaulaan. Tarkoitus on tietysti saada reiät ja kiinnityslevy mahd. symmetrisesti paikoilleen.
 
Ainakin noin sen voi tehdä. Aseta kaulan kiinnityslevy rungon kaulataskuun ja merkkaa reikien paikat. Poraa reijät runkoon. Tämän jälkeen kiinnitä kaula runkoon puristimella oikeaan asentoon ja käytä samaa poran terää merkkauspiikkinä. Pujota ko. poranterä rungon reikään ja napauta kevyesti poranterän kantaan jolloin kaulaan pitäisi jäädä selkeä merkki. Irroita kaula rungosta ja poraa reijät kaulaan - pienemmällä terällä jotta ruuvi tarttuu kaulaan.
 
Tämän opin Martin Kochin kirjasta joten copy rightit sinne.
 
charvette
23.12.2009 10:08:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarkoitus on myös saada se kiinnityslevy symmetrisesti paikoilleen. Niitä kun näkyy vinossa kaupan kitaroissakin. Mittailin kiinnitysruuvien paksuutta kierteen pohjalta ja näytti olevan 3mm eli esireikä taitaa olla hyvä tehdä 3mm poralla?
 
probus
23.12.2009 10:45:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tähän liittyen, onko jollain vinkkiä siihen miten bodyyn saadaan reijät valmiin kaulan reikien mukaisesti. Eli kun kaulassa on jo reijät (joita en haluaisi tukkia ja porata uusia) ja body on uusi. Toistaiseksi suunnitelmissa on käyttää nauloja nastoina kaulan reijissä, joilla teen jäljen kaulataskuun. Koeporauksia en ole ehtinyt tekemään, mutta ainakin naulat sain sopiviksi hieman toppaamalla teipillä.
 
Antti1
23.12.2009 18:57:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Merkkausnastat on juurikin oikea ratkaisu. Parasta olisi käyttää asiaan tarkoitettuja vehkeitä, mutta naula käynee ihan yhtä hyvin. Pääasia, että toimii.
 
Muistat sitten vaan vaikka puristaa rungon jotain levyä vasten, kun poraat läpi, ettei pääse repimään ja lohkaisemaan puuta toiselta puolelta.
 
Sell the kids for food, weather changes mood.
charvette
23.12.2009 22:46:06 (muokattu 23.12.2009 23:23:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tähän vielä loppuun varoitus näistä Drparts osista. Nyt kun rupesin oikein kunnolla asentamaan osia yhteen; eiväthän ne oikein alkuunkaan sopineet toisiinsa.
Tarkoitan sitä, että kun (aikaa on Joululomalla..) pistin osat yhteen ja ryhdyin mittailemaan. Kaula ei istu kaulataskuun kuten pitäisi. Ei sivusuunnassa eikä varsinkaan pituussuunassa. Pituusuunnassa jää n. 1.5mm klappia eli kaulaa ei runtattua saa kaulataskun pohjaan asti. Sivusuunnassa tulee klappia melkein milli.
Saahan nuo työstämällä jotenkin kitaraksi mutta aikaa palaa.
 
ps. tosin seuranneena tdpri etc. etc. tiedän, että näin käy mutta on se vähän...
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti